More

  Apple confirmă că Meltdown și Spectre au impact asupra iPhone, iPad și PC-urilor Mac

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a confirmat joi că s-a adresat recent vulnerabilității Meltdown prin update-urile software iOS 11.2, macOS 10.13.2 și tvOS 11.2, cu soluții suplimentare pentru Safari, prin care utilizatorii să fie apărați de vulnerabilitatea Spectre. Apple a mai confimat că două vulnerabilități afectează toate dispozitivele Mac și iOS:

  ”Cercetorii în securitate au dezvăluit recent probleme necunoscute, sub denumirea Meltdown și Spectre. Aceste probleme se aplică în cazul tuturor procesoarelor moderne și afectează aproape toate dispozitivele computerizate și sistemele de operare.

  Toate sistemele Mac și iOS sunt afectate, dar nu există exploatări cunoscute care să aibă impact asupra consumatorilor în acest moment. Deoarece exploatarea multora dintre aceste probleme necesită o aplicație rău-voitoare, care să fie conectată la dispozitivul tău Max sau iOS, recomandăm descărcarea software-ului doar din surse de încredere, precum App Store.

  Apple a lansat deja soluții de diminuare pe iOS 11.2, macOS 10.13.2 și tvOS 11.2 pentru a ajuta la apărarea împotriva Meltdown. În zilele următoare plănuim lansarea altor soluții de diminuare în Safari pentru a ajuta pentru apărarea împotriva Spectre. Continuăm să dezvoltăm și să testăm soluții pentru aceste probleme și le vom lansa o dată cu următoarele update-uri iOS, macOS, tvOS și watchOS.”

  Comunicatul Apple nu spune cu exactitate dacă aceste vulnerabilități se adresau și versiunilor mai vechi de iOS și Mac, dar pentru Mac-uri, unde există update-uri de securitate pentru versiune mai vechi ale macOS, lansate o dată cu macOS 10.13.2, este posibil să fi fost deja disponibile soluții de securitate pentru Sierra și El Capitan.

  Știrile cu privire la Spectre și Meltdown au ieșit prima dată la lumină săptămâna aceasta, dar Intel și majoritatea funizorilor de sistemelor de operare  precum Apple, Linux și Microsoft au știut despre aceste probleme de câteva luni și au reușit să pregătească o soluție de securitate, inainte să fie transmise public informațiile cu privire la vulnerabilități.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.