More

  Raport Huawei: ”Nu suntem spioni chinezi”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Astăzi, asistăm la un raport Huawei, prin care compania promite că nu va coopera niciodată cu spioni sau pentru spionaj.  De asemenea, respinge acuzațiile că ar putea avea legături cu guvernul chinez. ”Nu suntem spioni chinezi”, spune Huawei.

  Gigantul de tehnologie din China transmite asigurări că nu spionează. Compania a lansat un raport de 24 de pagini. Acesta a fost redactat de un fost ofițer-șef de informații din guvernul Marii Britanii, devenit ofițer de securitate Huawei, John Suffolk. Între timp, am încercat să accesăm pagina online unde Huawei publicase raportul, dar aceasta prezintă eroare 404. Ceea ce înseamnă că, acest conținut a fost șters de pe site-ul Huawei.

  Suffolk susține că, efoturile pentru protejarea securității rețelei folosite de clienți la nivel global a fost ”unul dintre interesele fundamentale” ale companiei.

  House Intelligence Committee a transmis scrisori către Huawei și ZTE, la începutul anului, în care era prezentată îngrijorarea cu privire la legăturile cu guvernul chinez.

  Republicanul Dutch Ruppersberger (D-MD) a precizat în scrisoare că:

  House Intelligence Committee e ”îngrijorată” că, autoritățile din China ar putea ataca sau încerca să pătrundă în rețelele SUA prin intermediarii telecom.

  De asemenea, guvernul australian a interzis recent Huawei să liciteze pentru rețeaua națională de bandă largă. Huawei are 140.000 de angajați, iar 72% din personal este angajat local, în țările în care operează. Compania deservește 45 din cei 50 de operatori de telecomunicații de top și rețele de telefonile mobilă.

  Cu atât de multe date personale, sensibile și legate de guvern în tehnologia Huawei, nu e de mirare că există îngrijorări cu privire la eventuale legături cu guvernul chinez.

  În 2010, Google a acuzat guvernul chinez că i-a spart rețeaua, motiv pentru care gigantul s-a retras din China. Iar acesta este doar un raport din care reiese încercarea Chinei de a ataca rețele străine.

  Raport Huawei: ”Nu suntem spioni chinezi”

  ”Luăm în serios securitatea cibernetică. Am investit resurse substanțiale în eforturile noastre de a promova și de a îmbunătăți capacitatea companiei noastre. Ca de altfel, a colegilor noștri și a altora. De a oferi cea mai bună siguranță posibilă de securitate. Ca de altfel, de a asigura o lume sigură și mai asigurată din punct de vedere cibernetic pentru toți.”, se arată în raportul Huawei.

  ”Pentru a supraviețui, nu am afectat niciodată altă națiune. Nici nu am avut intenția să furăm vreo inteligență națională. Nici secrete ale companiilor sau să accesăm date personale. Nu vom încuraja și nu vom tolera astfel de activități. Nici nu vom susține vreo entitate din altă țară care și-ar putea dori să întreprindă o activitate ilegală în altă țară.”

  ”Negăm că” guvernul chinez a cerut să spioneze firme și guverne străine, spune un reprezentant Huawei. Să sperăm că Huawei nu este găsit țap ispășitor.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.