NASA are nevoie să îți amintești prima aterizare pe Lună

Mădălina Gănescu
- 13.05.2019, 21:23 în Evoluţie
9

SHARES
NASA

NASA are nevoie să îți amintești prima aterizare pe Lună. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când Apollo 11 a aterizat pe Lună pe 20 iulie. Ca parte din pregătiri, agenția cere publicului să înregistreze amintiri din acea perioadă istorică a vieții.

Dacă îți amintești unde te aflai atunci când Neil Armstrong a aterizat pe Lună pentru prima dată, e șansa ta să ajuți omenirea cu informații de calitate.

Poate tu nici nu erai născut la acea vreme, dar sigur părinții sau bunicii tăi au ceva de povestit din vara anului 1969.

NASA plănuiește să folosească înregistrările din social media pentru ”seriei audio” legată de explorarea Lunii și misiunile Apollo. Agenția reponsabilă cu programul spațial public al Statelor Unite ale Americii și cu cercetare aerospațială civilă și militară pe termen lung are o arhivă foarte mare. Aceasta conține interviuri oferite de oamenii care au participat la misiune și la programele care s-au desfășurat de-a lungul anilor.

Transcriptul interviului cu Neil Armstrong este lung de 106 pagini. Proiectul pe care îl plănuiește NASA se concentrează pe cine a fost martor la eveniment, nu la cine a experimentat evenimentul.

Cum poți să ajuți NASA cu amintirile tale

Potrivit NASA, aproximativ 530 de milioane de oameni au urmărit live prima aterizare pe Lună. Unii cel mai probabil erau prea tineri pentru a-și mai aminti ceva. Alții, probabil au murit în ultimii 50 de ani. Dar cu siguranță încă mai există persoane care și-ar putea aminti evenimentul.

Pentru a înregistra video amintirile, NASA spune că trebuie doar să folosiți un smartphone. Esențial este să limitați răspunsurile la întrebări la o durată de sub două minute. Apoi, înregistrările le puteți trimite pe apollostories@mail.nasa.gov împreună cu numele și orașul sau cine s-a ocupat de înregistrare.

Ce părere ai despre proiectul pe care vrea NASA să îl realizeze? Ai vreo amintire de la prima aterizare pe Lună din istorie sau ai bunici care ar putea să împărtășească din amintirile lor? Scrie-ne în comentarii!

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!