More

  Trump ține Huawei și ZTE departe de SUA printr-un decret

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Trump ține Huawei și ZTE departe de SUA printr-un decret. Donald Trump, președintele SUA, vrea cu tot dinadinsul să scoată Huawei și ZTE din țară. Acesta a semnat un ordin executiv miercuri pe care îl numește ”urgență națională”. Prin acesta, Trump urmărește să oprească toate companiile din SUA să folosească echipamente de telecomunicații produse de firme care supun la risc securitatea națională.

  Ordinul pavează calea către interzicerea afacerilor cu producătorul chinez Huawei. Deși, nu au fost specificate nume de țări sau companii în documente. Acest lucru reiese inclusiv din poziția oficială adoptată de Huawei la doar câteva ore de la acțiunea administrației prezidențiale.

  Prin intermediul International Emergency Economic Powers Act, președintele Trump are autoritatea să reglementeze deciziile de business. Desigur, doar ca răspuns la o amenințare națională sigură. Declarația de ”urgență națională” cere Departamentului de Comerț al SUA să depună eforturi pentru a fi pusă în aplicare.

  ”Președintele a explicat clar că administrația va face tot ce îi stă în putință pentru a păstra America în siguranță și prosperă. Pentru a proteja America de adversari străini care, în mod activ și din ce în ce mai mult, creează și exploatează vulnerabilitățile în infrastructura și serviciile tehnologiei informației și comunicațiilor din Statele Unite.”, transmite secretarul de presă de la Casa Albă printr-un comunicat de presă.

  Trump ține Huawei și ZTE departe de SUA – Ordinul vizează tranzacții care prezintă:

  ”Riscuri nejustificate de efecte catastrofale asupra  securității sau rezilienței infrastructurii critice a SUA sau a economiei digitale a SUA.”

  Înalți oficiali ai administrației au declarat că anumite reguli și reglementări  vor fi redactate în următoarele 150 de zile. Interzicând astfel firmele deținute sau controlate de adversari străini.

  Mai mult decât atât, plasarea Huawei pe „lista entităților” la Biroul de Industrie și Securitate presupune că va fi necesară o licență pentru ca furnizorii americani să vândă Huawei.

  Anunțul vine într-o perioadă delicată în relația dintre China și SUA. Vorbim despre două cele mai mari economii globale. Vânzările cu amănuntul din China au încetinit luna trecută. În vreme ce, producția industrială și investițiile au fost, de asemenea, slabe.

  Ce spune Huawei despre restricțiile impuse de președintele SUA

  După acțiunile lui Donald Trump, Huawei a declarat că este dispusă să vină cu ”măsuri eficiente pentru a asigura securitatea produsului.”

  ”Interzicând Huawei de la a face afaceri în SUA nu va face SUA mai sigură și mai puternică. În loc, acest lucru va servi doar la limitarea SUA la alternative mai slabe și mai scumpe. Lucru ce va poziționa SUA la coada implementării 5G și, eventual, va dăuna intereselor companiilor și consumatorilor SUA.”, transmite Huawei printr-un comunicat de presă transmis joi.

  ”Mai mult decât atât, restricțiile abuzive vor încălca drepturile Huawei și vor ridica alte probleme juridice grave.”, adaugă compania.

  ”Noile restricții SUA vor avea efect redus asupra perspectivelor de afaceri ale companiei.”, este declarația de miercuri a lui David Wang, director executiv Huawei, cu doar câteva ore înainte de comunicatul transmis de Huawei mai sus.

  Citește și: ”Huawei spionează!” Între paranoia și fapte

  Huawei se luptă de zeci de ani cu acuzațiile legate de faptul că facilitează spionajul pentru China. Rămâne de văzut care va fi soarta Huawei pe piața din SUA și dacă gigantul chinez va reuși să convingă America de bunele sale intenții.

  Este cert! Departamentul de Comerț a adăugat Huawei pe lista sa de entități. Se consideră faptul că producătorul chinez face lucruri contrar „siguranței naționale sau interesului de politică externă”. Inclusiv presupusele încălcări ale sancțiunilor comerciale. Cu alte cuvinte, va fi considerat adversar pe ordinea de urgență.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.