More

  Din categoria filmelor de Crăciun, să vedem dacă ”A Christmas Prince” merită vizionat

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De sărbătorile de iarnă, căutăm să trăim momente care să trezească în noi emoție, indiferent dacă vorbim de fericire, iubire, tristețe, melancolie sau revoltă.

  În vreme ce unii încep să împodobească bradul de Crăciun tot mai timpuriu, alții renunță la tradițiile de iarnă în favoarea vacanțelor exotice. De Crăciun sau în preajma Crăciunului, în cazul în care nu călătorești, ce poți să faci decât să-ți pregătești o listă cu filme de sezon și colinde?

  De când cu Netflix, sincer nu aștept de fiecare dată Crăciunul pentru a viziona comediile romantice de iarnă. Spre exemplu, dacă am șansa să văd un film de tipul ”A Christmas Prince” (Un Prinț de Crăciun), nu amân vizionarea pentru nimic în lume.

  Nu pentru că n-aș ști că de fapt toate filmele de acest gen sunt la fel, ci pentru că toate filmele de acest gen îmi alimentează o stare de bine. E vorba de retrăirea emoțiilor primei iubiri la pachet cu ambițiile pe care le-am trăit la primul loc de muncă.

  De aceea, în perioada următoare veți mai vedea și alte titluri de filme, construite cam pe același calapod. Nu se diferențiază cu nimic unele de altele, iar poate că tocmai acest lucru le face plăcute de vizionat.

  Nu o să vorbesc nici despre notele pe care le primesc aceste filme pe IMDb, pentru că e clar că acolo unde avem parte de lazy writing e la fel ca la școală, când un coleg învață și alții copiază. Primul ia notă mare, în vreme ce restul fac și ei ce pot să supraviețuiască și să termine cumva școala.

  De regulă, comediile romantice de Crăciun le notez cu 6. E fix nota de trecere, care te scoate din zona ”ești prost”.

  De ce am ales să vizionez acest film. Din simplul motiv că a fost parțial filmat la Castelul Peleș din Sinaia, România. Cum au denumit ei locul respectiv și ce istorie este prezentată în film, e de-a dreptul ilar și rupt din basme. Nu că nu m-aș fi așteptat la asta, dar parcă speram la ceva mai realist.

  În 2018, Netflix a mai turnat o comedie romantică inspirată 80% din ”A Christmas Prince”, ceea ce înseamnă că formatul trebuie să aibă succes, indiferent de notele de pe cea mai mare platformă de date despre filme și cineaști. O să vorbesc și despre ”replică” în curând și poate fac și un top 10 filme pe care să le vizionezi de Crăciun mai degrabă singură, decât cu cel iubit.

  Eu prefer să-mi fac de cap singură la o comedie romantică. Știu că unele scene sunt penibile și puerile, așa că prefer să-l las pe Cristi să se joace pe PC sau să vizioneze orice alt tip de conținut îl face fericit.

  Dar, să mai spun câte ceva despre ”A Christmas Prince”, căci despre el începusem să vă povestesc.

  În acest film este vorba despre un jurnalistă de revistă, pe nume Amber, aleasă de redactorul-șef să investigheze un prinț cuceritor, catalogat de revistele tabloide drept ”prințul Playboy”. Fără intenție, aceasta ajunge să se încurce într-o intrigă regală, pentru că alege să mintă, cu scopul de a duce exclusivitatea în redacție.

  Filmul a fost filmat la Castelul Peleș din Munții Carpați, după cum vă spuneam mai devreme, iar dacă vi se pare că recunoașteți conceptul, vă spun eu că l-ați mai văzut în filmul ”A Princess for Christmas”. Șoc, și numele e la fel, doar că invers.

  La începutul filmului veți vedea scene din New York și Chicago, când are loc numărătoarea inversă, ceasul de pe perete arată ora 11:54, iar spre finalul filmului uitați-vă la încălțăminte, că cizmele maro se transformă în sneakerși roșii.

  Sunt destul de multe neconcordanțe în film. E posibil ca la o primă vizionare să nu le sesizați pe toate, cu atât mai puțin dacă mai aruncați câte un ochi în feed-ul de Facebook.

  Mă opresc aici cu spoilerele și vă las să le enumerați voi pe celelalte în comentarii, dacă alegeți să vizionați filmul ”A Christmas Prince” de Crăciun sau pur și simplu în această iarnă.

  În rest, filmul este decent, îți descrețește fruntea și te răpește preț de 1 h 32 minute din grijile cotidiene. Personajele principale nu sunt întruchipează întocmai frumusețea pe care aș vedea-o eu la un prinț și la o prințesă, dar sunt acceptabile, comparativ cu ce am mai văzut în alte filme.

  Filmul este produs de Amy Krell, regizat de Alex Zamm, scris de Karen Schaler și Nathan Atkins, iar printre personaje îi găsim pe Rose McIver, Ben Lamb, Tom Knight, Sarah Douglas, Daniel Fathers, Alice Krige și Tahirah Sharif.

  ”A Christmas Prince” a fost lansat în data de 17 noiembrie 2017.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here