More

  Actualizează URGENT WhatsApp! Datele tale sunt în pericol

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Actualizează URGENT WhatsApp! NSO Pegasus este un spyware care poate porni camera și microfonul telefonului și colecta email-uri, mesaje și date despre locația ta.

  O vulnerabilitatea a fost descoperită în aplicația de mesagerie WhatsApp. Aceasta este exploatată să injecteze spyware comercial pe telefoanele Android și iOS, pur și simplu prin apelarea țintei. Informația vine de la The Financial Times.

  Acest spyware este dezvoltat de grupul israelian NSO. El poate fi instalat fără urmă și fără țintă, pur și simplu prin faptul că răspunzi la telefon. Informația a fost confirmată de WhatsApp și susținută de cercetătorii în securitate.

  O dată instalat, spyware-ul poate porni camera și microfonul telefonului. De asemenea, poate scana email-uri și mesaje și poate să colecteze date despre locația utilizatorului.

  WhatsApp atenționează cei 1.5 miliarde de utilizatori să actualizeze aplicația imediat. Astfel, aceștia nu vor mai fi supuși pericolului.

  Actualizează URGENT WhatsApp!

  ”WhatsApp încurajează utilizatorii să facă upgrade la ultima versiune a aplicației. Ca de altfel și să mențină sistemul de operare al telefonului actualizat la zi. Astfel încât să se protejeze de potențialele exploatări menite să compromită informațiile pe care le au salvate pe dispozitivele mobile.”, transmite WhatsApp într-un comunicat de presă.

  Facebook a transmis un mesaj luni cu privire la securitatea WhatsApp. Vulnerabilitatea este prezentă pe versiunile WhatsApp de mai jos:

  WhatsApp pentru Android înainte de v2.19.134
  WhatsApp Business pentru Android înainte de v2.19.44
  WhatsApp pentru iOS înainte de v2.19.51
  WhatsApp Business pentru iOS înainte de v2.19.51
  WhatsApp pentru Windows Phone înainte de v2.18.348
  WhatsApp pentru Tizen înainte de v2.18.15

  Vulnerabilitatea a fost descoperită în luna mai. Atacul a fost blocat de WhatsApp. Compania investighează situația pentru a putea estima numărul de telefone care au fost afectate.

  Cercetătorii susțin că spyware-ul puternic al NSO a fost folosit de cel mult 45 de țări. Prin acesta s-a urmărit persecutarea disidenților, a jurnaliștilor și a altor civili nevinovați.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.