More

  Se întâmplă în tech vineri, 14 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ce se întâmplă în tech vineri, 14 iunie 2019. Vorbim despre recomandărie YouTube, care par să fie ”toxice”. Ca de altfel, și despre reclamele la Booking.com pe care le livrează Huawei pe fundalurile de blocare a ecranului. Dar, vedem și ce se mai anunță în domeniul foto/video sau în cel al securității și supravegherii.

  Huawei pare să ia în calcul Sailfish OS ca alternativă la Android

  Huawei lucrează la propriul sistem de operare. Dar, s-ar putea să îl vedem în acțiune abia în toamnă sau primăvară, iar cel mai probabil prima dată va fi disponibil doar pentru clienții din China. Potrivit The Bell, Huawei ar putea apela la sistemul de operare rus Saifish OS.

  CEO-ul Huawei , Guo Ping, a discutat despre posibilitatea de a folosi Sailfish OS pe dispozitivele Huawei cu Konstantin Noskov. Acesta din urmă este Ministrul Dezvoltării, Comunicării și Mass Media Digitală din Rusia.

  S-ar părea că Huawei testează deja dispozitive cu sistemul de operare Aurora OS preinstalat.

  Huawei și Rostelcom, furnizorul de servicii digitale din Rusia, au refuzat să comenteze acest zvon. Totuși, furnizorul a precizat ulterior că este deschis să lucreze cu dezvoltatori de soluții mobile.

  Sailfish OS este o distribuție Linux dezvoltată de oamenii din spatele MeeGo OS de la Nokia. Sistemul Sailfish este preinstalat pe patru dispozitive, dar poate fi instalat pe: Sony Xperia X, XA2, XA2 Plus și XA2 Ultra.

  Se întâmplă în tech vineri huawei

  Recomandările YouTube sunt toxice” potrivit unui dezvoltator care a lucrat la algoritm

  YouTube este locul ideal pentru a te detensiona, după o zi încărcată. Rețeaua nu duce lipsă de clipuri cu pisici, căței și lucruri amuzante. Dar odată cu numărul tot mai mare declipuri vide, au apărut și alte probleme.

  Este vorba despre “Recomandări”, sau secțiunea “Urmează”, pe care o vedem în partea dreaptă a clipului  care rulează. Guillaume Chaslot avertizează că secțiunea trebuie privită cu mai multă atenție.

  Guillaume Chaslot este dezvoltatorul care a lucrat la algoritmul din spatele acestor recomandări. El a fondat un proiect care cere o transparență mai mare pentru platformele online. Proiectul se numește AlgoTransparency.

  Acesta acuza motivația din spatele acestor recomandări. El spune că algoritmul nu ar avea în vedere ceea ce utilizatorul își dorește. Între lucrurile semnalate se numără și faptul că postările care determină o interacțiune sporită sunt favorizate.

  Chiar Mark Zuckerberg a recunoscut că acel conținut care este la limita extremului este mai interactiv pentru utilizatori. Acest lucru nu ar constitui o problemă mare, dacă acesta tip de conținut nu ar îngropa conținutul de calitate.

  Potrivit lui Guillaume Chaslot YouTube nu are niciun interes să remedieze această hibă. Singura soluție ar fi ștergerea funcției de recomandări. Recomandările să fie trimise prin notificări, filtrate de către persoane reale.

  Chaslot are și un argument pentru soilicitarea unei transparențe sporite. Acesta spune că “pe termen lung, utilizatorul trebuie să controleze inteligența artificială, nu invers”.

  youtube

  Huawei este ocupată cu pregătirile pentru înlocuirea Android

  Două noi rapoarte arată că, Huawei este ocupată cu pregătirile pentru înlocuirea sistemului de operare Android. Noul său sistem de operare se va numi Hongmeng OS și compania lucrează deja de peste un an de zile la el, potrivit surselor noastre.

  Huawei a întregistrat marca Hongmeng în Europa și cel puțin alte 9 țări din întreaga lume. Țările includ Peru, Cambodgia, Canada, Coreea de sud și Noua Zeelandă, potrivit Reuters care citează UN World Intellectual Property Organization. În China, marca înregistrată a fost deja aprobată.

  Huawei lansează inclusiv dispozitive de test cu sistemul de operare Hongmeng. Potrivit China Daily, care citează banca de investiții Rosenblatt Securities, Huawei a produs un milion de dispozitive disponibile cu acest software.

