More

  NASA trimite prima femeie pe lună prin misiunea ARTEMIS

  NASA trimite prima femeie pe lună în 2024. Misiunea se va numi Artemis, după zeița greacă a Lunii și sora geamănă a zeului Apollo.

  Programul Apollo de la NASA a trimis primul bărbat pe Lună în 1960 și 1970. Acum, NASA se concentrează să trimită o femeie pe Lună.

  ”Cred că este minunat ca la 50 de ani după Apollo, programul Artemis să ducă pe Lună primul bărbat și prima femeie.”, a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine. ”Am o fiică de 11 ani și vreau să se vizualizeze drept următoarea femeie care va ajunge pe Lună.”

  Bridenstine a anunțat numele proiectului luni, 13 mai 2019. Asta, imediat după ce NASA a lansat cererea de buget actualizată pentru a ajunge pe Lună până în 2024.

  În martie, Vice-Președintele Mike Pence a solicitat NASA să grăbească inițiativele lunare. Aceasta a cerut ca agenția să ducă primii oameni pe suprafața Lunii în următorii 5 ani de zile. De la provocarea lansată, Bridenstine spus că singurii oameni care vor ajunge pe Lună sunt un bărbat și o femeie.

  NASA trimite prima femeie pe lună

  ”Prima femeie care va ajunge pe Lună în 5 ani de zile va fi o americancă.”, a declarat Bridenstine în aprilie la o conferință în Colorado. ”Aceasta este o declarație extremă și o sarcină cereia îi vom ține piept la NASA.”

  Programul Artemis al NASA este în fază incipientă. NASA a dezvoltat o rachetă și capsule pentru echipaj pentru a duce oamenii în spațiu. Totuși, acele vehicule vor trebui să poată cu adevărat să transporte orice astronaut.

  Mai mult decât atât, NASA mai trebui să dezvolte hardware și navete care să aterizeze pe Lună pentru a fi un real succes. Ca să nu mai spunem de faptul că agenția trebuie să primească aprobarea pentru buget din partea Congresului.

  Ce părere ai despre inițiativa NASA? Scrie-ne în comentarii!

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here