More

  Se întâmplă în tech marți, 04 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După toate anunțurile făcute de Apple luni, haideți să vedem ce se întâmplă în tech marți, 04 iunie 2019. Să vorbim un pic despre reclamele influencerilor și de modul în care sunt utilizatorii urmăriți online și cum vrea Mozilla să îi apere. Să mai trecem în revistă și cum vor dezvoltatorii de aplicații să atace ”monopolul” Apple în App Store sau noul parteneriat pentru smartphone-uri dintre Samsung și AMD.

  Samsung încheie un parteneriat cu AMD pentru a aduce grafica Radeon pe smartphone-uri

  RDNA vine pe mobil. AMD licențiază tehnologia grafică cu Samsung pentru a putea fi utilizată pe viitoarele procesoare mobile ale companiei. Samsung va plăti AMD pentru accesul la noua arhitectură a graficii RDNA proaspăt anunțată.

  Astfel, Samsung este așteptată să construiască propriile procesoare Exynos bazate pe ARM. În vreme ce majoritatea utilizatorilor se gândesc la grafica Radeon pe laptopuri, tehnologia este folosită, de asemenea, și în jocuri pe consolă precum PS4 și Xbox One. Dar și pe serviciul de gaming în Cloud de la Google, Stadia.

  Reclamele de la influencerii pe care nu-i urmărești vor ajunge în feed-ul tău de Instagram și Stories

  Instagram permite acum agențiilor de publicitate să promoveze conținut de promovare de la influenceri drept reclame în feed și Stories. Ceea ce înseamnă că ai putea să începi să vezi parteneriate plătite ale influencerilor, indiferent că îi urmărești sau nu.

  Mare parte dintre creatorii de conținut trăiesc din postări sponsorizate, dar doar urmăritorii săi pot vedea reclamele. ”Prin promovarea conținutului de brand, companiile au ocazia să spună poveștile brandului prin vocea creatorilor.”, explică Instagram printr-o postare.

  Ca orice altă reclamă de pe Instagram, promovarea conținutului de brand va fi semnalat ca ”Sponsorizat” în partea de sus a postării și vor avea mesajul ”Parteneriat plătit” cu brandul. Funcția se va lansa în următoarele săptămâni în feed, iar în Stories în următoarele câteva săptămâni.

  Se întâmplă în tech marți

  Apple este dată în judecată de dezvoltatori care spun că App Store este un monopol

  Mai mulți dezvoltatori spun că Apple a deținut monopolul asupra vânzărilor și distribuției aplicațiilor iOS. Astfel, aceștia dau în judecată gigantul din Cupertino în speranța de a pune punct ”monopolizării necorespunzătoare a acestei pieței”.

  Nu doar Apple, ci și alți giganți au avut de-a face de-a lungul timpului cu plângeri legate de nivelul puterii deținute.

  Producătorul de tech a publicat recent pe website-ul oficial un mesaj potrivit căreia este pro-competiție, pur și simplu prin faptul că permite aplicațiilor terților din App Store să concureze cu propriile aplicații. Pentru moment, Apple nu a comentat cu privire la procesul intentat de dezvoltatorii care acuză compania de monopol.

  Se întâmplă în tech marți

  Ikea produce accesorii personalizate pentru gameri

  Ikea dezvoltă un parteneriat cu Unyq, o companie producătoarea de proteze și cu Area Academy, o companie e-sports, pentru a crea o linie de accesorii pentru gameri. Linia printată 3D va oferi costume personalizate pentru gameri, inclusiv pentru cei cu probleme motorii. Brandul sub umbrela căruia vor fi dezvoltate produsele se numește Uppkoppla.

  ”Gamerii petrec mare parte din timp online, stând în același loc ore în șir, lucru ce poate duce la presiuni fizice masive asupra corpului.”, explică Unyq pe Instagram. Intenția este ca accesoriile de gaming personalizate să fie mai ergonomice și să slăbească presiunea.

  ikea gaming

  Cele trei companii speră să aplice învățăturile din această colaborare pentru a crea mai multe produse accesibile pentru gameri cu dizabilități fizice.

