More

  Google împiedică site-urile să folosească AMP pentru a momi și a face schimb de cititori

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a anunțat un update pe care îl pregătește pentru formatul web Accelerated Mobile Pages sau AMP, care are rolul de a descuraja proprietarii de website-uri să abuzeze de acest serviciu. Gigantul spune că, începând cu februarie 2018, paginile AMP vor trebui să conțină content aproximativ identic cu cel de pe paginile standard pe care le replică.

  În prezent, pentru că Accelerated Mobile Pages încarcă mai repede versiunile mai curate ale website-ului, acestea conțin natural mai puține reclame și mai puține link-uri către alte zone ale site-ului. Acest lucru a dus, în cazul unora dintre website-uri, la publicarea de către deținătorii acestora a două versiuni a paginilor web: o pagină standard și o pagină specială AMP (care acționează ca un teaser la pagina originală).

  Pagina originală sau pagina canonică, așa cum îi spune Google, este din natura sa o pagină care se încarcă mai greu, iar asta pentru că ea conține mai multe reclame și un potențial mai scăzut de bounce rate, care reprezintă procentul de spectatori care doar au văzut o pagină înainte să părăsească site-ul.

  ”AMP a fost introdus pentru a îmbunătăți considerabil performanța web și pentru a livra o experiență de consum a conținutului mai rapidă și mai consistentă”, scrie Ashish Mehta, Product Manager Accelerated Mobile Pages. ”Pentru a ne menține scopul, vom impune cerința creării unui conținut apropiat între AMP și paginile canonice, pentru paginile care doresc să apară în Google Search ca AMP-uri”, a adăugat acesta.

  Google include deja un buton link-abil în partea de sus a paginii AMP pentru cazurile în care utilizatorii doresc să fie redirecționați către pagina standard, care este necesară uneori pentru accesarea homepage-ului site-ului sau pentru a comenta la o anumită știre din site. Compania mai precizează că utilizarea AMP nu afectează ranking-ul căutărilor unui anumit URL. Totuși, publicarea în AMP și respectarea regulilor sale sunt necesare pentru a câștiga locul în topul căutărilor Google, care ar putea duce la trafic semnificativ pe website.

  Google va anunța fiecare deținător de website să țină cont de noile cerințe și va oferi fiecăruia oportunitatea să rezolve problemele înainte să poată beneficia din nou de AMP.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.