More

  Cum alegem microfonul potrivit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am ieșit de foarte mult timp din era comunicării prin mesaje text, iar dovada clară este funcționalitatea de transmitere a mesajelor de tip voce, pe care o găsim pe toate aplicațiile de mesagerie, fie că este vorba de WhatsApp, fie că este vorba de Facebook Messenger. Este evident pentru toată lumea că microfonul este noua tastatură.

  Nu vom analiza noi ce, cum și de ce am ajuns în situația asta, ci vom vedea care este soluția potrivită pentru fiecare. Cum putem exemplifica altfel decât să vă prezentăm microfoanele pe care le folosim noi?

  Deși cred că nimeni nu mai folosește acest produs, este demn de menționat. Este vorba de stră-stră-străbunicul microfonului: microfonul de calculator.

  În anul 2009, când mi-am cumpărat primul meu calculator, mi-am făcut un setup complet negru. Era nemaipomenit. Monitor negru, tastatură, mouse, totul era negru, carcasa neagră. Dar aveam nevoie de un microfon aveam tocmai un microfon de calculator, după care era înnebunit. Pe atunci nici nu aveam la dispoziție căști cu microfon încorporat așa că aveai nevoie și de un astfel de microfon.

  Vremurile s-au schimbat. Avem o gamă  largă de microfoane dintre care putem alege, dar, pe moment, noi ne-am limitat la trei.

  Audio-Technica ATR3350iS

  O să începem cu microfonul lavalieră, pe care noi îl folosim pentru a înregistra acestor video-uri, care este un Audio-Technica ATR3350iS. Acest tip de microfon poate fi folosit cu smartphone-ul, sau aparate DSLR. Este omnidirecțional, deci nu este foarte bun pentru zonele unde ai foarte mult zgomot ambiental. Dar, folosit într-un mediu controlat, cum este cel în care noi filmăm, sunetul va fi foarte clar.

  Microfonul tip lavalieră are și alimentare, funcționează cu o baterie LR44, iar în pachet avem și un clips care ne ajută la fixarea lui de haine. Lavaliera se conectează la smartphone sau la aparatul DSLR prin intermediul unui fir lung de 6 metri la capătul căruia avem o mufă jack de 3,5.

  Prețul lavalierei pe care noi o folosim este de acestui microfon este de 160 lei, aproximativ, asta și în funcție de retailerul de la care o cumperi. Dar, raportat la calitate-preț, este o alegere inspirată. Dacă vrei să te înregistrezi sau vrei să te apuci de vloging, noi îți recomandăm cu căldură această lavalieră.

  Înainte de a trece la zona de divertisment și hobby, o să rămânem un pic în sfera aceasta a productivității și vă vom prezenta un microfon pentru streaming și voice-over, care nouă ne place foarte mult, și este în special pentru persoanele care nu vor să fie neapărat în fața camerei, dar care au nevoie să transmită un mesaj clar, de o calitate audio foarte bună.

  TRUST GXT252 EMITA

  Vorbim despre TRUST GXT252 EMITA care este un microfon USB. Nu se limitează la a transmite și capta doar vocea, ci și instrumentele acustice.

  Emita reușește să filtreze foarte bine zgomotul de fundal. În funcție de încăperea în care te afli și nivelul de zgomot, acesta poate fi calibrat astfel încât să elimine aproape în întregime orice fel de zgomot. La urma urmei nu mulți au o cameră în care au instalat izolație fonică pe toti pereții.

  De ce recomandăm acest produs? În primul rând, are un stativ de metal foarte rezistent, are un filtru pop și îmbrăcăminte din burete. Toate acest elemente contribuie la înregistrarea unui sunet de calitate. Am vorbit de calitate, acum să vorbim și de preț. Trust Emita poate fi achiziționat la un preț de sub 500 lei, ceea ce îl face foarte accesibil dacă stăm să analizăm celelalte opțiuni din piață.

  Dar avantajele nu se opresc aici. Trust Emita vine cu o cutie de transport extrem de utilă, extrem de frumoasă, iar dacă ai o soție make-up artist bine ai face să o ascunzi de ea.

  Dar iată că am ajuns și la ultimul segment: Divertisment. Când vorbim de divertisment și microfon în aceeași propoziție nu putem să vorbim decât despre un singur lucru: GAMING.

  HyperX Cloud Alpha

  Când vine vorba de gaming, am ales să folosesc o pereche de căști HyperX Cloud Alpha. Nu o să intru foarte mult în detalii despre capacitățile acestor căști, puteți citi despre ele în recenzia realizată anterior. Mă voi referi strict la microfon.

  HyperX Cloud Alpha sunt bune pentru orice tip de jocuri, dar excelează la shootere. Dacă pentru moba și jocurile de strategie în timp real nu ai nevoie de o precizie “la notă”, la shootere acest lucru se schimbă pentru că poate face diferența între viață și moarte.

  Producătorii de jocuri video au împânzit jocurile cu audio queues, iar cei cu auzul fin și căști performante le pot depista și să le folosească în avantajul lor.

  De câte ori ați jucat World of Warcraft, vă aflați în mijlocul RAID-ului, iar un coechipier a tastat “/oom” sau, mai tare, raid leader-ul a ordonat o retragere tastând “/flee”? Sigur că niciodată! Erați toți pe Team Speak sau pe Vent vă plângeați că erați deja la al șaptelea wipe și druid-ul îl insista să se ducă din cinci în cinci minute la baie.

  Tocmai din acest motiv, majoritatea oamenilor se bazează pe comunicarea verbală. Platforme precum Discord, Team Speak sau Ventrilo au devenit tot mai mari.Bine, dacă ești un casual ca mine, folosești Skype.

  Revenind la utilitatea microfoanelor, o să mă întrebați cu toții: “Bine, dar de ce nu putem folosi unul dintre microfoanele pe care le-ai prezentat mai devreme?”.Puteți! Asta depinde de fiecare. Spre exemplu, dacă cineva face streaming, cu siguranță poate folosi castile HyperX în tandem cu Emita.

  Poate o să mă întrebați: “Dar de ce nu folosești lavaliera?”. Răspunsul este foarte simplu: “Un cablu în plus, care atârnă de tine.”

  Imaginați-vă în scenariul de mai devreme. Sunteți într-un multiplayer, trebuie neapărat să te duci foarte repede la baie. Dacă ai castile cu microfonul HyperX, nu ai făcut decât să îți dai castile jos, te-ai dus la baie, te-ai întors, le-ai pus pe cap și esti pregătit.

  Imaginați-vă același scenario când ai lavaliera. Dă castile jos, decuplează, lasă lavaliera jos, du-te la baie. Când te întorci, trebuie să te recablezi, pui castile pe cap, iar acesta este un timp foarte lung, pierdut, în defavoarea gamingului.

  O altă caracteristică a microfonului HyperX, pe care eu o consider extrem de utilă, este faptul că acesta se poate detașa. Ai nevoie de el? L-ai cuplat. Nu ai nevoie de el? L-ai scos. Nu te încurcă. Mai mult, spre deosebire de alte microfoane acesta este extrem de maleabil. El poate fi direcționat în orice poziție ai nevoie. Dacă vrei să nu îl mai ai în dfreptul gurii, pus și simplu l-ai tras și ești liber.

  De la lansare până în prezent prețul căștilor HyperX Cloud Alpha a scăzut la 450 lei, raportat la ceea ce ele oferă sunt destul de accesibile.

  Voi ce microfoane folosiți? Lăsați-ne recomandările voastre în secțiunea de comentarii. Dacă v-a plăcut video-ul dați like și share. Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.