More

  Update WhatsApp Messenger este un fals care virusează smartphone-urile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O aplicație WhatsApp falsă a fost descărcată de peste un milion de ori din Google Play Store. Infractorii cibernetici sunt cunoscuți prin faptul că profită de tot ce este popular în rândul utilizatorilor pentru a împrăștia malware, iar Google Play Store s-a dovedit a fi întotdeauna locul excelent pentru ca kackerii să își ducă treaba la bun sfârșit.

  Săptămâna aceasta, câțiva utilizatori au depistat o versiune falsă WhatsApp pentru Android, cea mai populară aplicație de mesagerie din Google Play Store. Din păcate, datele arată că, mai mult de un milion de utilizatori au fost păcăliți să o descarce în dispozitivele lor mobile. Numită Update WhatsApp Messenger, aplicația falsă vine de la un dezvoltator care pretide să fie serviciul real WhatsApp, cu titlul de dezvoltator ”WhatsApp Inc.”, exact același titlu pe care îl folosește WhatsApp messenger real în Google Play Store.

  Dacă vă întrebați cum a reușit dezvoltatorul să folosească același titlu ca WhatsApp deținut de Facebook, ei bine acest lucru a putut fi posibil cu ajutorul unui spațiu de caractere Unicode. Cel care a creat aplicația falsă WhatsApp a adăugat un spațiu de caractere Unicode după numele WhatsApp Inc., care în computer apare sub codul WhatsApp+Inc%C2%A0. Totuși, caracterele ascunse de la finalul WhatsApp Inc. sunt cu ușurință invizibile pentru majoritatea utilizatorilor Android care descarcă aplicații prin Google Play Store, permițând versiunilor false ale aplicațiilor să se prezinte ca produse ale Whats App Inc.

  Potrivit utilizatorilor Reddit, care au depistat aplicația WhatsApp falsă pentru prima dată vineri, aceasta nu era de fapt o aplicația de mesagerie, ci un avetisment pentru utilizatorii Android cu privire la alte aplicații descărcate.

  Google a scos aplicația WhatsApp falsă din Google Play Store, dar acest incident o dată de succes, se dovedește a fi o nouă vulnerabilitate pentru sistemul de operare Android, de care infractorii cibernetici vor putea profita la maxim. Din păcate, Google Play Store este încă împânzit de sute de alte aplicații false și periculoase care păcălesc utilizatorii să descarce și să instaleze aplicațiile care ar putea să le viruseze smartphone-urile fără ca măcar că își dea seama că se întâmplă acest lucru. Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here