More

  Cum crești semnalul wireless cu soluția mesh Tenda Nova MW6

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vă povesteam la începutul acestei veri despre cum puteți să îmbunătățiti semnalul wireless din casa voastră folosind o soluție mesh.

  La acel moment testam versiunea Tenda Nova MW3,  care oferă o acoperire de 200 metri pătrați, iar astăzi vorbim despre o altă soluție mesh de la Tenda, una mai avansată, care oferă acoperire de 500 metri pătrați.

  Este vorba despre Tenda Nova MW6. La nivel de design, cele două soluții nu sunt foarte diferite, iar ambele oferă, după cum se poate observa din imagini, un stil minimalist, dar care atrage totuși atenția. Finisajul mat al MW6 te ajută să ții la distanță amprentele, iar materialul în sine nu este un magnet pentru praf.

  Avantajul celor două soluții mesh de la Tenda, MW3 și MW6 este că sunt compatibile și pot fi interconectate.

  Așa încât, dacă deții deja soluția MW3 și vrei să extinzi semnalul wireless pentru până la 500 de metri pătrați sau mai mult, trebuie doar să așezi modulele în zonele în care ai nevoie de semnal îmbunătățit și să le conectezi între ele.

  Nova MW6 îți comunică, la fel ca MW3, dacă beneficiezi sau nu de o conexiune optimă la internet și dacă modulele comunică corespunzător între ele. Acest lucru se întâmplă prin intermediul unui LED plasat pe una dintre laturile modulelor, care își schimbă culoarea în funcție de situație.

  Atunci când acesta este albastru, conexiunea este excelentă, când este galben este relativ bună, la magenta conexiunea este slabă, iar când e roșu, conexiunea a eșuat și trebuie să schimbi locul modului Nova.

  Când vine vorba despre ventilația modulelor soluției mesh, aceasta este una foarte bună și sigură, iar asta datorită suporților din cauciuc și zecilor de perforații în plastic pe partea inferioară.

  Lângă sistemul de ventilație veți găsi și butonul de resetare al modulului, pentru situațiile în care veți avea nevoie de el.

  Soluția mesh MW6 poate fi administrată prin intermediul aplicației Tenda WiFi, iar pentru a avea control asupra ei, veți avea nevoie de SSID, codul QR și parolă, pe care le veți găsi tot în parte inferioară a modulelor.

  Ar mai trebui să știți că fiecare modul Nova MW6 de la Tenda are 2 porturi gigabite (LAN care se conectează direct la computer, NAS sau alte dispozitive care au capabilități wireless și WAN) și un port pentru pentru conectarea la sursa de energie.

  Instalare soluție mesh Tenda Nova MW6

  Modulele MW6 se instalează extrem de simplu, dar prima dată ceea ce trebuie să știți este că routerul wireless trebuie să fie deconectat de la sursa de energie electrică.

  La pasul doi, conectezi modulul Nova MW6 la portul WAN al routerului, dar nu înainte să conectezi la priză adaptorul soluției Nova. După ce ai realizat acest lucru, pornește modulul și descarcă aplicația Tenda WiFi în smartphone.

  Pentru a adăuga unul sau toate modulele Nova MW6 sau chiar și pe cele MW3 (dacă deții unele deja sau consideri că este necesar să achiziționezi unele suplimentare), trebuie să scanezi codul QR sau să conectezi modulele prin wireless introducându-le unul câte unul, împreună cu parola aferentă.

  La pasul următor trebuie să intri în Setup, să schimb numele rețelei WiFi și parola, iar aplicația va efectua de la sine următorii pași.

  În Tenda WiFi vei putea să vezi dacă un modul Nova este inactiv sau dacă toate funcționează corespunzător.

  În cazul în care dorești să obții control parental asupra rețelei wireless din casa ta, trebuie să intri în setările aplicației Tenda WiFi la ”Parental Control” și să urmezi pașii de acolo.

  Tot din setări adaugi noi module Tenda Nova MW3 sau MW6. Foarte important este să menții software-ul activat la zi, asta pe de o parte pentru securitate, pe de altă parte pentru a evita experimentarea deconectării imprevizibile a modulelor  soluției mesh.

  Atunci când modulele Nova sunt conectate la internet, becul LED trebuie să fie albastru, așa cum spuneam mai devreme. Poți conecta câte module Nova dorești la soluția ta mesh, indiferent că sunt din seria MW3 sau MW6.

  În România, momentan sunt disponibile la retaileri doar versiunile Nova MW3 cu două module și Nova MW6 cu 3 module. Dar, pe alte piețe există chiar opțiunea să achiziționezi un singur modul, asta pentru situațiile în care s-ar putea să nu ai nevoie de mai mult de 4 module.

  Dacă va fi disponibilă o astfel de ofertă și în România, vom reveni cu un update la acest articol. Momentan, puteți obține o combinație fericită între MW3 și MW6.

  Totuși, pentru o conectivitate excelentă a modulelor, distanța între ele nu ar trebui să fie mai mare de 10 – 12 metri. Mai mult decât atât, cu cât sunt mai sus plasate cuburile, acestea vor avea o rază de acțiune și mai bună. Așa că, dacă te-ai decis să le așezi pe un raft din bibliotecă sau chiar pe șifonier, este foarte bine.

  Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când LED-ul Nova își schimbă culoarea și nu mai este albastru este să aduci modulul mai aproape de cel mai apropiat al doilea modul.

  Un singur modul Nova oferă acoperire de până la 18 metri pătrați, în vreme ce un pachet de 3 module pot acoperi până la 500 de metri pătrați.

  Dacă un cub se deconectează, acesta se va reconecta automat la o unitate disponibilă, așa că nu trebuie să umbli la routerul wireless sau la celalalte module, ci doar să menții în parametri optimi distanțele menționate mai sus.

  Tenda Nova MW6 este compatibil cu toate dispozitivele ce au suport pentru wireless și poți conecta la acestea suficient de multe.

  Soluția mesh MW6 de la Tenda este una foarte accesibilă ca preț (puțin peste 1000 lei pentru 3 module) și este recomandată nu doar pentru uz casnic, ci și pentru birou, școli, grădinițe, restaurante sau orice clădire cu o suprafață de 500 metri pătrați sau chiar mai mult (dacă adaugi module suplimentare).

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.