More

  Economisești bani plătind facturile online [Interviu Beez]

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cum te pot ajuta cumpărăturile online să cumperi un iPhone X la 990 lei? În cadrul Techsylvania 2019, am avut ocazia să aflăm mai multe despre aplicația Beez, o aplicație care returnează o parte din banii pe care îi cheltuiești pe cumpărături. Poți să economisești bani plătind facturile online? Da. Poți să economisești bani și să cumperi iPhone X la 990 lei? Da. Vedem în rândurile ce urmează cum.

  Salutare, sunt Cristi de la Noobz, iar astăzi suntem la Techsylvania 2019. Am ajuns la standul Beez și vom sta de vorbă cu Vasile Tămaș, care ne va povesti despre aplicația Beez. Ce este aplicația Beez și cum ne poate ajuta?

  Vasile Tămaș: Despre foarte “cool” aplicația Beez.

  Cristian Gănescu: Despre foarte “cool” aplicația Beez.

  VT: Aplicația Beez a fost pornită cu un singur gând în minte. Anume, să ajutăm utilizatorii să poată să își gestioneze mult mai bine cumpărăturile online. Și de fiecare dată când fac o cumpărătură online să beneficieze sau să aibă un beneficiu, pentru că o fac. Practic, utilizatorii noștri, folosind platforma noastră, își aleg magazinul din care vor să facă cumpărătura, cumpără de acolo și primesc o parte din bani înapoi, la fiecare cumpărătură pe care o fac, în magazinele noastre partenere.

  Care este publicul aplicației Beez?

  CG: Care este publicul vostru? Adică oricine poate folosi această aplicație? Și cam câte magazine aveti partenere? Adică putem să cumpărăm chiar de oriunde, sau aveți o anumită listă? Și unde putem să vedem lista aia cu magazine?

  VT: Foarte bună întrebarea. Aplicația, în principal, toată lumea trebuie să înțeleagă că este gratuită. Noi nu luăm bani pentru useri. Practic, modelul nostru de business este că luăm o parte din magazinele noastre partenere.

  CG: Funcționează ca un marketplace.

  VT: Exact. Practic asta este situația. Lista de magazine o găsesc utilizatorii după ce își crează un cont în aplicația noastră. Aplicația este disponibilă în App Store și în Google Play, adică atât pentru iPhone, cât și pentru Android. Practic, avem la momentul acesta vreo 500 de parteneri în România, printre care inclusiv mari internaționali ca Booking.com,  Aliexpress, Elefant.ro, Altex. Exact cum ai zis, este foarte greu să vrei să faci o cumpărătură online și să nu găsești un partener care nu lucrează cu noi și e dispus să îți ofere beneficiile astea, pentru că ești utilizatorul nostru.

  CG: Utilizatorii trebuie să înțeleagă că, în momentul în care își instalează această aplicație, fie că vor să facă cumpărături din România. Fie că vor să facă cumpărături din afară, Amazon sau mai știu eu ce alt retailer mare de afară. Au posibilitatea să li se întoarcă o parte din bani când fac aceste achiziții.

  VT: Corect. Amazonul nu este încă disponibil utilizatorilor noștri, dar Aliexpress, da.

  CG: Probabil că urmează.

  VT: Exact! Ne-ai anticipat gândurile.

  Economisești bani plătind facturile online! Beez are peste 90.000 de utilizatori în România

  CG: Câți utilizatori aveți în momentul de față?

  VT: La momentul acesta, suntem în România undeva peste 90.000 de utilizatori. Creștem destul de repede. Practic, propunerea noastră de valoare, sau valoarea noastră pe care o aducem utilizatorilor noștri este indubitabilă. Dacă faci cumpărături online nu are sens să le faci altfel. Unu la mână pentru beneficiile de cashback pe care ți le dăm, partea asta pe care o recuperăm, de la magazinele noastre partenere. Dar produsul nostru este mult mai complex. Mai complex decât partea de cashback și practic venim și cu niște funcționalități, cu niște feature-uri, pe care utilizatorii nostri le plac foarte mult.

