More

  Se întâmplă în tech vineri, 21 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Curioși să aflați ce se întâmplă în tech vineri, 21 iunie 2019? Vorbim despre becuri care transmit date la 250 Mbps. Uber aduce o serie de schimbări în aplicația pentru șoferi, iar Google renunță să mai producă tablete. Mai multe, în rândurile ce urmează.

  Google șterge 3 milioane de conturi de afaceri false listate în Maps în 2018

  The Wall Street Journal a dezvăluit printr-o investigație că există milioane de potențiale afaceri false listate în Google Maps. De la publicarea raportului, Google a luat la cunoștință problema și a argumentat cum încearcă să țină piept acestor afaceri false.

  Potrit WSJ, aproximativ 11 milione de conturi false erau prezente în Google Maps. În vreme ce, un studiu Google spune că doar 0.5% dintre afacerile locale listate sunt potențial false.

  WSJ a depistat că 13 din 20 de rezultatele Google pentru instalatori în New York erau false, cu adrese false. Doar două din aceste 20 de afaceri respectau regulamentul de listare Google My Business. Google a respins acuzațiile printr-o postare de blog semnată de directorul de produs Ethan Russel. Acesta spunea din peste 200 de milioane de listări adăugate în Google Maps, doar ”un procent mic” au fost într-adevăr false.

  Anul trecut, Google a șters 3 milioane de profiluri de afaceri false. Peste 90% dintre aceste listări au fost scoase din Google Maps și Search înainte ca utilizatorii să le și poată vedea.

  Se întâmplă în tech vineri

  Google renunță la două tablete în curs de dezvoltare și se concentrază pe laptopuri

  Google confirmă vineri că iese de pe piața de tablete după Pixel Slate. În schimb, alege să se concentreze pe laptopuri de acum înainte. Google spune că renunță la cercetarea și dezvoltarea a două tablete pe care le avea în desfășurare.

  Aparent, cele două tablete erau ”de mici dimensiuni” comparat cu produsele Google deja existente. Erau, după cum informează ComputerWorld ”tablete de sine stătătoare fără tastaturi”. Tabletele Google ar fi trebuit să fie lansate ”după 2019”, dar nu au îndeplinit standardele de calitate ale companiei.

  Următoarele produse pe care Google alege să le dezvolte vor fi laptopuri. Un reprezentant Google a confirmat recent că ”este posibil” să vedem un laptop Made by Google până la finalul anului 2019.

  Se întâmplă în tech vineri

  Se întâmplă în tech vineri, 21 iunie 2019! Uber aduce o serie de schimbări aplicației pentru șoferi

  Aplicația Uber pentru șoferi primește o serie de schimbări. Acestea au rolul să îmbunătățească experiența șoferilor începători, ca de altfel și celor sezonieri.

  Uber testează o serie de funcții noi pentru șoferi. Printre acestea se numără un feed în care poți să dai scroll la promoții și să răspunzi la chestionare de gamificare. Acestea vor fi disponibile înainte ca șoferii să se autentifice pentru a începe să conducă.

  Pentru puțini șoferi, va exista un sistem de ”simulare a călătoriei” pentru ai ajuta să treacă prin pașii virtuali pentru prima cursă. Acest pas îi va ajuta în prima cursă cu un pasager. Va mai fi adăugată o notificare pentru călătorii mai lungi decât media. Astfel încât să fie estimată durata de timp până se va ajunge la destinație.

  Uber

  Compania Philips Hue anunță becuri capabile să transmită date la 250 Mbps

  Compania Signify, care produce becurile inteligente Philips Hue, anunță o nouă serie de becuri Li-Fi numite Truelifi. Acestea sunt capabile să transmită date la dispozitive precum laptopuri la viteze de 150 Mbps folosit unde de lumină.

  Seria de produse va consta în noi becuri și în transmițătoare care pot fi integrate în iluminatul existent. Tehnologia poate fi utilizată și pentru a conecta două puncte fixe prin wireless la viteze de până la 250 Mpbs.

