More

  Panasonic aniversează 100 de ani: O cronologie a inovației

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Panasonic aniversează 100 de ani de existență, în cadrul evenimentului de prezentare a produselor Panasonic Convention 2018, organizat în Palma de Mallorca. Cu această ocazie, Laurent Abadie, CEO Panasonic Europe, a prezentat planurile de viitor ale companiei precum şi viziunea acesteia asupra contribuției la implementarea principiului O viaţă mai bună, o lume mai bună – sloganul companiei Panasonic.

  Noile produse şi soluţii lansate în cadrul acestui eveniment demonstrează în mod incontestabil amploarea şi forţa inovativă a companiei Panasonic. Elementele centrale al acestei game sunt reprezentate de prima serie de televizoare Panasonic cu LED, dotate cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+, segmentul de sisteme de sunete de înaltă calitate HiFi cu comandă vocală, precum şi completări importante ale gamei de obiective Lumix G.

  În plus, noile modele de aparate de tuns barba şi de epilatoare extind segmentele beauty, deja populare, în timp ce categoria aparatelor electrocasnice este îmbogăţită cu un cuptor cu microunde foarte suplu cu o capacitate sporită şi un prototip de maşină de făcut pâine cu crustă crocantă cu ajutorul cărora pot fi preparate pâini savuroase, ca la brutărie.

  Pentru zona B2B, la Convenţia Panasonic din acest an, participanţii au avut ocazia să descopere o gamă vastă de produse inovatoare, de la soluții de business interconectat la soluții de îmbunătățire a aparatelor de aer condiționat. În plus, Panasonic lansează o unitate complet nouă de retail, cu soluţii tehnologice de ultimă generaţie pentru comercianții de top.

  Laurent Abadie, CEO şi preşedinte al Panasonic Europe, declară:Chiar de la înfiinţarea Panasonic am fost mereu receptivi la provocările societăţii şi am dezvoltat tehnologii care să ofere oamenilor şansa de a progresa atât în ceea ce privește modul în care trăiesc cât şi modul în care muncesc. Evaluăm posibilităţile şi ne imaginăm cum putem face lucrurile mai bine. De la soclul duplex de lămpi lansat în 1920, fabricat folosind metal reciclat, până la secţiunile filetate ale becurilor uzate reutilizate pentru a facilita producţia unor articole de înaltă precizie. Deşi reciclarea este astăzi răspândită, această responsabilitate faţă de societate şi determinarea de a îmbunătăţi vieţile oamenilor au fost elemente esenţiale care au contribuit la inovaţiile Panasonic din ultimii 100 de ani.

  O istorie orientată spre viitor

  La Convenţia Panasonic a fost explorată o perspectivă unică asupra istoriei Panasonic dar şi asupra viitorului său. De la înfiinţarea companiei, lumea s-a schimbat într-un mod impresionant însă principiile Panasonic au rămas aceleaşi. Panasonic  s-a concentrat întotdeauna spre „O viaţă mai bună, o lume mai bună” atât pentru indivizi, cât şi pentru societate în întregul ei. Modul în care compania desfășoară colaborările se bazează pe acest etos, după cum o demonstrează parteneriatele încheiate de Panasonic în vederea dezvoltării unor proiecte vizionare, așa cum sunt smart city-urile.

  Nimeni nu ştie cu exactitate ce se va materializa, însă ce ştim noi cu certitudine este că nu ne dorim să reacţionăm pur şi simplu la evoluţie; ne dorim să devenim un facilitator implicat activ în promovarea dezvoltării”, continuă Laurent Abadie.

  Panasonic a fost înfiinţată în 1918 de către Konosuke Matsushita, an în care a lansat o dulie îmbunătăţită. Următorul produs a fost un soclu duplex care a permis alimentarea lămpilor şi a echipamentelor electrice de la o singură sursă. Ideile par neînsemnate astăzi, însă produsul a oferit o nouă dimensiune a confortului şi a oportunităţilor, făcând posibilă utilizarea fierului de călcat în acelaşi timp cu lumina aprinsă.

  De la lansarea Panasonic acum 100 de ani, compania se mândreşte cu numeroase momente de pionierat:

  1927: Panasonic a lansat primul său produs electrocasnic, un fier de călcat electric
  1937: Uscătoarele de păr Panasonic au fost printre cele preferate în întreaga lume de la lansarea primului model al companiei
  1952: Panasonic a lansat primul său televizor
  1958: Panasonic a lansat primul său aparat de aer condiţionat de cameră
  1965: Panasonic a lansat primul său produs sub marca Technics
  1977: Panasonic combină un cuptor cu microunde cu un cuptor cu convecţie
  1982: Panasonic a lansat prima cameră video pentru uz privat, cu recorder portabil
  2008: Panasonic a lansat Lumix G – primul aparat de fotografiat mirrorless, o invenţie care a transformat dramatic lumea fotografiei
  2018: Panasonic introduce comanda vocală pentru sistemele de divertisment din autovehicule

