Apple achiziționează Shazam pentru sute de milioane de dolari

Mădălina Gănescu
- 9.12.2017, 15:10 în Aplicaţii
2

SHARES

Apple plănuiește să cumpere Shazam, compania de recunoaștere a melodiilor, pentru sute de milioane de dolari. Tranzacția ar putea fi anunțată săptămâna viitoare, iar valoarea companiei este așteptată să fie în jurul sumei de 400 milioane de dolari, potrivit a trei surse apropiate companiilor.

Astfel, prețul ar fi un discount semnificativ de la ultima evaluare de 1 miliard de dolari, la care se situa Shazam.

Deși TechCrunch a anunțat că, vânzarea ar putea avea loc săptămâna viitoare, CEO-ul Shazam, Rich Riley și purtătorul său de cuvânt, Giovanni Bassio, au preferat să nu comenteze nimic, iar Apple, așa cum ne-a obișnuit deja, păstrează tăcerea.

Când a fost lansată tehnologia Shazam de recunoaștere a melodiilor, era ceva senzațional, inovativ, nemaintâlnit, dar în prezent este relativ ușor pentru oricine să replice respectivul produs. Cel mai probabil, Apple este de părere că brandul în sine are valoare și este rezonabil să presupunem că va integra funcția în sistemul de operare iOS.

Nu este foarte clar încă ce se va întâmpla cu înțelegerile existente între Shazam și Spotify, care concurează cu serviciul de streaming Apple sau Snapchat, care a integrat Shazam în ecranul de cameră. Snapchat a dorit la un moment dat să încheie o posibilă afacere cu Shazam, dar se pare că Apple a ieșit în cele din urmă câștigător.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!