More

  H&M rămâne cu hainele nevândute din cauza vremii neobișnuit de calde

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Retailerul suedez Hennes & Mauritz sau altfel cunoscut de consumatori – H&M – a rămas cu o grămadă de haine pe care nu a reușit să le vândă trimestrul acesta. Acestea valorează mai mult de 4 miliarde de dolari.

  H&M se aștepta la o scădere a vânzărilor, dar nu prevedea un stoc atât de mare de produse rămase la schimbarea de anotimp. Retailerul pune fenomenul pe seama vremii deosebit de calde din Europa în luna ianuarie, urmată de temperaturi extrem de reci în februarie și spune că, întreaga industrie de haine a avut de suferit.

  Profitul operațional al H&M a scăzut cu 62%, ajungând astfel la cel mai scăzut nivel în mai mult de un deceniu, deoarece vânzările de compensare nu au reușit să reducă cantitățile de tricouri și blugi peste care clienții au trecut. Astfel, stocul a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2005 până în prezent.

  Compania a fost forțată să scadă prețurile mai mult decât se aștepta, iar CEO-ul Karl-Johan Persson a declarat că, H&M a greșit pentru că a micșorat numărul de sortimente anul trecut. Totuși, acesta se așteaptă ca vânzările să se îmbunătățească în a doua jumătate a anului, când vom întâmpina și o depreciere a dolarului.

  Hennes & Mauritz va lansa un nou brand, numit Afound, pentru a vinde haine de la diferite branduri, inclusiv H&M, la reduceri și va deschide trei centre automatizate de logistică anul acesta, cu scopul de a reduce timpii de livrare.

  În ceea ce privește hainele rămase nevândute din sezonul trecut, H&M plănuiește să scape de ele printr-o vânzare specială, urmată de o expansiune lentă în magazine. De asemenea, retailerul dorește să se concentreze mai mult pe creșterea componentei de business e-commerce, potrivit Times.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.