More

  Unde pierd românii telefoanele în funcție de generație

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit unui chestionat online realizat de Huawei România, la care au răspuns peste 12.000 de internauți, în cadrul unei inițiative care urmărește să sporească gradul de conștientizare a importanței securizării datelor, 65,92% dintre români și-au pierdut cel puțin o dată contactele, informațiile esențiale sau pozele din telefon,

  61% (peste jumătate) din pierderile de informații au avut loc din cauza posesorilor telefoanelor sau pe fondul defectării dispozitivelor. La polul opus, cel mai improbabil mod prin care aceste informații se pierd este în urma infectării telefonului cu un virus (4%).

  Chiar și așa, 50% dintre cei care au răspuns chestionarului spun că și-au instalat un antivirus/ mobile security în telefon.

  41% dintre cei care au completat chestionarul Huawei România au declarat că cel puțin o dată în viață și-au pierdut sau le-a fost furat telefonul, pierzând astfel accesul temporar sau permanent la datele personale.

  Sondajul arată că tinerii sub 25 de ani (generația Z) au șanse de aproape 2 ori mai mari (30,74%) să își piardă telefonul, față de cineva care are peste 35 de ani (18,71%) (generația X).

  Totuși, sondajul scoate la iveală că mulți români au învățat din experiențele neplăcute prin care au trecut și își protejează informațiile personale. 73,68% dintre cei chestionați au spus că fac back up pozelor, contactelor și datelor pe care le au în telefoane.

  Studiul arată că cei mai familiarizați cu acest proces sunt tinerii sub 25 de ani. 3 din 5 tineri (80,94%) au declarat că fac frecvent back up, față de 66,32% în cazul generației X.

  De asemenea, studiul arată că posesorii de flagship-uri (de peste 3.000 de lei) sunt mai interesați să facă backup (85.31%), față de cei care au telefoane care costă sub 1.000 de lei (62,42%).

  Când vine vorba de securizarea telefonului, trei sferturi (75%) dintre români aleg să limiteze accesul persoanelor străine la telefonul lor, cea mai populară metodă fiind cea pe bază de amprentă (54%).

  Restul metodelor de securitate folosite variază în funcție de vârsta posesorului: generația X preferă parolele (13,15%), generația Z PIN-ul format din 4 cifre (9,92%), în vreme ce millennials (26-34 de ani) aleg să își deblocheze telefonul cu ajutorul recunoașterii faciale (8,28%).

  În ceea ce privește telefoanele pe care românii le preferă, datele arată că sunt de două ori mai multe șanse să vezi un telefon de ultimă generație în mână unui bărbat (10,8%), decât în mâna unei femei (5,57%).

  În plus, generația care apreciază cel mai mult flagship-urile sunt millennials – 12,26% dintre ei au un flagship, față de 7% cât au în medie generațiile X și Z.

  Sondajul arată că 66% dintre români obișnuiesc să-și folosească telefonul personal în interes de serviciu.

  Dintre aceștia, un sfert (24,09%) nu folosesc nicio metodă de a limita accesul persoanelor necunoscute la telefonul lor, astfel că, în eventualitatea unui furt sau pierdere, dispozitivul poate deveni un risc de securitate pentru firma unde lucrează.

  La chestionarul realizat online de Huawei Romania, în perioada 14-23 noiembrie, au răspuns  12.381 de persoane active pe rețelele sociale, posesoare de diferite branduri de telefoane.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.