  Unul dintre ele este garanția de preț. Practic, dacă cumperi un produs prin aplicația noastră și scade prețul în următoarele 30 de zile, îți dăm înapoi diferența. Tu cumperi un produs care este 100 de lei astăzi, iar săptămâna viitoare, pur și simplu întră în sale. Noul preț este 80 de lei, iar noi îți dăm înapoi 20 de lei în contul tău Beez. Este o chestiune care rezolvă foarte multe probleme pentru utilizatorii noștri.

  CG: Deci este un incentive în plus și am înțeles că poți să și cumperi anumite produse la un preț special. Cum funcționează acest sistem?

  VT: Practic, este sistemul nostru de loializare. Utilizatorii noștri iubesc aplicația noastră în principal pentru că au foarte multe beneficii. Sistemul despre care povestești tu este sistemul prin care utilizatorii noștri pot să își cumpere, de exemplu, un iPhone X cu 990 de lei. Destul de puțin credibil.

  CG: Chiar incredibil.

  Economisești bani plătind facturile online! Beez are un sistem de fidelizare bine pus la punct

  VT: Incredibil. Este un sistem, gândit de noi în spate, un sistem sustenabil. Telefoanele acestea sunt telefoane reale, telefoane care chiar costă 5000 de lei. Doar că, utilizatorii au acces la ele la prețurile acestea discontate în două feluri. Unu la mână trebuie să economisească, folosind aplicația noastră, cei 990 de lei. Practic, nu poate să aducă bani din afară. Și restul de 4000 și ceva de lei îi punem noi la dispoziția utilizatorului prin programul nostru de recompensare. Noi avem o găleată, unde din fiecare tranzacție punem o părticică acolo.

  CG: Pentru a sumariza un pic, să înțeleagă și cei care ne privesc acum, cum funcționează. Fac cumpărături, li se întorc banii. În momentul în care au suma de 990 de lei în cont, ei pot să îi retragă, dacă doresc. Sau pot să îi folosească pentru a cumpăra acel iPhone X, la preț redus.

  VT: Corect. Este un sistem prin care noi recompensăm utilizatorii, care folosesc, pe termen lung, aplicația noastră. Durează între 6 și 10 luni de cumpărături, să reușești să ajungi să ai acces la unul dintre deal-urile noastre.

  CG: Ce este foarte interesant este că aceste cumpărături nu sunt niște cumpărături forțate. Adică, oricum, tu ca utilizator, ai face acele cumpărături. Dacă le faci prin intermediul aplicației Beez, ți se întorc niște bani, bani pe care poți să îi folosești ulterior pentru a beneficia de diferite produse.

  VT: Corect. Este oarecum sistemul nostru în care recompensăm pe utilizatori să își aducă aminte să facă cumpărăturile prin noi. Face mult mai ușor partea de recompensare a lor. Este oarecum un beneficiu suplimentar. 1000 de lei pe care îi salvăm, oricum, beneficiază de un produs de 5000 de lei. Facem x5. Încercăm să îi transformăm în clienți fideli.

  Cum a luat naștere aplicația Beez

  CG: Cum a pornit Beez? De unde a venit ideea asta? Cum v-a venit ideea să puneți pe picioare această aplicație?

  VT: Trebuie înțeles, în principal, că background-ul nostru, background-ul meu, în special, este în marketingul. Și atunci, practic, am văzut problema pe care, în principal, magazinele o au în a-și fideliza clienții. Bugetele de marketing pe care le cheltuie pentru această operațiune. Și ne-am dat seama că toți banii pe care magazinele îi cheltuie ca să își atragă utilizatori ar putea să se ducă în buzunarul utilizatorului.

  CG: Ei, în încercarea lor de a fideliza clientul, nu se ocupă fix de client.

  VT: Exact! Ei cheltuie cu Facebook, cu Google, awareness și așa mai departe, când practic ar putea să folosească banii respectivi mult mai eficient și să își recompenseze, efectiv, direct utilizatorul lui, pentru cumpărătura pe care urmează să o facă. De aici a început aplicația. Aici am văzut nevoia. Acum vedem din ce în ce mai mult necesitatea unui produs de creditare în piață. Unui produs care să înlocuiască cardurile de credit, un produs care să dea aceleași beneficii utilizatorului, fără dobânzi, costuri, comisioane sau toată greutatea asta prin care trebuie să treci să îți obții un card de credit, să îți faci cumpărăturile.

