More

  Se întâmplă în tech marți, 11 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Interesați să aflați ce se întâmplă în tech marți, 11 iunie 2019? Vorbim despre pericolele din apropierea granițelor României în materie de roaming. De asemenea, mai dăm un ochi pe jocurile pentru care NVIDIA oferă suport. Vedem ce gamă de imprimante monocrom lansează Epson. Aflăm de la Fundația Orange cum putem accesa fonduri pentru proiecte care să ajute persoanele cu dizabilități. Iar de la Orange primim vestea că putem beneficia de internet la liber timp de o lună.

  ANCOM: Atenție la roaming involuntar în apropierea granițelor

  Roaming-ul involuntar apare atunci când telefonul sau tableta se conectează automat la o rețea dintr-o țară vecină. Iar utilizatorii, deși se află pe teritoriul României, folosesc serviciile de comunicații în roaming.

  Roaming-ul involuntar poate apărea în zonele de graniță de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming. Iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a rețelei.

  În aceste situații, echipamentul mobil se va conecta automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.

  Utilizatorul, deși se află pe teritoriul României, va fi astfel facturat pentru serviciile de comunicații utilizate în roaming, ca și cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.

  Furnizorii au obligația de a informa utilizatorii asupra tarifelor, în valori care includ TVA, aplicabile serviciului de roaming utilizat în statul respectiv. Asta imediat după conectarea la rețeaua parteneră, fără întârzieri nejustificate.

  Localitățile identificate ca având un potențial risc de intrare în roaming involuntar se găsesc în judeţele:

  Arad, Bihor, Botoșani, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu și Iași. Mehedinți, Maramureș, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman și Vaslui.

  Utilizatorii pot consulta lista actualizată, în 2018, a localităților de graniță identificate de ANCOM ca având un risc potențial de intrare în roaming involuntar, în funcție de operator aici.

  Utilizarea involuntară a telefonului/tabletei în roaming nu îi scutește pe utilizatori de plata acestui serviciu.

  roaming involuntar

  Epson lansează în România noua gamă de imprimante monocrom EcoTank

  Noua gamă de imprimante cuprinde 10 modele monocrom, cu cerneală pigment rezistentă la apă și la sublinierea cu markere. Acestea sunt livrate cu cerneală pentru până la 11.000 de pagini.

  Echipamentele Epson EcoTank din seria M oferă costuri totale de exploatare extrem de reduse și un design intuitiv și compact. De asemenea, au fiabilitate sporită și necesități minime de mentenanță. Echipamentele sunt adecvate unor clienți diverşi, de la companii medii, până la afaceri mici, birouri la domiciliu și alte tipuri de business.

  Se potrivesc bine afacerilor la început de drum, cum ar fi startup-urilor care au nevoie de o gestionare eficientă a costurilor și de recuperarea rapidă a investițiilor.

  Noile modele EcoTank monocrom au în cutie, la achiziție, cerneală suficientă pentru până la 3 ani de utilizare. În acest interval de 3 ani, utilizatorii pot printa de până la șapte ori mai multe pagini decât cu modelele laser competitoare, economisind 50% din costuri.

  În plus, utilizarea modelelor Epson monocrom reduce cu până la 95% consumul de energie, față de echipamentele laser similare.

  Echipamentele Epson EcoTank din seria M au funcționalități precum:

  Alimentator automat de documente, imprimare faţă-verso, Ethernet, USB și conectivitate Wi-Fi. Plus viteze de imprimare de până la 20ppm și randament de până la 11.000 de pagini cu o singură realimentare cu cerneală.

  tabel imprimante monocrom epson

  Se întâmplă în tech marți, 11 iunie 2019 – CD PROJEKT RED și NVIDIA aduc Ray Tracing în Cyberpunk 2077

  NVIDIA® GeForce RTX™este partenerul tehnologic oficial pentru Cyberpunk 2077, anunță NVIDIA și CD PROJEKT RED.

  Cyberpunk 2077  este numit “unul dintre cele mai așteptate jocuri ale deceniului.” Jocul este noul proiect al celor de la CD PROJEKT RED, dezvoltatorii The Witcher 3: Wild Hunt. De altfel, titlul care a fost numit “Jocul anului” în mai multe rânduri.

