More

  Bateriile din laptopurile Lenovo ThinkPad X1 Carbon riscă să explodeze

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lenovo a decis să recheme în fabrică un total de peste 80.000 de laptopuri ThinkPad X1 Carbon vândute în Statele Unite ale Americii și Canada. Laptopurile afectate conțin un șurub decuplat, care poate deteriora bateria litiu-ion din interiorul dispozitivului. În urma acestor deteriorări, există riscul de incendiu în urma supraîncălzirii, a declarat Lenovo.

  Problema se adresează celei de-a 5-a generații de laptopuri ThinkPad X1 comercializată în perioada decembrie 2016 – noiembrie 2017, informează US Product Safety Commission. Aproximativ 78.000 de unități au fost vândute în Statele Unite ale Americii și încă 5.500 de unități au fost comercializate în Canada.

  Prin intermediul unui document suport, Lenovo poate ajuta utilizatorii să identifice dacă laptopurile acestora au fost afectate de defecțiunea de fabricație. Compania oferă verificări și reparații fără costuri suplimentare.

  Bateriile litiu-ion sunt cunoscute pentru repeziciunea cu care iau foc sau chiar explodează. Daunele pot provoca scurtcircuitarea celulelor bateriei și pot provoca acumularea de căldură care poate deveni rapid periculoasă.

  Lenovo a precizat că până la această oră, laptopurile Lenovo ThinkPad X1 Carbon nu au rănit pe nimeni, dar sugerează deținătorilor de laptopuri afectate să înceteze să utilizeze produsele și să se adreseze imediat retailerilor de la care au achiziționat produsul.

  Lenovo a aflat despre defecțiunea la nivelul bateriilor litiu-ion din laptopuri în urmă cu doar câteva săptămâni, asta după ce trei consumatori au semnalat supraîncălzirea dispozitivelor ce a rezultat în defectarea produselor. Producătorul de laptopuri a pornit o investigație și a depistat cauza problemei, iar din acel moment se ocupă de aceasta, din perspectiva producătorului.

  În România, Lenovo nu a comunicat până la acest moment nicio informare cu privire la cazuri de supraîncălzire sau explozie a bateriilor laptopurilor ThinkPad X1 Carbon sau ale altor modele.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.