More

  Ce se schimbă pe YouTube în 2019 – Planurile CEO-ului

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki are un mesaj lung și plin de substanță pentru creatorii de conținut. Aceasta a publicat la finalul lunii aprilie 2019 un articol pe blogul companiei. Pe larg, vorbește despre ce se schimbă pe YouTube în 2019. Începe prin a vorbi despre responsabilitate și păstrarea unui echilibru. Apoi, aduce în discuție întâlnirile sale cu mai mulți creatori de conținut și cerințele acestora.

  Un subiect foarte important tratat de Susan este cel legat de trendingul pe YouTube. Vor exista schimbări în modul în care va fi afișat conținutul. Creatorii de conținut (YouTuberii) vor avea prioritate, urmați de  canalele de muzică și canalele media tradiționale.

  Creatorii de conținut nu se vor mai putea ataca între ei. Vor fi sancționate astfel de practici, nu doar discursul de ură și hărțuirea. Critica poate fi constructivă, spune ea. Dar nu vor mai fi acceptate videoclipurile care instigă la ură.

  CEO-ul YouTube aduce în discuție și Articolul 13 (sau mai nou, Articolul 17). Scrisoarea acesteia se încheie printr-un update care va notifica creatorii de conținut înainte să încalce politica YouTube. Altfel spus, creatorii vor ști din timp care sunt situațiile în care vor fi sancționați.

  Ce se schimbă pe YouTube potrivit CEO-ului Susan Wojcicki

  Susan Wojcicki începe printr-o adresare prietenoasă către creatorii de conținut:

  Este greu de crezut că e doar aprilie, date fiind toate lucrurile la care am asistat anul acesta. Am văzut noi vârfuri de creație atinse de comunitatea globală de creatori, arătând și mai mult că sunteți inima YouTube. Dar, de asemenea, ne-am confruntat cu provocări incredibile. Având în vederea amploarea și impactul YouTube, nu este nimic mai important decât gestionarea responsabilității noastre ca platformă.”

  Trăiesc pentru responsabilitate

  ”Principala mea prioritatea este responsabilitatea.”, spune aceasta.”Păstrăm întotdeauna un echilibru între o platformă deschisă și regulile comunității.”

  ”Am fost nevoiți să acționăm ceva mai agresiv!”, afirmă CEO-ul YouTube. Asta pentru a combate numărul de incidente îngrijorătoare la care am asistat în ultimele câteva luni.

  În februarie, YouTube a suspendat comentariile în majoritatea videoclipurilor cu minori. ”Am făcut asta pentru a proteja copiii de comentarii dăunătoare!”, este explicația reprezentantei YouTube.

  Comentariile sunt vitale pentru creatori. Știm și noi asta, o recunoaște și Wojcicki. Comentariile sunt vitale pentru a crea interacțiune cu fanii, pentru a primi feedback și pentru a ajuta la crearea viitoarelor videoclipuri.

  Un compromis vital care a afectat și creatori inofensivi

  Această schimbare a avut impact asupra multor creatori inofensivi. De la creatori profesioniști la tineri sau părinți care publică videoclipurile. ”A fost un compromis pe care l-am făcut pentru că suntem de părere că protejarea copiilor de pe platformă ar trebui să fie cel mai important principiu care să ne călăuzească platforma.”, justifică decizia Wojcicki.

  În martie, YouTube a acționat fără precedent în urma tragediei de la Christchurch. S-a intervenit imediat pentru a elimina conținutul violent. Pentru a contracara volumul enorm de videoclipuri încărcate care prezintă imagini violente, ”am ales să dezactivăm temporat o parte dintre procesele și funcțiile noastre”.

  Totodată, un număr de videoclipuri, care nu încălcau de fapt regulile comunității, inclusiv știri și comentarii, au fost scoase de pe platformă. Asta până când au fost contestate de aparținători și au fost reinstalate.

  Având în vedere mizele, a fost un alt compromis pe care l-am considerat necesar.”, mai spune CEO-ul YouTube.

  Pe marginea acestor probleme Susan Wojcicki a purtat discuții cu factori de decizie din politică, presă, branduri și agenții de publicitate din Washington și Asia.

  Sprijin creatorii și succesul artiștilor

  ”Oriunde merg încerc să mă întâlnesc cu creatori de conținut.” Așa se face că Wojcicki s-a întâlnit recent cu creatori din Japonia și India.

  În SUA, a purtat discuții cu Shane Dawson, James Charles, Collins și Devan Key, Ethan și Hila Klein și Dafiya Nygaard. ”A fost inspirațional să văd cum toți acești creatori au investit atât de profund în YouTube.”, spune ea.

  O problemă de bază a fost dorința de mai multă claritate în ceea ce privește regulile comunității și politicile prietenoase cu agențiile de publicitate. Astfel încât să existe o previzibilitate mai mare în ceea ce privește monetizarea și sistemul de recomandări YouTube.

  Creatorii de conținut caută o mai bună reprezentare în trending. Sunt frustrați de declarațiile cu privire la drepturile de autor care sunt mai scurte de 10 secunde sau incidentale. Ei spun că, agresiunea online din partea celorlalți creatori de conținut este în creștere și trebuie abordată.

  Susan Wojcicki se adresează acestor probleme pe rând

  „Plănuim să detaliem regulile noastre, astfel încât creatorii să poată lua cele mai bune decizii cu privire la conținutul lor.”, informează CEO-ul. Prin pilotul de Auto-Certificare, creatorii pot raporta automat modul în care videoclipurile lor respectă politicile de publicitate și creează încrederea pe care sistemele YouTube se ajustează.

