More

  Aplicații iOS înregistrează tot ce faci fără acordul tău

  Există aplicații iOS, extrem de populare la nivel global și deținute de companii mari, care înregistrează tot ce faci fără să ceară acordul tău.

  Companii precum Air Canada, Hollister și Expedia, folosesc aplicațiile iOS pentru a monitoriza orice acțiune pe care utilizatorul o realizează. Descoperirea a fost făcută de către publicația TechCrunch. În majoritatea dintre cazuri, utilizatorii nu realizează că li se întâmplă așa ceva. Nici măcar nu este necesar ca utilizatorii să își dea permisiunea.

  Nu este o noutate că există foarte multe aplicații care colectează date despre tine și obiceiurile tale de consum. Unele dintre ele merg până la monetizarea acestor date. Vorbim despre aplicații iOS din domeniul hotelier, turism, companii aeriene, operatori de telefonie, bănci și multe altele.

  Aplicații iOS care permit „session replay” (revizionarea sesiunii)

  Beneficiarii acestor aplicații iOS au permis dezvoltatorilor să integreze tehnologia „session replay”. Această tehnologie permite înregistrarea sesiunilor și redarea lor ulterioară. Acest lucru permite analizarea modului în care utilizatorul interacționează cu aplicația pentru a remedia anumite funcționalități sau erori care apar. Orice interacțiune cu ecranul este înregistrată. Se realizează, practic, o captură de ecran care este trimisă către dezvoltator prin intermediul aplicației.

  Toate aplicațiile care sunt înscrise în App Store trebuie să fie însoțite de o politică de confidențialitate. Cu toate acestea, niciuna dintre aplicațiile care înregistrează acțiunile utilizatorilor nu menționează acest aspect în politica de confidențialitate.

  Aplicații iOS precum Expedia nu menționează nicăieri faptul că ecranul dispozitivului este înregistrat. Același lucru este valabil și pentru aplicația Air Canada. Nicăieri în termenii și condițiile de utilizare sau politica de confidențialitate nu găsim un pasaj care menționează acest lucru. Singapore Airline se află în aceeași situație.

  După analiza realizată de un expert, acest fenomen nu va dispărea cât de curând. Marile companii au nevoie de această tehnologie, pentru a identifica problema din timp. Dacă nu au această pârghie, acele erori le poate costa foarte mulți bani.

  Totuși, cea mai mare problemă rămâne faptul că aceste companii nu fac publice aceste demersuri. Este ceva despre care utilizatorul trebuie să știe, înainte să instaleze aplicația pe telefon.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here