More

  Îmbunătățește WiFi-ul din casa ta: De ce să alegi o rețea mesh wireless

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sistemele wireless de tip mesh pot asigura un semnal wireless mai rapid acolo unde ai nevoie, fără să fii nevoit să te complici prea mult.

  Pe măsură ce casele noastre se aglomerează tot mai mult cu dispozitive inteligente, menite să ne facă viața mai ușoară, cum sunt prizele inteligente, becurile inteligente, sistemele de stocare NAS (Network Attached Storage), boxele wireless, iar lista poate continua, routerele wireless sunt mai solicitate ca niciodată.

  Dacă până acum câțiva ani, un router wireless modest era tot ce aveai nevoie pentru a te conecta la platformele social media vechi, email, Yahoo Messenger și alte aplicații ce mai existau la acea vreme, acum prin simplu fapt că îți conectezi permanent la WiFi smartphone-ul, camera de supraveghere sau alte dispozitive inteligente din casa ta, poți experimenta provocări majore în ceea ce privește calitatea, viteza și rezistența rețelei.

  Controlezi prin wireless speakerul rezistent la apă din baie, termostatul din living, camera de supraveghere din curte sau din camera copilului sau schimbi culoarea luminii din dormitor în funcție de activitatea pe care o desfășori (vrei să citești, să dormi, să meditezi, etc.). Pentru toate acestea, ai nevoie de un semnal wireless decent pe toată suprafața casei tale, iar aici poți descoperi cu adevărat necesitatea unui sistem mesh WiFi.

  Noua generație de sisteme mesh nu necesită o rețea PhD, spre deosebire de extenderele tradiționale sau punctele de acces prin cablu sau liniile electrice, pentru că acestea sunt create să funcționeze imediat cum le-ai instalat, fără să mai fii nevoit să știi SSID-ul (service set identifier) din BSSID (basic service set identifier).

  Ce este un sistem mesh WiFi

  Rolul sistemelor mesh WiFi este să asigure un semnal wireless mult mai puternic și de încredere pe toată suprafața casei tale, cu scopul de a-ți oferi suportul necesar să îți conectezi toate dispozitivele de tehnologie pe care le utilizezi în mod regulat.

  În funcție de suprafața casei tale sau de numărul de dispozitive de tehnologie pe care le folosești, vei avea nevoie de unul sau mai multe module mesh, cunoscute tehnic drept noduri sau cutii de aplificare semnal. Poți utiliza dispozitive ca Google WiFi, Eero Home, Netgear Orbi sau Tenda Nova MW3, pe care l-am testat și noi în ultima perioadă, în varianta cu două module.

  Tenda Nova MW3 este un sistem mesh WiFi cu o capacitate de acoperire de 200 de metri pătrați, cu bandă de de 300 Mbps pe 2,4 GHz și 867 Mbps pe 5 GHz. Pachetul conține două module mesh 3f, două adaptoare pentru energie electrică, un cablu Ethernet pentru conectarea la routerul wireless și un ghid de instalare rapidă.

  Spre deosebire de extenderele sau dispozitivele care duplică semnalul din routerul wireless, modulele mesh comunică între ele și apoi mai departe către produsele smart din casa ta.

  Dacă, spre exemplu, ai nevoie de un semnal mai puternic pe smartphone pentru a transmite o serie de documente unui partener sau ai nevoie de un semnal mai puternic pentru a configura camera wireless din living, poți plasa unul dintre module exact în locul în care îți desfășori activitatea.

  Rețeaua mesh Nova MW3 de la Tenda se instalează foarte simplu la priză și la routerul de internet, iar pentru configurareaa modulelor, trebuie să instalezi pe smartphone-ul iOS sau Android aplicația Tenda, toate detaliile pentru această activitate fiind disponibile în ghidul din cutie, unde găsiți și QR code-ul care vă duce direct în AppStore sau Google Play.

  Noi am instalat ambele module Tenda Nova MW3 în living, în imediata apropiere a smart TV-ului, a imprimantei wireless și a celorlalte dispozitive de pe care lucrăm zilnic, cum sunt laptopurile, smartphone-urile, scannerul portabil și camera wireless din încăpere, iar asta pentru că avem nevoie de cel mai bun semnal WiFi constant.

  În momentul în care trebuie să procesezi documente la volum foarte mare, să exporți materiale video sau bannere la dimensiuni foarte mari pentru DTP (Desktop Publishing), ca de altfel și să joci anumite jocuri de actualitate, ai nevoie de o bandă de internet cu o viteză foarte bună și latență scăzută, iar asta pentru că întreaga activitate se desfășoară online.

  Un sistem mesh WiFi înlocuiește routerul actual?

  Routerul de internet conține un modem care asigură de fapt conexiunea la intenet, în vreme ce sistemul mesh va înlocui componenta de router, motiv pentru care cele două fac mai degrabă echipă decât să se înlocuiască una pe cealaltă.

  După cum menționam și mai sus, instalarea sistemului mesh WiFi presupune conexiunea modulelelor la routerul sau modemul de internet existent, folosind cablul Ethernet.

  Atunci când conectezi dispozitivele portabile la rețea, precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri, cel mai probabil te vei mișca prin casă cu ele. Cu un sistem mesh WiFi instalat strategic, aceste dispozitive se vor conecta la cel mai puternic punct de semnal (numit tehnic BSSID) și nici nu îți vei da seama când se va întâmpla acest lucru.

  Pur și simplu te vei putea bucura de o rețea wireless de calitate, cu o viteze foarte bună, pregătită în orice moment pentru orice provocări la care dorești să o supui.

  În cazul smartphone-urilor s-ar putea să dureze câteva secunde schimbarea conexiunii de la un modem la altul, în funcție de unde te afli, dar acest lucru nu ar trebui să deranjeze, cât timp îți poți rezolva orice problemă cu dispozitivul mobil.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.