  Se pare că, software-ul este compatibil cu toate aplicațiile Android. Totuși, Huawei a refuzat pentru moment să comenteze.

  huawei hongmeng

  Huawei s-a gândit că n-ar fi o idee rea să ofere reclame pe ecranul de blocare

  Huawei s-a gândit că n-ar fi deloc o idee rea să livreze utilizatorilor reclame prin fundaluri. Potrivit Android Police, Huawei inserează reclame în ecranul de blocare al unor consumatori. Nu se știe cu exactitate de unde și când au apărut aceste recleme. Totuși, mai mulți utilizatori semnalează prezența fundalurilor pentru ecranul de blocare.

  Telefoane precum P30 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 și P20 Pro au fost ținta acestor reclame. Desigur, există opțiunea prin care poți să dezactivezi aceste reclame. Dar, trebuie să faci acest lucru manual, lucru ce ar putea fi destul de deranjant.

  Nici Huawei, nici Booking.com nu au dorit să comenteze cu privire la proveniența acestor reclame.

  Google te ajută să pui în aplicarea ideile pe care le ai pentru jocurile video, fără a fi programator

  Google Game Builder te va ajuta să își construiești propriul joc video. Nu trebuie să știi cod, nu trebuie să ai pregătire în domeniu, ci doar să ai idei.

  Proiectul a fost dezvoltat de divizia experimentală “Area 120”. Această unealtă oferă oricui posibilitatea de ca contrui un joc video de la ZERO.

  Programul foosește metoda simplă cu “drag and drop” pentru a poziționa elementele în spațiu. Are o modalitate similar cu cea folosită în Minecraft. Mai mult, programul permite colaborarea între prieteni pentru a contrui jocul dorit. Poți să joci tu jocul contruit de tine, dar și alte persoane îl pot accesa.

  Google Game Builder poate fi descărcat gratuit de pe Steam. Acesta poate rula atât pe Windows, cât și pe macOS.

  Se întâmplă în tech vineri - Google Game Builder-Game-Builder

  TikTok a înregistrat 9 milioane de dolari din achiziții în aplicație doar luna trecută

  TikTok a înregistrat o creștere de 500% în tranzacții prin intermediul aplicației sale. Platforma a schimbat strategia și s-a concentrate pe monetizare. Cu toate acestea, TikTok nu câștigă sufficient de mult din tranzacțiile din aplicație.

  Compania s-a concentrate foarte mult pe sporirea numărului de utilizatori, în detrimental monetizării în aplicație. Strategia de limitare a funcționalitpăților în schimbul deblocării cu bani ar fi descurajat utilizatorii noi.

  În India, TikTok a depășit Facebook ca cea mai descărcată aplicație. Sunt peste 200 de milioane de utilizatori, dintre care 120 de milioane sunt active.

  Până la ora actuală, TikTok are 1,2 miliarde de instalări, în creștere cu 200 de milioane raportat la finalul anului 2018.

  Se întâmplă în tech vineri - TikTok

  Sony anunță astăzi noul super-teleobiectiv FE 600mm F4 GM OSS (model SEL600F40GM)

  Noul obiectiv de 600mm se alătură gamei full-frame G Master și include cele mai avansate tehnologii optice și mecanice de la Sony. Oferind astfel imagini la o calitate excepțională cu o focalizare rapidă și precisă.

  Design-ul bine echilibrat al obiectivului FE 600mm F4 GM OSS îl face cel mai ușor din clasa sa. Acesta cântărește aproximativ 3040g, pentru a asigura cea mai bună experiență de fotografiere.

  Împreună cu obiectivul FE 400mm F2.8 GM OSS, noul obiectiv de 600mm oferă fotografilor profesioniști de sport, de faună și fotografilor de știri mai multe opțiuni pentru a surprinde subiecții de la distanțe mari cu acuratețe și detalii excelente.

  SEL600F40GM_B

  Sony lansează noul super-teleobiectiv cu zoom FE 200-600 mm F5.6-6.3 (modelSEL200600G). 

  Modelul cu cea mai lungă focală din seria G LensTM utilizează multe dintre cele mai avansate tehnologii ale companiei. În ceea ce privește realizarea obiectivelor, pentru a asigura o calitate excelentă a imaginii, performanță AF ridicată și precizie sporită.

