More

  Dacă folosești în continuare Facebook, nu vei putea renunța definitiv la reclame

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook va continua să le solicite utilizatorilor să accepte reclame targetate ca o condiție pentru utilizarea serviciului companiei, o poziție care ar putea ajuta modelul său de afaceri să rămână în mare parte intact în ciuda unei noi legislații a Uniunii Europene privind dreptul la confidențialitate.

  Legea Uniunii Europene, cunoscută ca GDPR (General Data Protection Regulation) va intra în vigoare luna viitoare și promite cea mai mare zdruncinare a confidențialității online de când există internetul. În urma acesteia, companiile se vor confrunta cu amenzi semnificative, dacă vor colecta sau vor utiliza informații personale fără permisiunea utilizatorilor.

  Ofițerul Șef pentru Confidențialitate de la Facebook, Rob Sherman, spune că rețeaua socială va începe să solicite acordul utilizatorilor europeni săptămâna aceasta din cauza faptului că Facebook utilizează o varietate de date cu privire la aceștia, dar a mai adăugat că ”renunțarea definitivă la marketingul personalizat nu va fi posibilă”.

  ”Facebook este un serviciu susținut de publicitate”, a declarat Sherman reporterilor aflați la sediul central Facebook.

  Tot ce vor putea utilizatorii Facebook să facă va fi să limiteze tipul de date pe care agențiile de publicitate le folosesc pentru a-și atinge publicul țintă, a mai spus acesta, dar ”toate anunțurile de pe Facebook sunt vizate într-o oarecare măsură și acest lucru este valabil și pentru publicitatea offline.”

  Facebook va utiliza paginile de tip ”permission screens” (ecrane pentru aprobare) în care va afișa un text împreună cu un buton pentru avansare pentru a notifica și pentru a obține permisiunea. Aceste ecrane vor fi disponibile pe site-ul Facebook și pe smartphone-uri în Europa începând de săptămâna aceasta și la nivel global modificările vor apărea în lunile ce urmează.

  Ecranele de aprobare nu vor oferi utilizatorilor Facebook obțiunea să apese ”decline” (respinge). În schimb, acestea vor îndruma utilizatorii fie să ”accepte și să continue” fie să ”gestioneze setările datelor”. ”Oamenii pot alege să nu fie pe Facebook, dacă doresc”, a mai spus Sherman.

  Autoritățile de reglementare, investitorii și avocații pentru confidențialitate monitorizează îndeaproape modul în care Facebook intenționează să se conformeze legislației UE, nu numai pentru că Facebook a fost implicat într-un scandal de confidențialitate, dar și pentru că alte companii ar putea să-i urmeze exemplul și să încerce să limiteze impactul de respingere.

  Potrivit CFO-ului Facebook, David Wehner de la Facebook spune că platforma social media Facebook ar putea vedea o scădere a ratei de utilizare a platformei în urma reglementărilor Uniunii Europene, cunoscute ca GDPR (General Data Protection Regulation).

  Foto de Thought Catalog pe Unsplash

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.