ANAF este o rușine de instituție pe bani publici

Mădălina Gănescu
- 16.03.2019, 13:43 în Servicii
54

SHARES
ANAF Ilfov este o rușine de instituție pe bani publici

Subiectul de astăzi, sub o formă sau alta, are de-a face cu tehnologie. Cu tehnologia care nu există la ANAF. Care nu există, de fapt, în nicio instituție publică din România. Are de-a face cu tehnologia, dar și cu bătaia de joc  față de contribuabilul român. O să vă explic în rândurile ce urmează de ce zic că ANAF este o rușine de instituție pe bani publici.

UPDATE 22.03.2019! Am depus solicitare pentru spațiul virtual din data de 15.03.2019. Nu am primit confirmarea activării nici până astăzi. Nimeni nu a răspuns timp de 2 zile la telefonul ANAF Ilfov, iar la email aștept răspuns de marți. Deja e weekend. Vă țin la curent când o rezolv. Probabil, luni merg din nou până la instituția publică. Termenul pentru declarații era 15 martie 2019. Normal că statului îi convine să cumuleze penalizări.

ANAF este victima unei Românii infirme

Vrei, nu vrei, la câteva luni de zile te reîntâlnești cu problemele unui stat infirm. România șchiopăta în urmă cu vreo 2 – 3 ani. Acum, e invalidă. Din când în când se mai trezește câte un însoțitor să o sprijine. Dar, se împiedică undeva pe drum și îi dă drumul în pantă.

Scriu un pic metaforic. Asta pentru că, încerc să nu jignesc și ce a rămas din țara asta. Încă mai sper că o să ne facem bine.

Venim dintr-un tur în Europa. Și străinii au problemele și provocările lor. În plus, nu ne doresc la ei în țară, decât în calitate de turiști. Concluzia mea după experiența #10țări #14orașe #20 zile e că nu mă mut din România. Cel puțin, nu încă.

Trebuie doar să punem protezele potrivite țării noastre. Să o învățăm din nou să meargă. Va fi greu, știu, dar dacă nu începem de undeva, nepăsarea o să ne omoare.

ANAF este o rușine! Nu vindecăm România

Dar putem să o ajutăm să se reintegreze în societate. Țara noastră nu va mai fi niciodată cum era. Să nu mai visăm la România lui Ceaușescu, să încetăm să fim melancolici. Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să conturăm România viitorului.

O vedem tot beteagă și când copiii ne vor fi maturi?Atunci suntem singurii vinovați de tot ce se întâmplă.

Nu mai strig de mult ”hoții, hoții”. Nici ”m**e Dragnea” sau ”m**e PSD”. Nu ei sunt vinovați de ce trăim astăzi. Noi am ologit România! Noi suntem singurii vinovați! Să ne recunoaștem nepăsarea.

Să ieșim la vot pe 26 mai 2019, să curățăm lista la europarlamentare. Apoi, să votăm cerebral, în toamnă, președintele. Dar, cel mai important, să alegem ce trebuie legislativ la finalul lui 2020. Să trimitem agramații și pilele acasă. Hoții să schimbe scaunele din parlament și senat cu cele din pușcării. Să construim România viitorului!

Nu am aprofundat suficient politica. Dar știu unde mă ustură cel mai tare zi de zi. La buzunar. Buzunarul meu este afectat de politică.

”Orice om îi este frică  …”

Spune doamna care dă la gioale României zi de zi. Băi, mie nu mi-e frică. Nu mi-e frică de voi! Frică îți este doar de ce nu înțelegi. De ceea ce nu poți să controlezi. Iar pe zi ce trece lucrez să înțeleg tot mai multe. Asta trebuie să faceți și voi, toți cei care trăiți în România. INFORMAȚI-VĂ, încercați să înțelegeți și acționați!

O să mai vorbim despre asta, pentru că am un magnet la probleme. Dar pentru moment, să vă spun despre ANAF Ilfov. Ce nereguli am găsit acolo și cum plănuiesc să le rezolv. În calitate de cetățean al României și contribuabil la zi.

ANAF este o rușine de instituție pe bani publici

Nu exagerez când afirm asta. Recunoașteți, cu toții întâmpinați greutăți când mergeți să vă umiliți să plătiți taxele. Anual faceți plecăciuni la ghișee. Frecvent un funcționar public vă răspunde mestecând gumă sau covrigi.

Haideți, ați pățit-o cel puțin o dată. Dacă nu la ANAF, sigur s-a întâmplat la Registrul Comerțului sau la Taxe și Impozite.

