More

  (CONCURS) Cum printezi calitativ, mult și ieftin acasă, la școală sau la birou

  Anul acesta m-am oferit să fiu președintele comitetului de părinți al clasei a 9-a, în care învață sora mea mai mică, Ana-Maria. Am decis să îmi asum această responsabilitate, pentru că vedeam o teamă și o reticență în ochii părinților prezenți la clasă, vis-a-vis de tot ce e legat de deciziile cu privire la confortul copiilor la clasă și în incinta școlii.

  Nu știu dacă de vină este amprenta pe care a lăsat-o sistemul de învățământ de-a lungul timpului asupra acestora sau pur și simplu faptul că sunt prea ocupați să-și mai ia pe cap alte responsabilități.

  Trecând peste aceste aspecte, împreună cu alți președinți ai comitetelor de părinți de la alte clase am început să punem în practică o serie de proiecte prin care să le ușurăm elevilor viața clasă.

  Am început cu igiena acestora, prin dotarea grupurilor sanitare, dozatoare pentru săpun și dispensere pentru șervețele și dorim să continuăm prin a dota fiecare clasă cu propria imprimantă monocrom.

  Existența unei imprimante în clasă este visul meu de când eram elev și pe care, din păcate, nu l-am îndeplinit nici măcar în studenție.

  Drumurile infinite la sediile în care aveam posibilitatea să imprim caietele speciale de lucru, cursurile sau manualele, ca de altfel și costurile care veneau la pachet cu acestea, eu devenit de-a lungul timpului frustrante.

  Iar dacă îmi mai aduc aminte și începuturile de școală, înscrierea la liceu și facultate, unde erau necesare zeci de copii și de fiecare dată uitam câte ceva, vin inclusiv cu argumentul pentru care imprimanta monocrom este ideală nu doar pentru utilizarea la clasă și ci acasă.

  Înainte de a lua decizia să propun în cadrul comitetului de părinți ce model de imprimantă e mai bun și mai fiabil la clasă, am zis că cel mai bine este să testez câteva modele acasă.

  Așa am ajuns să folosesc o vreme modelul de Multifunctional laser monocrom Brother DCP-1622WE. Aceasta are capacitatea să printeze 1500 pagini cu un singur toner TN-1090 din gama Toner Benefit, care costă doar 99 lei.

  În plus, are suport wireless integrat, ceea ce înseamnă că poți imprima de pe dispozitive mobile, se configurează și se utilizează rapid.

  Când am văzut caracteristicile acestei multifuncționale laser monocrom, am înțeles din primul moment de ce este perfectă pentru elevi, studenți, uz casnic, dar și pentru firme mici și mijlocii.

  În primul rând: imprimă, copiază și scanează.

  Apoi, este compatibilă wireless, după cum am mai spus și poți printa inclusiv de pe smartphone, tabletă sau laptop.

  Dar, partea cea mai importantă vine abia când vorbim despre prețul și capacitatea tonerului, care este, atenție – original (un aspect foarte important).

  O să vă rog să faceți alături de mine un exercițiu aplicat pe 3 situații, să înțelegeți de ce este indicat să cumpărați o astfel de imprimantă, fie că o faceți împreună cu alți părinți la clasă, pentru voi acasă sau pentru utilizarea la birou.

  În cazul în care vă regăsiți în oricare dintre cele 3 scenarii de mai jos și alegeți să cumpărați produsul, dacă nu vă grăbiți să îl cumpărați azi, măcar fiți cu ochii pe el și pe consumabile de Black Friday, eveniment ce începe la eMAG în data de 16 noiembrie, iar la alți retaileri este deja în plină desfășurare.

  Brother DCP-1622WE ACASĂ

  De aproximativ 2 ani de zile folosesc imprimanta ”sora mai mică” a DCP-1622WE, modelul DCP-1610WE, care imprimă cu un singur toner 1000 de pagini.

  De când o dețin, nu am schimbat niciodată tonerul și sunt aproape la finalul celui de-al doilea top de hârtie. Cel mai probabil, în lunile ce urmează o să fac prima schimbare de toner.

  Eu nu am copii, dar întreprind activități profesionale în incinta propriului cămin, lucru ce în diferite circumstanțe se poate dovedi solicitant, dacă ne referim la imprimare de contracte și scanare de documente.

  Dacă ai cel puțin un copil, iar uneori îți mai aduci munca acasă, sunt șanse mari să te regăsești în scenariul meu.

