More

  Se întâmplă în tech marți, 18 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Haideți să vedem ce se întâmplă în tech marți, 18 iunie 2019. Facebook anunță Libra și Calibra, criptomoneda și wallet-ul la care lucrează de foarte multă vreme. Volvo și NVIDIA fac echipă pentru viitoarele autovehicule inteligente. În vreme ce, un cuplu de influenceri de pe Instagram cere bani comunității să meargă în vacanță.

  Facebook lansează Libra și Calibra

  Facebook anunță, în sfârșit, platforma de criptomonede Calibra. Aceasta va folosi un brand nou de criptomonede numit Libra. Proiectul va fi condus de Libra Association, o organizație independentă cu sediul în Geneva, Elveția.

  Libra Association are 28 de co-fondatori. Inclusiv MasterCard, PayPal, Visa, eBay, Spotify, Uber, Lyft, Vodafone Group, Andreessen Horowitz și Facebook. Asociația s-a format pentru a ”administra și dezvolta” Libra, care își propune să fie o nouă monedă mondială construită pe blockchain (Libra Blockchain). Libra va fi susținută de o rezervă de active (Libra Reserve).

  Libra nu se va limita la Facebook. Când va fi în circulație, aceasta va oferi oamenilor accesul la servicii financiare fără a fi nevoie în mod obligatoriu de un cont bancar.

  Lista completă a membrilor fondatori Libra Association:

  Mastercard, PayPal, PayU (Naspers’ fintech arm), Stripe, Visa, Booking Holdings și eBay. Facebook/Calibra, Farfetch, Lyft, Mercado Pago, Spotify AB și Uber Technologies, Inc.. Iliad, Vodafone Group, Anchorage, Bison Trails, Coinbase, Inc., Xapo Holdings Limited și Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital și Union Square Ventures. Creative Destruction Lab, Kiva,Mercy Corps și Women’s World Banking.

  Se întâmplă în tech marți

  Se întâmplă în tech marți, 18 iunie 2019! Wallet-ul Calibra de la Facebook se lansează în 2020

  Facebook anunță oficial Calibra, wallet-ul (portofelul) digital care va folosi o nouă criptomonedă numită Libra. Calibra, subsidiară Facebook, este creată pentru a ”oferi servicii financiare care vor permite oamenilor să acceseze și să participe în rețeaua Libra.”, o tehnologie blockchain dezvoltată de Facebook, care primește suport de la MasterCard, Visa, PayPal, eBay, Uber, Lyft, Spotify și alții.

  Facebook spune că, plănuiește să lanseze Calibra în 2020. Serviciul va disponibil în Messenger și WhatsApp, dar și ca aplicație de sine stătătoare.

  ”Aproximativ jumătate dintre adulții din întreaga lume nu dețin un cont bancar activ. Iar aceste cifre sunt mai rele în țările în curs de dezvoltare și chiar și mai rele pentru femei.”, spune Facebook. ”Aproximativ 70% dintre întreprinderile mici din țările în curs de dezvoltare nu au acces la credite. Iar 25 de miliarde de dolari sunt pierduți de migranți în fiecare an prin comisioane de remitere.”

  Calibra va permite oamenilor să trimită și să primească moneda digitală Libra prin simpla utilizare a smartphone-ului. În cele din urmă, Facebook dorește să ofere mai multe servicii pentru oameni și afaceri. Inclusiv posibilitatea de a plăti cu ușurință facturi, să cumpere o ceașcă de cafea cu scanarea unui cod și să o folosească pentru transportul public. Totul, fără a avea nevoie de bani gheață sau de un card fizic.

  Se întâmplă în tech marți Calibra

  Se întâmplă în tech marți, 18 iunie 2019! Camioanele autonome Volvo vor funcționa cu tehnologie NVIDIA

  Volvo Group și NVIDIA lucrează împreună pentru a livra autonomie industriilor de transport globale. Volvo va utiliza inteligența artificială NVIDIA pentru a revoluționa modul în care oamenii și produsele se mișcă în întreaga lume.

