More

  Conversațiile WhatsApp de grup nu sunt chiar atât de sigure

  Cercetătorii au anunțat că, au descoperit vulnerabilități de securitate în WhatsApp în cadrul conferinței de Securitate Real World Crypto din Elveția, potrivit Wired. Mai mult decât atât, criptografii germani au găsit o modalitate de a se infiltra în conversațiile de grup, asta în ciuda criptării end-to-end.

  Astfel, oricine controlează serverele aplicației ar putea să insereze noi oameni în conversații de grup private, fără să mai fie necesară permisiunea unui administrator. O dată ce o nouă persoană este introdusă în conversație, telefonul fiecărui membru din conversația de grup distribuie automat informații secrete cu persoana respectivă, oferindu-i acesteia acces complet la toate mesajele viitoare, dar nu și la cele anterioare.

  Dacă ai fost introdus într-un grup pe WhatsApp, vei vedea ceea ce vede orice membru care s-a alăturat nou grupului. ”Confidențialitatea grupului este afectată imediat ce un membru neinvitat poate obține toate noile mesaje și le poate citi”, a declarat cercetătorul Paul Rösle.

  Cercetătorii precizează în lucrare lor că, analiza a ajuns la concluzia că utilizatorii care se bazează pe intimitate completă ar trebui să rămână la Signal sau conversații private individuale. La suprafață, WhatsApp, deținut de Facebook, pare să aibă probleme majore de securitate, dar în final nu putem ști cu exactitate cât de ușor poate fi să fie accesate serverele WhatsApp, care pot fi controlate doar de staff, guvernul care cere legal să obțină acces și hacker performanți.

  Chief Security Officer Alex Stamos de la Facebook a răspuns pe Twitter: ”Citește articolul Wired publicat astăzi cu privire la WhatsApp – titlu înfricoșător! Dar nu există o modalitate secretă prin care poți intra în conversațiile WhatsApp de grup.”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here