More

  Gaming-ul este mai “mobil” ca niciodată

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  ”Gaming-ul este mai mobil ca niciodată” este afirmația care vine ca o constatare a dezvoltării segmentului de gaming pe platforme mobile. Majoritatea producătorilor de laptopuri au o divizie destinată special acestui segment, unde avem laptopuri de gaming și periferice care au ca scop îmbunătățirea performanțelor, atât ale produselor, cât și ale utilizatorului.

  Concluzia nu poate fi trasă numai urmărind trendul din piață, ci și experimentând și testând diferite produse. Tocmai pentru a demonstra acest fenomen și impactul pe care îl are în piață, am cerut de la NVIDIA un laptop de gaming, pe platformă Intel cu Procesor Intel Core i7-7700HQ 2.80 GHz, Kaby Lake, placă grafică nVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Max-Q și 16 GB memorie RAM. De asemenea, mediul de stocare este de 512GB SSD M.2, ceea ce îmbunătățește considerabil timpul de încărcare ale aplicațiilor.

  Nu îți dai seama cu adevărat de importanța unui sistem performant până în momentul în care încerci să joci în paralel un joc care funcționează și pe un sistem mai modest, dar care se dezlănțuie atunci când rulează pe un sistem de gaming, mobil, cum este vorba în cazul de față.

  Un gen extrem de popular în momentul de față, gen la care am aderat și eu de scurt timp, este “multiplayer online battle arena” (MOBA). Jocuri populare, din acest gen, putem enumera League of Legends, Dota 2 și, preferatul meu, Heroes of the Storm. Prefer “Heroes of the Storm” deoarece sunt un mare consumator al jocurilor din universul Blizzard, iar faptul că stapânesc abilitățile și backstory-ul fiecărui personaj din Nexus, mă apropie mai mult comparativ cu celelalte jocuri ale aceluiași gen.

  Revenind la argumentare, Heroes of the Storm nu este un joc care să necesite un sistem performant pentru a rula. Cerințele minime de sistem sunt:

  – CPU: Intel Core 2 Duo or AMD Athlon 64 X2 5600+
  – OS: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 with the latest service pack
  – VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 7600 GT, ATI Radeon HD 2600 XT, or Intel HD Graphics 3000
  – FREE DISK SPACE: 10 GB

  Nu mică mi-a fost mirarea ca, atunci când am rulat jocul de pe laptopul meu HP 450 cu procesor i7, 8GB memorie RAM și AMD Radeon R5 M255, să constat că în anumite momente cruciale, aveam cadre care îngheață. Gameplay-ul nu a fost într-adevăr fluent, iar deși HoTS este singurul joc la care nu ma enervez deloc atunci când pierd, am fost destul de “necăjit”. Acela a fost momentul în care am decis să instalez jocul pe laptopul de gaming. Evident că diferența este de la cer la pământ, iar gameplay-ul a fost lin, ca și cum aș fi fost pe desktop-ul meu de acasă.

  După câteva jocuri, am realizat că HoTS nu este tocmai jocul care să testeze capacitățile sistemului și să le împingă la extrem, așa că am trecut la jocuri un pic mai pretențioase.

  După câteva runde de PUBG, mi-am dat seama că, deși gameplay-ul este ireproșabil, pe parte de grafică nu sunt deloc impresionat. Eu sunt și mai pretențios la acest capitol și nu mă mulțumesc cu puțin. În acest sens, am hotărât să trec pe ceva mai colorat, mai action-packed, mai stresant pentru laptop, așa că am pornit Destiny 2.

  Am ales Destiny 2 deoarece m-au atras zonele viu colorate și grafica foarte bună. Evident, putem intra într-o dezbatere fără sfărșit, prin care mulți îmi vor spune că există multe alte jocuri care au o grafică mult mai bună, dar, ghinion, eu pe acesta îl aveam disponibil, așa că nu am făcut nazuri.

  În primă fază, jocul a mers foarte bine, în scenariul de intro, care te poartă prin povestea jocului. Mediul înconjurător este foarte bine redat, iar cumulul de elemente grafice și sonore reușesc să te plaseze în mijlocul acțiunii.

  La un moment dat, când am terminat scenariul introductiv și am ajuns într-o zonă în care a trebuit să testez abilitățile mele de „Titan”, am constatat că jocul începe să sacadeze, mergea foarte greu și nu reușeam să fac mare lucru.

  Asta a fost? Am atins limita laptopului? Ei bine, nu. Explicația este mult mai simplă decât aș fi sperat eu. Laptopul are o placă grafică nVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Max-Q. Toate plăcile nVidia au suport pentru GeForce Experience. Eu nu aveam instalat pe laptop GeForce Experience.

  Ce face GeForce Experience?

  GeForce Experience este un program care ține actualizate la zi toate driverele pentru jocurile pe care utilizatorul le are instalate pe dispozitiv. Mai mult, GeForce Experience optimizează jocurile pentru performanțe și un gameplay fluid, fără cadre pierdute. Există și posibilitatea de a distribui capturile video sau foto, dar și streaming live.

  După ce am instalat GeForce Experience, am actualizat la zi toate driverele și am optimizat jocul pentru sistemul pe care rulam, nu am mai întâmpinat nicio problemă, iar jocul a mers ireproșabil.

  Am fost plăcut impresionat de efortul pe care dezvoltatorii îl depun pentru a oferi în permanență soluții pentru optimizare, îmbunătățind astfel experiența de gaming.

  Acum nu îmi mai rămâne altceva de făcut decât să cresc personajul pe care l-am creat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.