More

  Huawei primește lovitura de grație de la Trump

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei se scaldă în ape tulburi, iar viitorul nu se întrezărește deloc înfloritor pentru companie. Cel puțin nu în ceea ce privește piața din Statele Unite ale Americii. Huawei primește lovitura de grație de la Trump.

  Asta după un lung șir de ghinioane de care a avut parte producătorul chinez.

  Potrivit Politico, președintele Donald Trump va semna ordinul executiv înainte de Mobile World Congress 2019 din Barcelona. Ordinul va interzice operatorilor de telefonie mobilă din Statele Unite ale Americii să folosească echipamente de telecomunicații de la Huawei.

  Huawei primește lovitura de grație de la Trump

  ”Se depun eforturi mai să fie scos înainte de MWC”, spune o sursă din industrie citată de Politico.

  În cadrul MWC se vor desfășura mai multe întâlniri cu privire la securitatea telecomunicațiilor. Din SUA se pare că va fi prezentă o delegație de cel puțin 20 de funcționari și membri ai staff-ului.

  Administrația lui Trump încă ”încearcă să înțeleagă întreaga gamă de opțiuni”. Asta potrivit lui John Castello, Director de Strategie, Politică și planuri la Cybersecurity and Infrastructure Security Agency.

  O sursă din industrie menționează că ”s-au depus eforturi” pentru a semna ordinul înainte de MWC. Se pare că, Casa Albă vrea să transmită un mesaj – că noile contracte ar trebui să acorde prioritatea securității cibernetice.

  ”Contractele se încheie acum”, spune o sursă apropiată administrației prezidențiale. ”Stigma suplimentară ar putea schimba situația în celelalte țări cu privire la această decizie majoră.”

  Se crede că Huawei și ZTE nu sunt specificate în ordinul executiv. Dar aceste două companii intră, evident, în categoria furnizorilor de echipamente de telecomunicații din China.

  Tranziția la 5G a pus Huawei sub lumina reflectoarelor. Australia a interzis operatorilor de telefonie mobilă locali să folosească echipamentele producătorului chinez. Comisia Europeană ar putea pregăti interzicerea, din motive de securitatea cibernetică. Germania lucrează la același lucru potrivit Bloomberg. Polonia are probleme cu angajații Huawei care spionează. Marea Britanie e și ea cât se poate de sceptică.

  Suntem cu ochii pe Huawei și vă ținem la curent cu evoluția companiei. Voi ce părere aveți de toate aceste situații? Scrieți-ne în comentarii!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.