  Să spunem că ai doi copii frumoși, fată și băiat, ea la grădiniță, el în școala generală. Cel puțin o dată pe săptămână, fiecare vine acasă cu cerințe din partea educatorilor și învățătorilor, care cer să fie imprimante anumite materiale de lucru de pe email sau internet sau să fie scanată o nouă carte.

  Ca să vorbim și mai precis, fata vine cu 5 pagini de imprimat pe săptămână, iar băiatul cu 10. Dacă ar fi să vorbim în costuri despre imprimarea acestora, am avea un minim de 0.30 bani / pagină la orice centru de imprimare, adică un cost de 18 lei / lună, într-un an calendaristic asta s-ar traduce în suma de 216 lei.

  În 3 ani de zile, cu acest ritm de printare, ajungi să cheltuiești aproape banii de multifuncțională laser monocrom Brother DCP-1622WE și un top de 500 coli de hârtie A4. Dacă mai adaugi 7 pagini neprevăzute la calculul inițial / săptămănă, într-un an calendaristic, cheltuiești și banii de toner (99 lei care ar fi permis imprimarea a 1500 pagini).

  Dar nu este vorba doar de costuri, ci și despre stresul acumulat în momentele în care cei mici vin cu noi și noi solicitări de imprimante sau ori de câte ori apare ceva neprevăzut în acest sens. Cât de enervante pot fi serile în care, în loc să luați liniștiți cina, băiatul îți spune că a uitat să imprime foaia de lucru pentru a 2-a zi la mate?

  Așadat, o imprimantă este, cum ne place nouă să spunem, un membru al oricărei familii.

  Brother DCP-1622WE LA ȘCOALĂ

  Inserez aici pe scurt o discuție cu părinții la prima ședință de la liceu din acest an, în care una dintre mame solicita celorlalți părinți să contribuie cu 10 lei la fondul clasei pentru a imprima foile de lucru, pentru că fiica sa a rămas într-o zi fără banii de mâncare pentru că a plătit din buzunar imprimarea pentru toți colegii.

  În acel moment am depistat mai multe probleme: lacuna învățământului românesc, disconfortul prin care a trebuit să treacă eleva, faptul că trebuie să plătești suplimentar foi de lucru, deși se presupune că învățământul e gratuit în România și o strategie de acționare pe termen scurt a părinților legat de provocările copiilor.

  Și o să mă opresc aici doar la ultima mențiune, completând faptul că, 10 lei de elev sunt irosiți în două luni de zile pentru aceste foi de lucru, după care vom relua strângerea de fonduri.

  Soluția, este achiziționarea la clasă a unei multifuncționale, care să imprime original, calitativ, mult și ieftin.

  Spre exemplu, în loc să aduni 10 lei la 2 luni de zile (60 lei / elev / an), mai bine strângi mai puțin de jumătate din sumă, adică 25 lei / elev o dată și ai multifuncțională, toner și hârtie cu care să imprimi toți cei 4 ani de liceu, după care singurele costuri vor fi doar 99 lei cu tonerul, o dată la 1500 de pagini imprimate.

  Astfel, copilul tău va fi permanent în siguranță, pentru că nu va mai ieși din incinta școlii pentru a face rost de foile de lucru și va imprima cu un cost de 3 ori mai mic decât cel pe care l-ar da la un sediu de imprimare calculat la investiția în consumabile.

  Spre exemplu, dacă tonerul costă 99 lei, iar topul de hârtie A4 e 20 lei, costul pentru pagina imprimată obținut va fi de 0, 106 bani pentru 1500 pagini. În cazul în care vreți să raportăm la întreaga investiție: aproximativ 590 lei multifuncționala, 20 lei topul de hârtie (ai nevoie de 3 a câte  500 pagini) și 99 lei tonerul original, obții un cost de imprimare de 0,50 bani.

  În unele centre de imprimare, pentru o pagină monocrom costul poate ajunge inclusiv la 0,50 bani. Doar în cazurile mai fericite găsești să imprimi la 0,30 sau 0,40 bani.

  Din orice unghi am privi, necesitatea unei multifuncționale laser monocrom Brother DCP-1622WE la clasă e din ce în ce mai mare. Personal, am luat în calcul dotarea caselor cu astfel de echipamente în colegiul la care învață sora mea și o voi propune mai departe părinților cu prima ocazie.

  Brother DCP-1622WE LA BIROU

  Că ne referim la un birou în care lucrați doar 2 persoane sau la unul în care sunteți 10 persoane, de contabilitate tot trebuie să se ocupe cineva și periodic cel mai probabil tot aveți de imprimat și scanat o serie de contracte, facturi sau alte documente.