Ce faceți în acest caz? Stați cu mâinile în sân și afirmați ”haide că termin eu și cu asta”, corect? Eh, în acest caz voi sunteți cei care dați la gioale României. Eu nu iert un astfel de comportament. Nu iert lipsa de educație și funcționarul public care mă sfidează. Nu cât timp plătesc ca proasta zeci de mii de lei anual.

Iar ca să aveți puțin context

Știți că joi am făcut exerciții pe scările ANAF Ilfov. V-am amuzat cu postarea mea, nu? Eu nu m-am amuzat deloc.

ANAF este o rușine! Nu m-am amuzat nici când am făcut neplanificat mișcare. Nici când nu mă înțelegeam cu funcționara de la etajul 1, ultima cameră pe dreapta. Desigur, din cauza volumului din boxa wireless conectată la smartphone.

Nu m-am amuzat nici când la etajul 2 o femeie respira ca un porc. Nu că îi făcea plăcere, clar. Ci că era bolnavă și nu putea să depună efort. ANAF Ilfov nu i-a pus la dispoziție un mijloc prin care să nu moară acolo, pe scări.

Nu m-am amuzat nici la registratură. Când se făcuse ora 16:28, iar funcționara a afirmat ”iar plec peste program de aici, ca în fiecare zi”. În condițiile în care la 16:30 punct am ieșit din biroul ei și înregistrasem și cererea.

Nu m-am amuzat nici când o altă funcționară nu știa să calculeze cât am de plată. Pentru că, ”știți, suma asta o mută trezoreria”. Iar ”pentru suma asta încă nu am procesat cererea”. Și ”știți, o să mai dureze câteva zile până când procesează trezoreria plata”.

Dar, ”chiar dacă plătiți astăzi tot, de la noi să vă așteptați la surprize”. Pentru că ”mi-e milă de colegele care înregistrează plățile, la ele e un haos”. De ce? Pentru că ”s-au schimbat conturile de plăți”. Și ”sunt bani care se duc de colo-colo și nu știe nimeni unde să îi atribuie”.

Nu m-am amuzat nici când nu le mergea platforma la ANAF Ilfov.

”Când vrea, se încarcă, când nu, nu.”

Dar de ce nu se încarcă? Cumva pentru că sunt niște sisteme învechite, greșit dezvoltate, achiziționate pe bani mulți? Cumva pentru că fondurile alocate pentru dezvoltare sunt administrate defectuos? Cumva pentru că în 2019 lucrezi cu echipamente din 2000? Cumva pentru că ne complacem și spunem ”lasă, că merge și așa”?

Eu zic că da!

ANAF este o rușine! Am făcut plata la zi pentru veniturile din 2018. Data limită era 15 martie 2019. Ne-am încadrat cu plata. Credeți că ei s-au încadrat cu procesarea? Iaca, nu! Iaca azi avem poprire pe conturi pentru o plată pentru care au mai pus o dată poprire. Practic, au luat din cont banii de 2 ori. Și în februarie 2019 și acum, în martie 2019.

Am făcut cerere de compensare și restituire bani de 2 zile. Nu au luat-o în calcul! Probabil strânge praf printr-un birou pe undeva.

ANAF este o rușine! Cum vreau eu să învăț din nou România să meargă

Mă înscriu în audiență la directorul ANAF Ilfov. În calitate de contribuabil serios și la zi cu plățile, cer socoteală pentru ce se întâmplă.

Vreau să știu de ce nu mi-au fost procesate plățile. În baza cărei legi pot să îi acționez în instanță pentru poprire abuzivă. Vreau să aflu cine mă despăgubește.

De ce mi se pun penalizări pentru zilele în care ei nu au procesat plățile. Solicit în scris ca fiecare funcționar public din instituție să poarte ecuson. Să fie trecut numele, funcția și departamentul în care lucrează.

Solicit în scris să existe un panou de informare la intrare. Să știu clar la ce cameră să merg când am de rezolvat o problemă. Și să nu mă plimb printre etaje și funcționarii să afirme ”paznicul e un prost!”

Asta fac eu prima dată pentru mine și țara în care trăiesc. O să vă țin la curent cu detaliile. Dacă întâmpinați astfel de situații – ACȚIONAȚI! Aveți nevoie de sprijin, scrieți un mesaj în comentarii. Găsim o soluție. Haideți să ajutăm România să meargă din nou. Haideți să fim solidari. Împreună putem să facem atât de multe. Trebuie doar să vrem!

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!