  A cincea eră de evoluţie a omenirii

  În prezent, continuăm să abordăm dezvoltarea produselor în acelaşi mod în care a făcut-o fondatorul nostru, Konosuke Matsushita, acum 100 de ani,” a declarat Laurent Abadie.  „Privim lucrurile din perspectiva modului în care evoluează societatea şi a avantajelor de care se vor bucura consumatorii. Dând curs dorinţelor lor în acest mod, va fi posibil să ne adaptăm şi să creştem odată cu schimbarea nevoilor în viitor; în special acum, când tehnologia este integrată în vieţile noastre” a dăugat acesta.

  Ridicându-se la așteptările acestei ocazii speciale, Dr. Ayesha Khanna, CEO al ADDO AI şi un futurolog de prestigiu a ținut un discurs la evenimentul aniversar de 100 de ani.  Dr. Khanna a explorat modul în care Era informaţiei deschide în prezent calea spre Era hibridă, a cincea eră majoră de relaţii socio-tehnice din istoria omenirii.

  Era hibridă se caracterizează prin îmbinarile rapide ale  tehnologiilor, combinate pentru a se integra în vieţile noastre, astfel încât să se dezvolte o conectare din ce în ce mai profundă cu tehnologia. De exemplu, rolul roboţilor în locuinţele noastre şi în industrie, impactul tehnologiei asupra dezvoltării aptitudinilor şi noile profesii ale viitorului, precum şi transformarea infrastructurii necesare pentru a susţine conectarea şi integrarea tehnologiilor în vieţile noastre.

  Dr. Khanna a adăugat: „Păşim într-o nouă eră a civilizaţiei uman-tehnologice, <Era hibridă>, o fază de tranziţie în care trecem pragul spre un nou mod de organizare a societăţii globale. E nevoie ca noi să ne schimbăm radical atitudinea faţă de modul în care tehnologia poate fi utilizată pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii tuturor, într-un mod echitabil.”

  Dr. Khanna a dezvoltat tema evoluţiei oraşelor smart ca dovadă esenţială a acestei tendinţe – un subiect relevant pentru Panasonic datorită implicării companiei în numeroase proiecte smart city pe întreg mapamondul.

  Un exemplu de proiect de pionierat este proiectul smart city pentru oraşul sustenabil Fujisawa. Acest proiect a fost conceput pentru a oferi rezidenţilor un mod de viaţă smart, conectat şi sustenabil. Un alt proiect de oraş smart în care Panasonic a fost implicat ca şef de proiect a fost realizat în Tsunashima.

  Tsunashima are în vedere colaborarea între companiile private şi guvernul local pentru a crea un nou oraş sustenabil care să includă, printre altele, o staţie de gaz hidrogen, un tip de centru comercial avansat şi unele unităţi de cercetare ale unui producător important multinaţional de tablete şi smartphone. Oraşul va fi finalizat în acest an, pentru a coincide cu aniversarea centenarului Panasonic. Ca participant la proiect, Panasonic se concentrează pe îmbunătăţirea siguranţei şi a securităţii prin reducerea consumului de energie şi apă.

  Zonele de dezvoltare care determină inovația

  Privind spre viitor, Panasonic identifică două zone clare de dezvoltare susținută şi schimbare fundamentală. În primul rând, electrificarea tuturor aspectelor existenţei noastre – a caselor, locurilor de muncă, fabricilor, vehiculelor – electrificarea societăţilor per ansamblu, aşa cum o demonstrează unele dintre proiectele smart city dezvoltate de Panasonic  în Fujisawa şi Tsunashima.

  În al doilea rând, Panasonic consideră că evoluţiile rapide din domeniul mobilităţii sunt un alt punct cheie care ne va propulsa spre viziunea societăţii moderne şi a realităţii hibride.

  Laurent Abadie continuă: „În următorii 10 ani vom observa mai multe inovaţii în domeniul mobilităţii decât am trăit în ultimii 100 de ani! Electrificarea, conectivitatea şi automatizarea vor fi elemente centrale ale acestei evoluţii majore. Prin deschiderea spre schimbare, ne vom menţine dedicarea constantă faţă de profesionalism, performanţă şi stil, ca dovadă a angajamentului nostru absolut de a crea O viaţă mai bună, o lume mai bună.”