  Signify se adresează piețelor profesionale cu aceste produse. Astfel, noile becuri și transmițătoare pot fi utilizate mai degrabă în clădiri de birouri și spitale decât în case. Tehnologia Li-fi utilizează lumina, nu semnalele radio pentru a transmite date. Acest lucru face becurile Li-Fi potrivite îndeosebi în spitale, unde radio frecvența poate interfera cu aparatura medicală.

  Se întâmplă în tech vineri Philips Hue

  Harry Potter: Wizards Unite se lansează pe Android și iOS în SUA

  Creatorul Pokémon Go, Niantic Labs, lansează în Statele Unite ale Americii jocul baza pe realitate augmentată Harry Potter: Wizards Unite. Acesta este disponibil atât pe iOS, cât și pe Android, iar lansarea a avut loc cu o zi înainte de data care se preconiza.

  Harry Potter: Wizards Unite are același stil cu Pokémon Go. Jucătorii trebuie să se folosească de o hartă virtuală plasată peste lumea reală pentru a colecta artefacte magice. Inițial, jocul s-a lansat în Australia și Noua Zeelandă în luna mai. Pentru moment, nu există informații cu privire la lansarea acestuia în Europa, dar vă ținem la curent când apar noi detalii.

  Harry Potter: Wizards Unite

  Se întâmplă în tech vineri, 21 iunie 2019! Netflix testează o funcționalitate pop-up picture-in-picture pentru desktop

  Pentru că productivitatea este redusă în timp ce te uiți la Netflix, aplicația de streaming caută soluții. Una dintre ele ar fi noua funcționalitate de redare într-un pop-up.

  În acest mod, utilizatorul va putea să nu rateze nimic din filmul pe care îl urmărește, în timp ce poate accesa și alte taburi în browser.

  Pentru a activa funcționalitatea, tot ce trebuie să faci este să apeși butonul special de pe bara de control al playerului. Acesta va activa un player într-o fereastră pop-up, care va sta tot timpul deasupra oricărui tab.

  Playerul poate fi redimensionat, dar, momentan, nu funcționează cu subtitrări. Această funcționalitate este o integrare a Netflix, nu una realizată prin intermeiul Chrome sau Safari. Funcționalitatea va fi disponibilă, treptat, pentru toți utilizatorii.

  Netflix adaugă o funcționalitate nouă

  Se întâmplă în tech vineri, 21 iunie 2019! Fondatorul Foxconn imploră Apple să mute producția din China în Taiwan

  Terry Gou, fondatorul Foxconn, a declarat că Apple ar trebui să mute producția din china, potrivit Bloomberg.

  Implor Apple să se mute în Taiwan. Cred că este foarte posibil”, a declarat Gou ca răspuns la o întrebarea dacă Apple va muta producția din China. Foxconn este unul dintre principalii parteneri care produc dispozitive iPhone pentru compania Apple. Declarația a fost făcută în aceeași zi în care Gou a confirmat că va părăsi portul de președinte al Foxconn, începând cu 1 iulie 2019.

  Speculațiile despre mutare au început ca urmare a războiului comercial dintre China și SUA. Administrația Trump va impozita cu 25% toate smartphone-urile, laptopurile și tabletele care prvin din China.

  Apple a cerut ca produsele sale să fie exonerate de la aplicarea tarifelor. Compania spune că tarifele ar periclita stabilitatea sa financiară și poziția la nivel mondial.

  Potrivit informațiilor, Apple deja analizează o eventuală mutare a producției din China, dar nu neapărat în Taiwan.

  Un alt director Foxconn, Young Liu, a declarat că au capacitatea de a produce toate dispozitivele pentru piața din SUA, în afara Chinei.

  Foxconn imploră Apple să mute producția în Taiwan

  Acestea sunt subiectele din ce se întâmplă în tech vineri, 21 iunie 2019. Dacă mai aveți și alte știri interesante din tehnologie, așteptăm să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.