  Economisești bani plătind facturile online! Cumpărăturile pe care le faci, te ajută pe viitor

  CG: Cumpărături pe care tu oricum le-ai face, vin să te ajute într-o achiziție pe care tu o vei face ulterior.

  VT: Pe care o vei face ulterior și tot așa, încercăm să completăm ecosistemul pentru userii nostri. Să reușim să le dăm și partea de paylater, adică 60 de zile de termen de plată, la cumpărăturile pe care le fac. Este un beneficiu fantastic pentru utilizatori. Imaginează-ți numai dacă vrei să returnezi un produs…

  CG: Nu ți-ai blocat o sumă de bani după care să aștepți…

  VT: Exact. Noi gestionăm tot ce înseamnă partea asta. Plus că poți să îți faci o planificare a cumpărăturilor pe care le faci ți să plătești, de exemplu, din două salarii, o cumpărătură pe care vrei să o faci acum.

  CG: Spuneai tu mai devreme și mi-a rămas în minte acel termen. Că poți să plătești mai târziu. Există, cel puțin și nouă ni s-a întâmplat, să comandăm haine, bănuiesc că putem să comandăm și haine, chiar avem și aici, și să nu se potrivească. Ați avut astfel de cazuri?

  VT: Acesta este un caz în care aducem foarte multă valoare. Imaginează-ți, de exemplu, că poți să îți cumperi 3 perechi de blugi și, efectiv, să vrei să returnezi una, pentru că nu se potrivesc. Practic ce faci? Noi îți facem suportul acesta. Plătim magazinului pentru tine. Îți recuperezi mult mai ușor partea de bani. Defapt nici nu mai este necesar să ți-o recuperezi, pentru că nici măcar nu ai plătit-o. Tu poți să cumperi, să returnezi și, efectiv, ulterior plătești doar ce rămâne la tine.

  Economisești bani plătind facturile online! Toată lumea câștigă

  CG: Este o situație în care toată lumea câștigă. Pe de o parte utilizatorul, care beneficiază de toate lucrurile pe care le-am enumerat mai devreme. Și companiile care nu mi trebuie să se mai lupte cu problemele de logistică, de returnare produs, de fidelizare și loializare a clienților.

  VT: Chiar finanțare… Deci, practic, propunerea noastră de valoare este la fel de mare și pentru comercianți. Ei ajung să aibă mai puține coșuri abandonate, reușesc să își crească valoarea coșului de cumpărături și reușesc să aibă acces la clienți pe care altfel nu i-am fi avut. Și atunci noi reprezentăm și o sursă suplimentară de venit, odată ce intră ca și parteneri în ecosistemul nostru. De aceea am și reușit să atragem nume mari la nivel internațional, care să ne ajute în misiunea noastră, centrată pe beneficiile pentru utilizatori.

  CG: Să facem o scurtă recapitulare. Aplicația Beez este gratuită. Dacă o instalezi, beneficiezi de cashback, de garanția prețului. Dacă la un moment dat, în termen de 30 de zile, prețul scade, vei primi diferența de bani, de la prețul inițial la prețul actual. Ai o creditare. Practic, nu plătești în momentul respectiv, ci după 30 de zile. Asta îți oferă o marjă prin care poți să returnezi produsul sau să îl înlocuiești, dacă nu îți este bun și să nu ai banii blocați. Dacă te răzgândești cu totul și vrei alt produs, poți să îți cumperi alt produs din altă parte. Mai avem și partea de loializare, cu produse, pe care poți să le cumperi direct din magazinul Beez.

  Prima tranzacție este din partea noastră

  CG: Ai acumulat o sumă de bani, în loc să o scoți, pentru că poți să scoți și banii, poți să cumperi niște produse, cum ar fi un iPhone la 990 de lei, ceea ce este wow, un iPhone X. Și multe alte produse. Avem și o surpriză din partea celor de la Beez. Dacă descărcați aplicația și introduceți codul “noobz”, aveți 10 lei direct în cont.

  VT: Exact! Prima tranzacție este din partea voastră.

  CG: Prima tranzacție este din partea noastră. Așa că puteți să găsiți aplicația Beez atât în Google Play Store, cât și în App Store, pentru iOS. Ca să încheiem: descărcați aplicația, folosiți codul, aveți 10 lei din partea noastră, folosiți codul “noobz”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.