More

  Se întâmplă în tech JOI, 30 mai 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din rândurile ce urmează, aflați ce se întâmplă în tech joi, 30 mai 2019. Vorbim despre ce îmbunătățiri mai primesc unele aplicații și ce performanțe vor înregistra procesoarele mobile pregătite pentru 5G. De asemenea, aflăm și care ar putea fi legătura între un serial de pe Netflix și gradul de sinucideri în rândul adolescenților.

  Google Maps oferă acum capcane de limitare a vitezei și atenționări de limitare a vitezei

  În vreme ce Waze folosește de ceva vreme aceste funcționalități, Google se hotărăște că e necesar în sfârșit să le adauge în Maps. Funcțiile de capcane de limitare a vitezei și atenționări de limitare a vitezei sunt disponibile acum în peste 40 de piețe.

  Desigur, printre țările enumerate de gigant se numără și România.

  Alte funcții noi adăugate în Google Maps:

  – Navigația de inteligență artificială;

  – informații în timp real despre spațiile de încărcare;

  – locuri de unde poți cumpăra medicamente.

  google-maps

  Primul procesor MediaTek cu 5G va economisi energie și spațiu

  MediaTek a prezentat primul procesor mobil cu un modem integrat 5G. Cipul de 7 nanometri combilă modemul Helio M70 5G cu ARM Cortex-a77 și Mali-G77. Rezultând astfel un cip integrat care ar trebui să economisească spațiu fizic în interiorul telefonului și durată de viață a bateriei.

  Teoretic, acest procesor are o viteză de descărcare maximă de 4.7 Gbps și de încărcare de 2.5 Gbps, potrivit MediaTek.

  În schimb, tot nu este la fel de rapid ca a 2-a generație X55 de la Qualcomm, care oferă viteze de descărcare de până la 7 Gbps.

  Se întâmplă în tech joi

  Studiu: Rata de sinucidere a crescut după lansarea ”13 Reasons Why”

  În perioada aprilie – iunie 2017, rata mortalității ca urmare a sinuciderilor a crescut mai mult decât se așteptau specialiștii.

  Cercetătorii au depistat o creștere inexplicabilă a gradului de sinucideri în rândul adolescenților – de 13.3%.  Asta, imediat după lansare controversatui serialul ”13 Reasons Why” de pe Netflix. Este deja al 2-lea studiu lansat recent care lansează ipoteza că ar exista o legătură între lansarea serialului și sinuciderile înregistrate.

  Aproximativ 94 de copii cu vârste cuprinse între 10 – 19 ani au murit în perioada realizării studiului publicat în JAMA Psychiatry. Studiul nu oferă o dovadă clară a legăturii dintre ”13 Reasons Why” și decesele înregistrate.

  Experții găsesc acest tip de conținut periculos pentru grupurile de persoane cu intenții sinucigașe. Îndeosebi, din cauza expunerii la scene de suicid sau comportament sinucigaș, lucru ce poate duce la creșterea tentativelor de sinucidere.

  Ce spun reprezentații Netflix despre datele celor două studii:

  „Experții confirmă faptul că, nu există un motiv anume pentru care oamenii își iau viața. Iar rata de suicid la adolescenți este, din nefericire, în creștere în ultimii ani. Aceste două studii pun pe agenda publică subiecte extrem de importante, dar se află însă în contradicție. Cu toate că provin din aceleași date ale guvernului American. Acestea nu explică nivelul creșterii ratei în rândul fetelor, în noiembrie 2016, sau în rândul băieților, în martie 2017 – înainte ca serialul să fie lansat.

  Serialul „Cele treisprezece motive” abordează realitatea incomodă a vieții multor tineri de azi. Și, știm de la unii dintre aceștia, inclusiv de la experiți din domeniul medical, că serialul a dat multor urmăritori curajul să vorbească despre situațiile cu care se confruntă și să primească ajutor”.

  13 reasons why netflix

  Modul confidențial pe Gmail va fi activ în mod implicit pentru utilizatorii G Suite începând cu 25 iunie

  Google lansează modul confidențial pentru utilizatorii G Suire. Funcționalitatea fi fi activă în mod implicit începând cu 25 iulie.

  Așa că, dacă folosești Gmail la muncă, vei putea folosi instrumentul pentru a scrie email-uri confidențiale. Cum, de altfel, deținătorii de conturi personale au reușit să facă asta de la lansarea noului design Gmail, de la mijlocul anului 2018.

  Modul confidențial este un instrument puternic, ideal pentru atunci când trimiți email-uri care conțin date sensibile. Ai posibilitatea să setezi o dată de expirare a mesajului, dată de la care va fi tăiat accesul oricui la informații.

  În vreme ce mesajul este disponibil, destinatarul nu va avea cum să îl trimită mai departe altcuiva. De asemenea, nu îl va putea copia, descărca, iar expeditorul poate restricționa accesul în orice moment.

  Se întâmplă în tech joi

  Google interzice în Play Store aplicațiile care vând marijuana

  Chiar dacă este legal sau nu să consumi marijuana la tine în țară, Google decide să interzică aplicațiile care vând direct sau facilitează vânzarea de marijuana. Inclusiv în Statele Unite ale Americii, unde acest drog este legal.

  Aplicațiile care oferă servicii de vânzare și livrare de marijuana sunt supuse riscului de a fi înlăturate din Play Store. Singurul mod prin care rămân active e dacă scot funcțiile ofensatoare și se supun regulilor Google în următoarele 30 de zile.

  Noua politică Google precizează în mod explicit că:

  Play Store nu permite aplicații „care să faciliteze vânzarea produselor de marijuana sau marijuana, indiferent de legalitate”.

  Se întâmplă în tech joi

  Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care se întâmplă în tech joi, 30 mai 2019. Pe măsură ce mai apar lucruri noi, vom face update la acest articol. Dacă ați găsit și voi alte informații interesante, așteptăm să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.