  Dacă facem o medie de 3 pagini pentru un contract și o pagină pentru o factură, avem un minim de 4 pagini imprimante o dată. Haide să spunem că ai 2 astfel de scenarii de lucru pe zi, adică 8 pagini pe zi, 40 de pagini pe săptămână, 160 de pagini pe lună, 1920 pagini pe an.

  Dacă ai imprima aceste pagini la un sediu de imprimare cu un cost mediu de 0,40 bani, ai ajunge să plătești exact cât ai plăti pe un echipament Brother DCP-1622WE cu tot cu 3 topuri de hârtie 4 și un toner original de 99 lei.

  Cred că alte calcule nici nu mai sunt necesare și se înțelege fără alte argumente că această multifuncțională este o super investiție și merită să o iei în calcul.

  Argumentația mea cu privire la beneficiile unui asfel de echipament de imprimare și scanare se bazează în principal pe costuri, pentru că ce altceva ne poate interesa mai mult decât să cumpărăm un produs care să merită atunci când raportăm calitate-preț?

  Și dacă ești student, gândește-te cât de mult ai de câștigat, dacă împreună cu ceilalți colegi de cameră (2 sau 3, câți stați cazați) vă dotați cu un echipament care să vă ajută să obțineți costuri de imprimare foarte mici pe durata facultății și masteratului.

  Doar pentru licență și disertație am plătit un cost de 80 lei / lucrare, ceea ce a înseamnat un cost de 320 lei, fără să mai iau în calcul legarea și coperțile.

  Unii spun că imprimantele inkjet (cu cerneală) sunt cele mai bune pentru acasă. Am experimentat de-a lungul timpului mai multe astfel de imprimante. Plăteam puțin pe echipament și la parte de cerneală mereu experimentam uscarea acesteia.

  La Brother DCP-1622WE recomandarea este să țineți mereu echipamentul pornit și în priză (intră el în hibernare). Asta pentru că, la o perioadă are un ciclu special prin care menține tonerul ud și pregătit pentru imprimare. Dacă închizi imprimanta și vreo lună de zile nu o utilizezi, există posibilitatea să se usuce tonerul sau să prezinte probleme – așa că, de ce să riști?

  Da, Brother DCP-1622WE nu imprimă color și nu imprimă foto. Dar imprimă 1500 pagini cu un singur toner TN-1090 de 99 lei.

  Dacă vrei o multifuncțională care să facă ceva mai mult, există alternative din care poți alege, iar pe unele le-am testat deja la Noobz: aici și aici, iar prețurile sunt foarte bune. Dar dacă scopul final este să imprimi original, mult și ieftin, spunem că DCP-1622WE este una dintre cele mai bune opțiuni disponibile la acest moment în piață.

  De unde puteți cumpăra multifuncționala laser monocrom Brother DCP-162WE și tonerul TN-1090

  Lăsăm aici câteva magazine în care găsiți atât echipamentul, cât și tonerul la prețuri și mai accesibile. Iar în funcție de prioritățile voastre, alegeți de unde doriți să cumpărați. Atât aș mai adăuga la acest punct: unii retaileri online, deși nu au multifuncționala în stoc, e posibil să aibă tonerul la un preț foarte bun, chiar la puțin peste 70 lei. Așa că, faceți bine documentația și urmăriți inclusiv reducerile de Black Friday.

  București – ITGstoreeMAG, Altex, Media Galaxy

  Arad – Around

  Baia Mare – RBS Service

  Dacă găsiți o ofertă mai bună și vreți să o împărtășiți, puteți lăsa link-uri în descriere pentru cei interesați.

  CONCURS Noobz sponsorizat de Brother

  Câștigă o multifuncțională Brother DCP-1622WE urmând câțiva pași simpli:

  #LIKE la paginile de Facebook Noobz și Brother România

  #SHARE la video (ATENȚIE: de pe canalul de YouTube pe pagina de Facebook)

  #COMENTEAZĂ la video (ATENȚIE: tot pe canalul de YouTube) răspunzând la întrebarea: ”Câte pagini poți imprima cu un Tonner Benefit TN – 1090 de 99 lei?”

  Nu uita să te abonezi la canalul de YouTube Noobz, dacă nu ai făcut asta deja și să le dai de veste și prietenilor tăi despre concurs.

  *Perioada concursului: 01 – 15 noiembrie 2018

  **Extragem câștigătorul la ora 23:30 în data de 15 noiembrie. 

  Multă baftă!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here