  “Cyberpunk 2077 este un joc foarte ambițios, amestecând perspectivele “first-person” și “deep role playing”, creând în același timp o lume și o poveste captivantă.”, declară Matt Wuebbling, head of GeForce marketing la NVIDIA.

  “Suntem de părere că lumea Cyberpunk va avea multe de câștigat de pe urma iluminării realiste, accesibilă prin ray tracing. Cu ajutorul acestei tehnologii, putem adăuga noi niveluri de detalii în impresionanta lume a Cyberpunk 2077.”

  Cyberpunk 2077 este un joc de tip “open-world” cu o poveste “action-adventure”. Acțiunea se petrece în Night City, un megalopolis obsedat de putere, glamour și modificările corporale. Jucătorul va intra în rolul lui V, un mercenar hotărât să obțină un implant care îl poate face nemuritor.

  Gamerii își pot personaliza cyberware-ul, skillset-ul și stilul de joc. În timp ce explorează un oraș vast, unde alegerile pe care le fac vor avea un impact asupra poveștii și a lumii din jurul acestora.

  Se întâmplă în tech marți

  Watch Dogs: Legion va beneficia de suport pentru DirectX Raytracing pe PC

  NVIDIA® GeForce RTX™ este platforma grafică oficială pentru noul joc al celor de la Ubisoft, Watch Dogs®: Legion. Acesta urmează să fie lansat în 2020.

  Watch Dogs: Legion va utiliza ray tracing în timp real și alte tehnologii avansate de gaming dezvoltate de NVIDIA. Totul pentru a crea o grafică superbă în al treilea titlu al francizei „open world” cu poveste de tip „action-adventure, Watch Dogs.

  Ray tracing este tehnica grafică avansată folosită pentru a le oferi filmelor efecte vizuale realiste. Plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX integrează nuclee configurate special pentru a accelera ray-tracing-ul. Astfel, efectele din jocuri pot fi randate în timp real.

  “Acțiunea din Watch Dogs: Legion se petrece într-o versiune din viitor a Londrei, care este prezentată cu un nivel de realism care nu putea fi atins decât cu ray tracing.”, declară Chris Early, vice president of Partnerships & Revenue la Ubisoft.GeForce RTX duce gamingul în viitor, de aceea considerăm că este platforma perfectă pentru Watch Dogs: Legion.

  Watch Dogs: Legion va oferi noi inovații în materie de gameplay. Gamerii vor putea să recruteze și să joace în rolul fiecărui personaj din open world-ul din Londra. Fiecare dintre aceștia are o poveste, personalitate și un skillset unic, putând perzonaliza propria echipă. De asemenea, gamerii se vor putea alia cu prietenii pentru a elibera Londra în patru misiuni de tip co-op, challenge-uri, și evenimente zilnice.

  Watch Dogs: Legion

  Internet la liber timp de o lună cu opţiunile Orange PrePay

  Orange sărbătoreşte sosirea verii cu zeci de GB bonus pentru activarea unei opţiuni PrePay. Dar şi internet la liber timp de o lună. Asta dacă te mai întrebi ce se întâmplă în tech marți

  Clienţii Orange PrePay au noi motive de bucurie. Aceștia sunt recompensați automat cu 30 GB bonus la activarea unei opţiuni de minim 6 euro. În plus, cei care accesează contul My Orange pot activa bonusul ce le oferă 30 de zile internet la liber disponibil atât naţional cât şi în roaming.

  Bonusul poate fi folosit timp de o lună împreună cu o opţiune de minim 5 euro credit.

  Indiferent de opţiunea aleasă, toţi clienţii Orange PrePay se bucură de cea mai extinsă acoperire şi internet de mare viteză 4G în cea mai bună reţea din România.