  Atașat oricăreia dintre camerele cu montură E, obiectivul va reuși să capteze cu precizie și acuratețe orice tip de subiect aflat în mișcare. Inclusiv păsări, animale, atleți în mișcare și multe altele.

  „Vom continua să inovăm și să extindem portofoliul gamei cu obiective cu montură E. O gamă în care acum există, în total, 33 de modele full-frame și 51 de obiective în total. Noul super-teleobiectiv cu zoom de 200-600 mm le oferă utilizatorilor de camere Sony încă un instrument puternic pentru a-și transpune viziunea în realitate.”, a declarat Yann Salmon-Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging al Sony Europe.

  „Produsul oferă un nou nivel de libertate creativă, atingând echilibrul perfect între performanță și portabilitate. Pentru fotografii specializați pe cadre naturale, pentru cei care surprind păsări, sau care fac fotografie sportivă, dar și pentru mulți alții.”

  SEL200600G_ExpMay2021-Large

  Se întâmplă în tech vineri, 14 iunie 2019 – Noile camere TP-Link pentru interior și exterior

  KC100 – Camera Kasa Spot înregistrează la o calitate 1080 Full-HD, oferind imagini clare și precise. Cu unghiul larg de vizibilitate de 130° puteți fi siguri că fiecare detaliu este surprins. Pe timpul nopții, imaginile surprinse de KC100 sunt unele de calitate, cu ajutorul funcției Night Vision.

  Veți primi și notificări în timp real prin aplicația Kasa Smart chiar pe telefonul vostru în momentul în care camera detectează mișcare în proximitatea ei. Cu funcția Two-way Audio, KC100 are sunet clar în ambele sensuri, astfel poți comunica cu familia sau cu animalele de companie.

  KC120 – Cameră Kasa include și notificări în timp real în momentul în care detectează mișcare în proximitatea acesteia. Aceasta se configurează ușor prin aplicația Kasa Smart. De aici, puteți urmări în direct sau în orice moment înregistrările de la distanță.

  Camera filmează la o calitate 1080 Full-HD. Chiar și noaptea, camera va detecta o activitate de la o distanță de 7,6 metri cu Night Vision.

  KC200 – Cameră Kasa Cam pentru exterior poate fi montată cu ușurință în afara locuinței. Designul este rezistent la apă. Camera înregistrează 1080p Full-HD și are Night Mode inclus. În plus, dispune de un semnal de alarmă prin care puteți intimida rău-voitorii.

  Se întâmplă în tech vineri

  Se întâmplă în tech vineri, 14 iunie 2019 – Noile becuri inteligente TP-Link

  KL110 – Becul inteligent poate fi administrat prin Kasa Smart și se conectează la rețeaua Wi-Fi securizată a locuinței, fără să fie necesar un smart-hub sau un echipament suplimentar. Becul KL110 permite să setați luminozitatea în funcție de activitățile pe care le desfășurați, consumul fiind și el certificat în clasa energetică A+.

  Becul poate fi controlat și prin comenzi vocale simple. Acesta este compatibil cu Amazon Alexa, Google Assistant și Microsoft Cortana.

  KL120 – Becul inteligent Kasa Smart cu intensitate luminoasă și temperatură de culoare reglabilă poate fi administrat prin Kasa Smart. Ca de altfel și prin comanda vocală, utilizând Amazon Alexa, Google Assistant sau Microsoft Cortana.

  Prin funcția Auto White, becul își va regla luminozitatea pentru a se potrivi cu lumina naturală în toate momentele zilei. Becul se poate conecta la Wi-Fi imediat, fără să fie necesar vreun smart-hub sau vreun accesoriu suplimentar.

  KL130 – Becul inteligent color Kasa Smart poate fi gestionat și el de la distanță prin aplicația Kasa Smart. Îi puteți seta un program pentru a se aprinde și să se stinge automat când sunteți acasă sau plecat.

  Acesta dispune de funcția Auto White pentru reglarea luminozității în funcție de lumina naturală. Dar și de conexiune la Wi-Fi fără să fie nevoie de vreun smart-hub sau vreun accesoriu suplimentar.

  Se întâmplă în tech vineri

  Cam asta se întâmplă în tech vineri, 14 iunie 2019. Dacă mai ai și alte subiecte interesante din tehnologie de împărtășit, așteptăm să ne scrii în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.