SHARES

Steve Wozniak, co-fondator Apple și inventatorul calculatorului personal vine la București

NoobZ
- 20 oct. 2017 în Cultura

Steve Wozniak, co-fondator Apple, filantropist de mai bine de 30 de ani și o emblemă a Silicon Valley, vine la București în perioada 24 – 25 octombrie 2017 și va fi speaker în cadrul confetinței IAA Global Conference.

Steve Wozniak a ajutat la consolidarea industriei de computer personale cu designul pe care l-a creat pentru prima linie de produse Apple I și II, cum de altfel a influențat popularul Macintosh (Mac). În 1976, Wozniak și Steve Jobs au fondat Apple Computer Inc. cu computerul personal Apple I al lui Wozniak. Anul următor, acesta a prezentat computerul personal Apple II, cre prezenta o unitate centrală de procesare, o tastatură, grafică color și un drive floppy disk.

”Steve (Jobs) mi-a spus “Hai să contruim o placă PC!” şi asta a fost premiza de la care am pornit Apple. Apoi un magazin local a dorit să cumpere computerul cu toate componentele. Steve m-a sunat într-o zi la muncă şi mi-a spus “Eşti aşezat? Am o comandă de 50.000 de dolari !” Ăla a fost un moment ciudat.. Oh, Doamne! Şi am intrat în afaceri. Dar ştiam că este un produs pe termen scurt. Apple 2 era computerul care ştiam că va schimbă lumea…”, povestește Steve Wozniak cu privire la debutul Apple I pe piața de computer personale.

”Steve Jobs în primul rând învăţase marketing de la Mike Markkula, şi învăţase foarte bine cum să vorbească şi să convingă oamenii. “Iată pentru ce vom folosi calculatorele vom comunica mai bine că niciodată, vom avea divertisment mai bun, vom avea educaţie mai bună”. Mi-a plăcut mult, şi m-am întrebat care este talentul meu? Talentul meu este să proiectez computere.”, a fost momentul în care Wozniak și-a dat seama ce își dorește să facă din punct de vedere professional în viitor.

Alături de Wozniak la IAA Global Conference vor inspira audienţa şi alţi importanţi lideri ai industriei de marketing, comunicare şi tehnologie printre care: James Murphy, Bechara Mouzannar, Yasuharu Sasaki, Jacelyn Swenson, Niklas Frings-Rupp,, Vineet Gupta şi alţii.

IAA Global Conference va avea loc la Opera Naţională Bucureşti în perioada 24 – 25 Octombrie 2017 şi este organizată de IAA România în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural ARCUB.  Biletele pot fi achiziționate pe site-ul www.creativity4better.com.

COMENTARII

Comentarii

comentarii