  Se întâmplă în tech marți

  Logitech G extinde seria de mouși de gaming cu senzorul HERO 16K

  Logitech G îmbunătățește trei modele de mouși de gaming cu senzorul exclusiv Logitech HERO 16K. Noile adiții ale gamei HERO 16K includ mouse-ul Logitech G903 LIGHTSPEED wireless, mouse-ul Logitech G703 LIGHTSPEED wireless și mouse-ul Logitech G403 HERO. Toate cele trei modele fiind concepute pentru performanță de neegalat și precizie ridicată pentru toate tipurile de jucători.

  Modelul reprezentativ Logitech G903 este îmbunătățit cu cel mai performant senzor HERO 16K. Care oferă precizie avansată și eficiență energetică de 10 ori mai mare decât generațiile anterioare. Acest lucru are ca rezultat o autonomie de 140 de ore.

  Modelul G903 dispune de tehnologia wireless LIGHTSPEED și compatibilitate cu sistemul de încărcare wireless POWERPLAY. Dar și de tehnologia LIGHTSYNC RGB care utilizează o gama de 16,8 milioane de culori și design ambidextru. Și să nu uităm de faptul că are până la 11 butoane programabile pentru o redare mai precisă a jocului.

  Toți cei trei mouși de gaming pot fi personalizați utilizând aplicația software de gaming Logitech G HUB. Aplicația permite jucătorilor să își personalizeze rapid dispozitivele periferice, să împărtășească și să descarce profiluri cu alții jucători și multe altele.

  Hero 16K Portofolio

  Fundația Orange a lansat un grant pentru dezvoltarea de tehnologii asistive pentru persoanele cu dizabilități

  Fundaţia Orange lansează pentru al șaptelea an un grant de 250.000 de euro pentru dezvoltarea de tehnologii asistive pentru persoanele cu dizabilități de auz și văz.

  Acesta este deschis instituţiilor publice şi organizaţiilor nonprofit. Acestea trebuie să propună proiecte cu impact naţional şi pe termen lung care să ofere soluţii, în special digitale, pentru integrarea persoanelor cu astfel de deficienţe.

  Proiectele se pot înscrie online pe www.finantare.fundatiaorange.ro până la data de 27 iunie 2019. Valoarea totală a programului este de 250.000 Euro.

  În premieră vor fi oferite trei tipuri diferite de finanţare pentru:

  Până la 2 proiecte colaborative de maxim 100.000 Euro fiecare. Proiecte ce abordează o problemă de interes naţional.

  Până la 2 proiecte de maxim 20.000 Euro pentru iniţiative ce se desfăşoară între 12 si 18 luni.

  Până la 2 proiecte adresate local, fiecare cu o valoare maximă de 12.000 Euro.

  Soluțiile înscrise în concurs vor trece prin două etape de evaluare. Pre-evaluare realizată de către un forum consultativ format din experţi în domeniu şi beneficiari cu dizabilităţi de vedere şi de auz. Plus o evaluare finală a Consiliului Director al Fundaţiei Orange.

  Se întâmplă în tech marți

  Expoziția interactivă de tehnologie Sun Tech are loc în perioada 21 – 23 iunie în Sun Plaza

  Sun Tech, expoziția interactivă de tehnologie organizată de Sun Plaza anual, revine în perioada 21-23 iunie. Aceasta se va desfășura atât la parter, în Sun Atrium, cât și la etajul 1, în zona centrală.

  Publicul va putea interacționa cu noutățile propuse de partenerii din zona de tehnologie în intervalul 10.00-22.00. Pasionații de tehnologie vor putea testa produsele prin competiții și demonstrații inedite.

  Anul acesta, accentul va fi pe interacțiunea cu realitatea virtuală, prezentarea soluțiilor de gaming și accesarea celor mai populare jocuri. Vor fi expuse și echipamente din alte categorii, precum laptopuri, telefoane, imprimante, proiectoare, precum și produse periferice.

  Vă veți întâlni la Sun Tech cu branduri precum Trust Gaming, PC Garage, Logitech, Epson și ASUS.

  Se întâmplă în tech marți

  Acestea sunt subiectele din articolul se întâmplă în tech marți, 11 iunie 2019. Dacă mai ai și alte știri din tehnologie de împărtășit, așteptăm să ne scrii în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.