  Panasonic: o cronologie a inovaţiei

  De la lansarea Panasonic acum 100 de ani, compania se mândreşte cu numeroase momente de pionierat:

  1918: Panasonic ia fiinţă ca Fabrica de echipamente electrice Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works
  1918: Lansarea duliei şi a soclului electric duplex
  1923: Lansarea lămpii în formă de glonte
  1927: Lansarea lămpii cu formă pătrată
  1929: Au fost stabilite obiectivele principale de management / crezul companiei
  1931: A fost lansată bateria de celule uscate
  1931: A fost lansat aparatul radio cu 3 tuburi
  1932: A fost anunţată misiunea corporaţiei
  1934: A fost fondat institutul de formare a angajaţilor
  1935: A fost înfiinţată Matsushita Electric Trading Company
  1937: A fost lansată bateria pentru industria auto
  1951: Konosuke Matsushita a efectuat prima sa vizită în Statele Unite
  1952: A fost încheiat un acord de cooperare tehnică împreună cu Philips
  1952: A fost lansat aparatul radio portabil
  1952: A fost lansat televizorul alb-negru
  1955: Firma Panasonic lansată ca și marcă de boxe
  1956: Au fost construite fabrici moderne în Japonia
  1957: Canalele de vânzări au fost consolidate în Japonia
  1957: A fost lansat primul aparat radio FM
  1959: Au fost înfiinţate primele companii de vânzări în America de Nord
  1960: A fost lansat televizorul color
  1961: A fost înfiinţată prima companie de producţie în Asia de Sud-Est
  1962: Povestea lui Konosuke Matsushita a fost publicată internaţional, în revista Time
  1962: A fost înfiinţată prima companie Panasonic din Europa
  1963: A fost lansată cea mai durabilă baterie cu celulă uscată din lume
  1964: Povestea lui Konosuke Matsushita a fost publicată internaţional, în revista Life
  1964: A fost lansată prima consolă stereo “Asuka”
  1965: A fost instaurată săptămâna de lucru de cinci zile în prima companie din Japonia
  1965: A fost înfiinţată prima companie de producţie în Africa
  1966: A fost înfiinţată prima companie de producţie în America Latină
  1968: A început construcţia fabricilor în zone subpopulate din Japonia
  1970: A fost lansat primul pick-up
  1972: A fost înfiinţată prima companie de producţie în India
  1973: A fost înfiinţată prima companie de producţie în Orientul Mijlociu
  1974: A fost lansat radiocasetofonul
  1975: Sistem de 3 boxe cu 3 căi in faza liniară
  1977: A fost lansat sistemul de înregistrare şi redare video VHS
  1979: Konosuke Matsushita a vizitat China, ceea ce a determinat dezvoltarea rapidă a activităţii de business
  1979: Recorder VHS cu capacitate de înregistrare de şase ore
  1981: Aniversarea a 50 de ani a misiunii corporaţiei
  1982: A fost lansată prima cameră video pentru uz privat, cu recorder portabil
  1985: Promovarea instituirii fundaţiei pentru Premiul Japonia
  1985: A fost lansată camera “MACLORD MOVIE”
  1988: Fuziune cu Matsushita Electric Trading – a început parteneriatul olimpic valabil la nivel mondial
  1988: A fost lansată camera cu stabilizator optic de imagine
  1989: Konosuke Matsushita a trecut în nefiinţă
  1991: A fost stabilită politica de bază pentru managementul mediului (Carta de mediu Matsushita)
  1991: A fost lansat televizorul HD
  1994: Panasonic a dezvoltat bateriile reîncărcabile cu ioni de litiu
  1996: A fost lansat primul DVD player
  2001: A fost lansată aparatul de fotografiat digital “LUMIX”
  2002: Achiziţia dreptului de proprietate de 100% asupra a cinci companii din cadrul grupului
  2002: Discul Blu-Ray stabilit ca standard
  2003: Unificarea sub marca globală “Panasonic”
  2003: A fost lansat televizorul cu plasmă HD
  2004: A început un parteneriat complex cu Matsushita Electric Works
  2007: Declaraţia “Idei Eco”
  2008: A fost lansată camera digitală fără oglindă “LUMIX G
  2008: Numele companiei a fost schimbat de la Matsushita Electric Industrial Co., Ltd în “Panasonic Corporation” iar corporaţia a stabilit “Panasonic” ca marcă globală
  2010: A fost stabilit parteneriatul cu Tesla Motors
  2013: A fost implementat un nou sistem de divizii cu patru companii interne
  2013: Stabilirea sistemului B2B perfecţionat
  2014: Oraşul smart sustenabil SST marchează marea deschidere
  2015: Panasonic Appliance Asia Pacific îşi stabileşte cartierul general în Malaezia
  2016: A fost stabilit conceptul Panasonic Global: O viaţă mai bună, o lume mai bună
  2016: A fost lansat sistemul HiFi Premium All-In-One “OTTAVA”
  2016: A fost lansat player-ul Blu-ray UB900 Ultra HD
  2017: A fost lansat 4K OLED TV
  2017: A fost lansat pick-up-ul SL1200G
  2017: A fost lansat sistemul cu comandă vocală GA10

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.