Aplicațiile Telegram și Instagram au fost blocate pe perioada protestelor din Iran

Cristian Gănescu
- 2.01.2018, 14:14 în Aplicaţii
3

SHARES

Guvernul Iranian a blocat accesul la aplicațiile de mesagerie Telegram și de fotografie Instagram, pe perioada zilelor în care s-au desfășurat protestele.

Această mișcare a fost motivată de oficiali prin dorința de a „păstra securitatea și liniștea societății”.

Au existat mai multe informații potrivit cărora aceste aplicații ar fi fost folosite pentru a coordona mișcări ale demonstranților, dar și pentru a distribui poze și clipuri video care ar fi instigat la violență.

Aceste mișcări ar fi determinat și inflamat demonstranții împotriva inegalității economice și ar fi creat ținte din oameni politici precum liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei, dar și președintele Hassan Rouhani.

Compania Instagram nu a oferit niciun răspuns până în prezent cu privire la blocarea accesului la aplicație.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a postat pe platforma Twitter un mesaj prin care menționa faptul că accesul către aplicație a fost blocat încă din ziua de duminică.

Accesul la aplicație a fost blocat în urma refuzului de a bloca o serie de canale de comunicare, despre care Durov spunea că erau canale de protest pașnic. Un alt canal a fost blocat de către Telegram tocmai pentru că în discuție existau persoane care instigau la violență.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!