  Pentru moment, Ikea a făcut publice doar 3 dintre produsele dezvoltate. Dar, spune că prototipurile includ și produse precum suporți pentru birou, scaune și mese. Linia de produse Uppkoppla va fi lansată în 2020.

  Se întâmplă în tech marți

  Ikea lansează un nou system de mobilier robotizat numit Rognan

  Mobilierul este dezvoltat în colaborare cu start-up-ul American de mobile Ori Living. Unitatea de depozitare este controlată prin intermediul unui touchpad, se poate întinde într-o camera pentru a împărți o camera mica în două spații pentru locuit. Aceasta conține un pat, un birou și o canapea, care pot fi activate atunci când sunt necesare.

  Conceptul este create pentru persoane care locuiesc în zone urbane cu spații limitate ca dimensiune. Prima data, mobilierul robotizat va fi lansat în Hong Kong, Japonia, în 2020.

  Samsung Galaxy Home va fi lansat undeva în trimestrul al 3-lea din 2019

  CEO-ul Samsung, Hyun-suk Kim a declarant pentru The Korea Herald că Samsung Galaxy Home va fi lansat undeva în trimestrul al 3-lea din 2019. ”Speakerul Galaxy Home, care va fi centrul electrocasnicelor Samsung este planificat să fie lansat în a 2-a jumătatea a acestui an.”, anunță Kim.

  Samsung Galaxy Home a fost anunțat initial în august 2019, o dată cu lansarea Note9. Totuși, până acum, acesta nu a fost lansat oficial pentru publicul larg. CEO-ul Samsung DJ Koh a promis o dată de lansare a speakerului inteligent Bixby pentru luna aprilie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

  De asemenea, în luna mai, reprezentanți Samsung au declarat pentru The Verge că producătorul ”plănuia să lanseze Galaxy Home în prima jumătate a anului 2019.”

  Trimestrul al 3-lea se încheie la 30 septembrie 2019 pentru Samsung. Ceea ce ar putea însemna că Galaxy Home ar putea fi lansat la un an de zile de când a fost anunțat. Vă ținem la curent cu detaliile.

  samsung galaxy home

  Tinder permite acum utilizatorilor să-și stabilească orientarea sexuală

  Tinder permite acum oamenilor să identifice orientarea lor sexuală în aplicație. De asemenea, aceștia pot să prioritizeze utilizatorii cu aceleași orientări. Utilizatorii aplicație pot alege până la trei din nouă opțiuni inițiale.

  Orientările sunt: heterosexual, gay, lesbiană, bisexual, asexual, demisexual, pansexual, queer și nehotărât. Aceștia pot decide dacă vor să fie afișată orientarea pe profil.

  Utilizatorii vechi vor fi nevoiți să editeze profilul pentru a adăuga orientare. În timp ce, utilizatorii noi vor putea introduce datele la inițierea contului. Funcția se lansează luna aceasta pe iOS și Android în SUA, Marea Britanie, Canada, Irlanda, India, Australia și Noua Zeelandă.

  tinder

  Firefox începe să blocheze soluțiile de urmărire

  Firefox va bloca acum mii de soluții de urmărire web implicite, protejând utilizatorii de anumite website-uri, companii care analizează date și agenții de publicitate care urmăresc drumul utilizatorilor în online. Schimbarea ar trebui să permită un timp mai scurt de încărcare și va păstra obiceiurile web ale utilizatorilor mai private. În plus, agențiile de publicitate vor fi determinate să utilizeze practici de urmărire mai puțin invazive .

  Soluția de blocare a trackerelor va fi disponibilă în mod inplicit pentru toți utilizatorii Firefox noi începând de astăzi. ”În următoarele luni” vor fi disponibile implicit și pentru utilizatorii Firefox existenți deja. Pentru a activa mai devreme funcția, trebuie să intri în setările browser-ului.

  Se întâmplă în tech marți

  Asta se întâmplă în tech marți, 04 iunie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, le așteptăm în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.