  Acest lucru ajută creatorii să înțeleagă mai bine orientările YouTube și oferă rezultate mai clare atât pentru ei, cât și pentru agențiile de publicitate. Pilotul este lansat pentru peste o mie de canale. În prezent, se caută o modalitate prin care să fie disponibil pentru mai multe canale care pot fi monetizate.

  Ce se schimbă pe YouTube

  Legat de monetizare

  YouTube continuă să se concentreze pe creșterea acurateții clasificatorilor care reprezintă regulile politicilor prietenoase cu agențiile de publicitate. Un lucru important pentru toți creatorii de conținut.

  Cât despre trending

  Trendingul nu pare să reflecte ce urmăresc oamenii pe platformă. Prea mulți creatori de același tip de conținut apar în mod repetat. Trendingul are rolul să afișeze conținut pe care o gamă largă de spectatori l-ar găsi interesant.

  ”Suntem atenți în special la siguranța acestor videoclipuri și ne asigurăm că nu conțin profanitate sau conținut pentru adulți. Videoclipurile eligibile sunt apoi clasate pe baza unui calcul cu privire la ”temperatura lor”. Cu alte cuvinte, cât de repede generază vizualizări respectivul videoclip. Dar vrem să prezentăm mai bine creatorii noștri.”, spune Wojcicki.

  ”Scopul nostru este să avem cel puțin jumătate din videoclipurile noastre în trending cu proveniență de la YouTuberi. Restul să provină din muzăcă și mass-media tradițională. Este un obiectiv de care ne apropiem deja, dar pe care îl vom extinde. De asemenea, intenționăm să ne asigurăm că acesta este un set diversificat de creatori. Vom continua să creștem inițiativele Creator on the Rise și Gaming Creator on the Rise.”

  Creatorii de conținut nu se vor mai putea ataca între ei

  Sistemul YouTube de Reclamații Manuale a fost utilizat semnificativ pentru a revendica conținut foarte scurt. În unele situații chiar de o secundă. La fel și în cazul conținutului accidental, cum ar fi atunci când un creator de conținut trece pe lângă un magazin unde se aude încă o melodie.

  ”Analizăm deja și acest aspect, dar să auzim asta direct de la creatori a fost vital. Explorăm îmbunătățiri în găsirea unui echilibru corect între proprietarii drepturilor de autor și creatori.”, spune Susan. ”Iau foarte în serios când creatorii împărtășesc povești despre hărțuirea pe platformă. În timp ce critica colegilor poate fi constructivă, orice amenințare sau hărțuire depășește limita. Un astfel de comportament este deja interzis în politicile noastre. Dar, stați liniștiți, deoarece vom lua și mai multe măsuri pentru a descuraja astfel de practici pe platformă.”

  Legat de Articolul 13

  Suntem în continuare foarte îngrijorați cu privire la Articolul 13. Redenumit acum Articolul 17. O parte a directivei de Copyright care a trecut recent în UE. În vreme ce sprijinim drepturile proprietarilor drepturilor de autor, YouTube are de-a face în prezent cu aproape toate companiile de muzică și radiodifuzorii TV. Suntem îngrjorați cu privire la cerințele vagi și netestate ale noii directive.

  Ar putea produce limitări serioase cu privire la ce vor putea să încarce creatorii pe YouTube. Aceste riscuri scad veniturile pentru media tradițională și companiile de muzică din YouTube. Cum, de altfel, pot distruge mulți creatori europeni care și-au construit afaceri pe YouTube.

  În vreme ce Directiva a trecut, încă mai e timp să fie afectată implementarea finală. Astfel încât să fie evitate consecințe îngrozitoare nedorite. Fiecare stat membru UE are la dispoziție doi ani de zile să introducă legi naționale care să fie în acord cu noile legi. Ceea ce înseamnă că puterea colectivă puternică a creatorilor de conținut poate avea un impact major.

  Trebuie să continuăm să luptăm și să vorbim în numele creativității libere. Acțiunile voastre au dus deja la petiția Change.org în istorie și au încurajat oameni să treacă granițele. Nu este finalul mișcării noastre, ci doar începutul.”, este mesajul CEO-ul YouTube cu privire la Articolul 13.

  Ce se schimbă pe YouTube legat de penalizări

  ”Având în vedere că mulți dintre voi ne-ați spus că regulile comunității sunt inconsecvente și confuze, le-am actualizat într-un sistem mai simplu și transparent. Fiecare creator primește acum un avertisment care îi permite să învețe politicile înainte să fie penalizat pe canal.

  Fiecare încălcare, indiferent că vine din video, thumbnail sau link-uri, vine cu aceeași penalizare. Pe lângă adăugarea notificărilor pe mobil cu privire la încălcarea regulilor, email-ul nostru și notificările desktop vor oferi mai multe detalii cu privire la politica încălcată.”, anunță Wojcicki. Asta în cazul în care știți că sunteți la limita încălcării politicilor YouTube.

  Acestea sunt pe larg problemele la care face referire CEO-ul YouTube pe blogul companiei. Ce părere aveți despre planurile gigantului? Sunteți creatori de conținut sau doar consumați conținut de pe YouTube. Ce schimbări considerați că ar mai fi necesare pe platformă. Scrieți-ne în comentarii!

  Abonează-te la YouTube Noobz

  Foto de Szabo Viktor pe Unsplash

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.