More

  Apple reduce producția iPhone X la jumătate, iar Samsung are de suferit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Stagnarea vânzărilor iPhone X a determinat Apple să reducă dramatic producția de dispozitive mobile high-end, potrivit unui raport oferit de ziarul japonez The Nikkei Asian Review. Inițial, Apple plănuia să producă 40 de milioane de iPhone X în fabricile sale din China în perioada ianuarie – martie 2018, dar în cele din urmă a redus producția la jumătate, până la 20 de milioane de unități.

  Eșecul vânzărilor iPhone X nu este resimțit doar de Apple, ci lasă urme adânci și în ceea ce privește furnizorii de componente. Samsung este cel mai afectat furnizor Apple, de vreme ce gigantul de tehnologie american se bazează pe gigantul de tehnologie sud-coreean pentru display-urile scumpe necesare în cazul iPhone X.

  Potrivit aceleiași publicații din Japonia, Samsung este în căutare de noi cumpărători pentru display-urile diode organice de emisie de lumină (OLED), acum că cel mai mare client Apple a redus producția de iPhone X din cauza cererilor slabe din partea pieței.

  Se dovedește a fi mult mai complicat decât se aștepta ca Samsung să găsească cumpărători pentru panel-urile OLED produse inițial pentru iPhone X de la Apple. Samsung a sperat ca tot mai mulți producători de smartphone-uri să urmeze calea aleasă de Apple, să înceapă să utilizeze display-urile mai scumpe OLED.

  Din păcate, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, s-a dovedit că, în mare parte companiile de tehnologie nu s-au bazat foarte mult pe componenta OLED, care este semnificativ mai scumpă decât display-urile LCD întâlnite pe majoritatea smartphone-urilor. Pentru că Apple a decis să treacă la producția de smartphone-urile cu display OLED, a suferit urmările legate de creșterea prețului produsului.

  Eșecul Samsung în ceea ce privește producția de display-uri OLED pentru smartphone depinde foarte mult de găsirea unor noi clienți, care să accepte achiziționarea panel-urilor produse inițial pentru iPhone X, la prețuri estimate de 120 – 130 dolari per display, altminteri companiile din China care produc display-uri OLED mult mai ieftine, vor adânci și mai mult situația în care se află gigantul.

  Foto: MASHABLE/LILI SAMS

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.