More

  Am fost să vedem ”Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am fost să vedem ”Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald” (Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald) după ce în septembrie am făcut încălzirea cu ”Fantastic Beasts and where to find them”. Dacă nu ați apucat să îl/le vedeți până acum, vă spunem noi că al 2-lea merită mai mult decât primul.

  Recenziile de film nu sunt specialitatea noastră, dar putem să spunem ce ne place sau nu ne place la un film, mai ales că bingingul circulă prin venele noastre aproape la fel ca sângele.

  Dacă vreți să vedeți la cinema un film bun în perioada aceasta, alegeți ”Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald”, dar mergeți într-o sală VIP, alegeți un loc cât mai departe de alți spectatori, pentru că eu am avut lângă noi o companie neplăcută, care a crănțănit nachos și a sorbit din suc pe toată durata filmului, iar atenția ne-a fost distrasă de câteva ori.

  De asemenea, vizionați înainte prima parte din Fantastic Beasts, ca să înțelegeți de ce se întâmplă anumite lucruri în a 2-a parte. “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” este a 2-a parte din cele 5 aventuri din lumea vrăjitorească a autoarei J.K. Rowling.

  La finalul primei părți, Gellert Grindelwald (interpretat de Johnny Depp, cu o interpretare excepțională în cea de-a 2-a parte) a fost capturat de MACUSA (Congresul Magic din Statele Unite ale Americii), cu ajutorul lui Newt Scamander (interpretat de Eddie Redmayne, care vă spuneam că în Fantastic Beasts and where to find them m-a ținut permanent cu gândul la Stephen Hawking. În partea a 2-a și-a luat rolul de vrăjitor ceva mai în serios).

  Crimele lui Grindelwald încep cu evadarea vrăjitorului malefic din custodia MACUSA, în timpul în care era transferat din celula în care a stat capturat timp de 6 luni de zile, să dea socoteală pentru faptele sale.

  Planul acestuia era să adune adepți în jurul său, cu scopul de a crește vrăjitori pur-sânge care să conducă ființele fără puteri magice.

  Albus Dumbledore (interpretat de Jude Law) este nevoit să apeleze la fostul său student, Newt Scamander, pentru a pune mâna pe Grindelwald. Am așteptat tot filmul ca Dumbledore să apară și să lupte alături de Newt, dar probabil vom vedea acest lucru abia în partea a 3-a.

  Din păcate, Dumbledore a fost destul de puțin prezent în partea a 2-a și cu puteri reduse față de ceea ce ne-am fi așteptat. Ce pot să vă spun este că finalul celei de-a 2-a părți o să dea ceva mai multă speranță de acțiune în partea a 3-a și din partea profesorului.

  Mi-a plăcut partea a 2-a pentru că iubirea și loialitatea au fost mult mai prezente decât în prima parte. Tensiunea sexuală dintre personajele principale a fost mult mai vizibilă. Asistentul lui Newt nu a mai acaparat scenele de iubire cu sora Tinei, din contra o să vedeți că povestea lor va avea o turnură neașteptată.

  Iubirea se mai manifestă și între alte personaje din film, ceea ce am apreciat foarte mult și mi-aș fi dorit să văd cel puțin la același nivel și în prima parte. Acum, nu vă gândiți la scene siropoase și explicite, pentru că nu sunt caracteristice acestui gen de film, dar cu certitudine puteți să rezonați cel puțin cu un personaj din film de data aceasta.

  Dacă în prima parte conexiunea și iubirea dintre frați se manifesta doar între Tina și Queenie, în partea a 2-a sunt în prim-plan frații Scamander, Newt și Theseus. E drept, într-una dintre scenele din ”Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald” aș fi așteptat ca Tina să fi dat ceva mai mult pentru sora ei, dar nu a fost așa.

  Rezonam destul de bine cu Tina, întrucât am și eu surori, dar din păcate personajul nu mi-a mai transmit aceleași sentimente pe care le-am experimentat în prima parte.

  Dacă ați văzut prima parte din Fantastic Beasts, probabil sunteți la fel de intrigați de tânărul adoptat, a cărei identitate nu se știa cu adevărat.

  Ei bine, în partea a 2-a acțiunea se învârte în jurul lui, dar mai degrabă ca poveste, decât ca acțiune. Își va arăta puterile destul de puțin, dar va experimenta iubirea – de altfel o iubire la care va renunța și se va alătura lui Grindelwald, în speranța că va descoperi, în final, cine este cu adevărat.

  Mi-a plăcut mult de tot ”Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald”  pentru că efectele speciale au fost mult mai multe. De altfel, deși au loc într-adevăr niște crime în film, cred că mai degrabă această parte trebuia să fie numită Fantastic Beasts and where to find them. Iar asta pentru că lumea animalelor fantastice este mult mai bine ilustrată de data aceasta.

  Când vorbesc despre filmele pe care le-am vizionat, nu vă așteptați să nu „dau din casă”. Prezentările succinte, le găsiți în trailere și pe site-urile de prezentare.

  Dacă în prima parte a filmului “Fantastic beasts and where to find them” singura legătură cu seria “Harry Potter” este magia și faptul că toți protagoniștii au urmat o școală de magie, partea a 2-a aduce mult mai mult în focus legătura cele două serii.

  Apar doua personaje centrale din seria “Harry Potter”, respectiv Albus Dubledore și Nagini, șarpele lui Voldermort și unul dintre horcrux-uri.

  Prezenta acestor două personaje nu a avut o contribuție la înțelegerea firului narativ a seriei “Harry Potter”, dar pactul de sânge (oups, spoiler alert) dintre Dubledore și Grindelwald ne-a făcut să ne gândim la povestea celor trei frați (pentru cei care nu știu contextul, o să scriem aici pe scurt: În ”Harry Potter și talismanele morții” este vorba despre o poveste în care 3 frați se întâlnesc cu moartea.

  Unul și-a dorit să fie cel mai puternic și a primit bagheta de soc, altul a dorit să reînvie persoana iubită și a primit piatra reînvierii și cel de-al 3-lea a dorit să fie nemuritor, iar Moartea a tăiat din mantia sa o bucată de material, transformând mantia într-un obiect care îl făcea invizibil, pentru a nu mai putea fi găsit niciodată de Moarte. În Harry Potter, Albus Dumbledore avea bagheta de soc, pe care ulterior Voldemort i-a furat-o) .

  Spuneam că prezența celor două personaje în ”Fantastic Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, Dumbledore și Naghini, nu a avut un rol edificator și determinant pentru evenimentele din seria Harry Potter, dar pentru noi, a fost un element de familiaritate care ne-a bucurat și a contribuit la primirea poveștii cu inima deschisă.

  Pentru că Dumbledore avea bagheta de soc în Harry Potter, s-ar putea să avem parte de mai mult în ceea ce privește povestea talismanelor morții.

  Personajele principale din ”Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” sunt Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, cu Jude Law și Johnny Depp. De asemenea, îi veți întâlni în desfășurarea acțiunii și Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo și  Poppy Corby-Tuech.

  David Yates a regizat filmul după un scenariu scris de J.K. Rowling. David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves și Lionel Wigram sunt cei care au produs filmul.

  “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” este în cinema din 16 noiembrie 2018, în 2D și 3D. Noi am vizionat partea a 2-a în 2D și experiența a fost destul de plăcută, dar suntem siguri că la 3D e și mai bine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.