Președintele Honor despre planurile în România

Mădălina Gănescu
- 26.02.2019, 23:15 în Smartphones
6

SHARES
Președintele Honor despre planurile în România

George Zhao, Președintele Honor, a avut o întâlnire restrânsă cu presa din România și cea din Grecia în perioada MWC 2019. Noobz a luat parte la această reuniune și vine cu noutăți pentru fanii brandului. Președintele Honor a vorbit despre așteptările pe care le are legat de dezvoltarea brandului Honor pe cele două piețe. De asemenea, a menționat că ”nu vrea să grăbească lucrurile și că are răbdare”. Curioși să aflați ce spune Președintele Honor despre planurile în România?

Președintele Honor despre planurile în România

În ceea ce privește România, acesta spune că rezultatele de la an la an au fost peste așteptări. În plus, adaugă faptul că își îndrumă mereu echipa să nu se precipite, să aibă răbdare și să nu stabilească obiective înalte. Asta ”pentru a menține echilibrul”.

Zhao le repetă întotdeauna celor din echipă să mențină consumatorul final, retailerul și distribuitorul partener ”fericiți”. ”Doar așa poate fi construită o fundație competitivă”, spune acesta.

”Când Honor intră pe o piață, clientul final este cel mai important”, precizează Zhao. În egală măsură, este importantă încrederea în retailerul și distribuitorul partener.

Honor este prezent pe piața din România din 2013. Începând din februarie 2019, distribuitorul brandului de smartphone-uri va fi TCCM.

Președintele Honor despre planurile în România – Succesul Honor View 20

”Honor View 20 va fi un benchmark pentru smartphone-urile flagship”, afirmă Președintele Honor. Insistând să menționeze că brandul Honor este gândit pentru segmentul tânăr.

În trimestrul al 2-lea al acestui an, Zhao spune că am putea avea în vedere lansare unui nou flagship Honor. Luând în calcul tradiția de a lansa în fiecare an câte un flagship, la preț accesibil, de 500 – 600 euro.

Întrebat fiind care este publicul țintă Honor între low-end, mid-range și high-end, Zhao a răspuns:

”Avem un portofoliu aproape complet. Putem spune că răspundem fiecărei cerințe. De la Honor View 20 la 649 euro la 549 euro. Și, de asemenea, avem Honor 8X care costă 300 euro. Să nu uităm de Honor Play, 349 euro. Honor 10 Lite la 349 euro. Seria Honor C care costă este 199 euro, respectiv 179 euro. Honor A este 149 euro. Există și seria aproape de 100 euro.

Dar, strategia noastră nu cuprinde dezvoltarea produselor foarte low-end. Trebuie să garantăm experiența utilizatorilor. Când mergi pe nișa foarte low-end, nu poți să garantezi experiența de utilizare. Desigur, utilizatorii caută telefoane mai ieftine, dar vor mai multe funcționalități și performanță. Aceasta este problema.

În prezent, telefonul cel mai low-end de la Honor este Honor 7S.”

”Aveți în plan să lansați telefoane la 200 euro sau mai puțin?”

”Pe categoria de 200 euro sau sub 200 euro, Honor are deja modelele Honor 7C, 7A și 7S. Deci, avem 3 modele. Dar, depinde. Poate nu lansăm toate modelele, vom face o selecție.”

Zhao are un plan clar și pentru a livra ceea ce promite. Honor menține un echilibru între strategia de marketing pe plan local și capacitatea de livrare a unităților.

S-a discutat și despre perspectiva ca Honor să își extindă portofoliul și să creeze un ecosistem de produse.

Honor este un brand de tehnologie

”Desigur, suntem și un brand de smartphone-uri, dar suntem și un brand tech. Acum, cel mai eficient produs pe care îl ducem la consumator este un smartphone. Apoi, bineînțeles, am adus deja produsele wearable și ceasurile. Și mai avem, desigur, tablete. Continuăm cu laptopurile și produsele IoT.

După cum era de așteptat, s-a atins și subiectul ”smartphone pliabil”

”Pliabil? Desigur! Dar nu anul acesta. Nu cred că e ceea ce publicul tânăr vrea”, afirmă George Zhao.

Președintele Honor nu a ascuns aprecierea pe care o are pentru Mate X lansat de Richard Yu de la Huawei. Este atras de faptul că închis, telefonul arată ca oricare alt smartphone de pe piață, iar când îl deschizi are 8 inchi și experiența se schimbă considerabil.

”Veți urma strategia Huawei?”

”Avem modalități diferite!”, ține să precizeze Președintele Honor. ”Nu putem să copiem.”

Președintele Honor despre planurile în România legate de 5G

”Telefonul Honor 5G cu siguranță îl vom lansa anul aceasta”, spune George Zhao. ”Când vine vorba de 5G, infrastructura este cea mai importantă. Depinde de fiecare operator din fiecare țară. Când operatorii vor lansa la în masă 5G, negreșit vom fi acolo.”

Legat de prețul telefoanelor 5G, Zhao spune că ”va depinde” de categoria din care provine telefonul și de operator. ”Cu siguranță prețul telefoanelor 5G va crește, dar trebuie să analizăm până la ce prag. Vom vedea cum vom administra aceste costuri. Nu vor fi foarte sus!”

jurnalisti

Cu cine se bate Honor pe piața din România

Dan Kadar de la Zona IT a întrebat despre ”bătălia” pe care Honor o va duce cu competiția. Mai exact, cu cine țintește să se bată Honor pe piața România.

Președintele Honor nu a dat un răspuns concret. În schimb, a făcut o trimitere la piața din China în perioada 2011 – 2012, când Honor și-a început operațiunile. La acel moment, Samsung avea 30% din piață. ”Nu luăm în calcul un market share de 10%, luăm în calcul 100%.”, adaugă Președintele Honor.

În final, George Zhao mai precizează faptul că market share-ul Samsung este între 24% și 28%. Este dinamic. Market share-ul Honor este de la 24% la 28%. Este dinamic. Cu alte cuvinte, planurile Honor par să fie promițătoare pentru România. Motiv pentru care vom urmări îndeaproape evoluția brandului.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!