  Producătorul de mașini a semnat un parteneriat cu NVIDIA. Cu ajutorul acestuia va folosi platforma NVIDIA Drive pentru ”a antrena, testa și pune în funcțiune” autovehicule care se conduc singure. Vorbim despre autobuze, camioane, mini-camioane și autoturisme.

  Colaborarea va începe ”imediat”, spune Volvo. Membri ai Volvo și NVIDIA vor împărți inclusiv un spațiu de lucru în birourile din Gothenburg și Santa Clara. Pentru moment, nu știm când vom vedea primul prototip de autovehicul Volvo cu tehnologie NVIDIA.

  Se întâmplă în tech marți Volvo

  Un cuplu de influenceri de pe Instagram cere bani de la fani să plece în vacanță

  Un cuplu de influenceri de pe Instagram este intens criticat după ce a cerut bani de la fanii și membrii comunității lor pentru a pleca în vacanță.

  Autointitulați ”iubitori, călători, vânători de vise”, Catalin Onc și Elena Engelhardt dețin canalul de Instagram cu 34.8K de urmăritori numit ”Another Beautiful Day Official”.

  Recent, cuplul a anunțat planurile de a merge într-o călătorie pe biciclete în Africa, plecând din Germania. Dar, aceștia le-au cerut fanilor să îi ajute să strângă suma de 11.215 dolari pentru vacanță.

  ”Vrem să vă luăm pe toți în această aventură imensă. O sărbătorire a vieții, pe măsură de călătorim liber prin munți, pe mare și prin metropole. Vom prezenta frumusețea planetei și locuitorii acestora, dar și părțile urâte.”, scriu aceștia pe GoFundMe, pagina pe care cer bani de la comunitate. ”Avem nevoie de voi!”, mai spun ei.

  Onc și Engelhardt spun că, au nevoie de fonduri atât pentru ”pregătiri”, cât și „pe durata” excursiei. Explicând că, banii vor fi folosiți pentru:

  „Biciclete și tehnologie, mâncare și cazare, internet și cartele SIM în fiecare țară pentru a ține comunitatea la curent. Ca de altfel și pentru asigurări și situații de urgență.”

  ”Orice ajutor pe care îl puteți oferi ne va ajuta să mergem mai departe.”

  Surprinzător sau nu, în momentul redactării acestei știri, 16 persoane au donat în total suma de 272 dolari.

  cuplu instagram cere bani

  Inteligența artificială IBM prezice cancerul la sân cu un an înainte de apariție

  IBM folosește deja inteligența artificială pentru a prezice diabetul. Recent, cercetătorii companiei au dezvoltat un mod de inteligență artificială care poate prezice cancerul malign la sân cu un an înainte să apară. Asta cu o acuratețe de 87%.

  Soluția IBM se diferențiază de mamografiile imagistice și istoricul medical prin faptul că folosește ambele soluții. Inteligența artificială este antrenată cu imagini cu mamografii anonime legate de biomarkeri și date clinice. Acest lucru permite crearea unui algoritm cu o precizie relativ mare.

  Tehnologia IBM poate reduce șansa unui diagnostic greșit prin stabilirea conexiunilor între trăsăturile care nu ar fi sesizabile în imagini. Cum ar fi, deficiențele de fier și funcția tiroidă. IBM extrage date inclusiv din biopsii, teste de laborator, registre despre cancer și codurile din alte diagnostice și proceduri.

  Acuratețea inteligenței artificiale IBM ar putea servi ”ca o a doua pereche de ochi”, spune IBM. Poate verifica predicțiile unui radiolog și reduce șansele ca pacientul să fie trimis să facă teste care nu sunt necesare.

  Se întâmplă în tech marți

  Acestea sunt știrile din tehnologie care ne-au atras atenția astăzi. Dacă aveți și alte subiecte interesante, așteptăm să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.