More

  FSP CMT520 ATX RGB REVIEW – Am carcasa mea cu luminițe

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  FSP CMT520 ATX RGB este soluția potrivită pentru cei care sunt în cautarea unei carcase care nu este nici prea mică, dar nici prea mare. Este o carcasă de PC gândită pentru fanii RGB, care doresc să controleze schema de culori și să o schimbe des. Dar, în special, este potrivită pentru cei care nu vor să investească o avere într-o carcasă.

  Ce conține pachetul FSP CMT520

  Pe lângă Tower-ul FSP CMT520, în pachet vei primi o serie de componente de care, cu siguranță vei avea nevoie. În pachetul pe care îl vei găsi în interior primești o punguță cu „șoricei de plastic”, care te vor ajuta la managerierea cablurilor.

  De asemenea, vei primi câteva benzi de bandă dublu-adezivă. Este posibil să ai nevoie sau să nu ai nevoie de ea. În cazul meu, nu a fost nevoie să le folosesc. Suplimentar, vei mai găsi un un cablu de control RGB.

  „Piesa de rezistență” este panoul denumit „Halo Cover”. Acest panou este tip oglindă și vine așezat deasupra locului unde se montează sursa. În acest mod, luminițele componentelor montate pe placa de bază va maximiza efectul vizual.

  FSP CMT520 – Design

  Carcasa combină otelul, geamul securizat și plasticul. Este o combinație care oferă un design complex, plăcut din punct de vedere vizual, în special atunci când vine vorba despre jocul de luminițe ale ventilatoarelor cu RGB. CMT520 vine cu un RGB controller pentru toate cele 4 ventilatoare incluse.

  Toate suprafețele din sticlă securizată sunt acoperite cu o folie protectoare. Sfatul meu este să nu dezlipești prea devreme, cel puțin nu cât timp nu e zgâriată sau tocită. Astfel, vei mai proteja o vreme geamul de amprente și zgârieturi fine. Dacă ai stabilit un loc dedicat pentru carcasa, la care nu are oricine acces, poți să dezlipește folia de protecție cu încredere.

  Design-ul carcasei nu lasă mult loc pentru dezbatere. Fie îți place, fie nu îți place. Totul se rezumă la așteptările fiecăruia. Sunt de părere că, FSP a mers la sigur și e într-o zonă safe, când vine vorba de design. FSP CMT520 are un design compact, care nu deranjează pe timp de zi, iar pe timp de noapte oricum nu mai contează, pentru că … „luminițe”.

  Eu am optat pentru această carcasă pentru că și biroul de gaming este negru. De fapt, toată zona de la care lucrez este creată din elemente negre. Scaunul de gaming este negru, perifericele sunt și ele negre. Anterior, când lucram de la biroul alb, lângă rafturile albe, carcasa pe care o foloseam era albă.

  FSP CMT520 – Procesul de asamblare

  Procesul de asamblare a fost foarte simplu și rapid. Asta, pentru că nu m-am ocupat eu de el. Nu cred că ar fi fost extrem de complicat să mă ocup singur de asta, dar sunt de părere că fiecare trebuie să se ocupe de lucrurile la care se pricepe. Eu rămân la editare video și creațe, Marinache se ocupă de asamblare.

  FSP CMT520 are un sistem de management al cablurilor foarte bine pus la punct. Are spații speciale pentru SSD-uri și HDD-uri. SSD-urile pot fi montate în două moduri. Fie pe exteriorul carcasei, unde nu există panou de sticlă, fie pe interior, unde este și placa grafică. Sistemul de montare depinde de tipurile de SSD pe care le deții. Dacă sunt cu RGB cu siguranță vei dori să le admiri.

  Locul unde pot fi montate HDD-urile are și tăvițe speciale, din plastic, care nu mai necesită suruburi pentru fixare. Procedura de montaj a acestora este foarte simplă și rapidă. Carcasa FSP CMT520 oferă suport pentru două HDD-uri.

  FSP CMT520 are 4 ventilatoare, care asigură circuitul aerului în carcasă. Sunt trei ventilatoare în fața carcasei și un ventilator, de evacuare, în spatele carcasei. În partea superioară mai există un loc unde mai pot fi montate și alte ventilatoare. La mine, nu e cazul, dar nu știi niciodată când ai nevoie de ele.

  Concluzii, preț și disponibilitate

  FSP CMT520 oferă un raport preț-calitate foarte bun. Aveam nevoie de o carcasă de dimensiuni mai reduse, cu un sistem de ventilație bun. RGB-ul este un bonus, dar un bonus care îmi place, mai ales în ideea în care vizionez conținut pe TV Ambilight.

  Pe timp de zi, jocul de lumini e dezactivat, pentru că lucrez într-o încăpere scăldată în lumină naturală. Doar seara, când rămân cu liniștea mea și mă joc, îmi creez cadrul perfect de relaxare, cu o iluminare adecvată.

  FSP CMT520 vine cu o serie întreagă de avantaje. În primul rând, ai 4 ventilatoare incluse în pachet. Un număr mai mult decât suficient. Beneficiezi de controller RGB cu bază magnetică. Astfel, îl poți muta oriunde pe carcasă, pentru a gestiona mai ușor cablurile. De asemenea, beneficiezi de cablu pentru controlul luminilor RGB prin intermediul placii de bază.

  De menționat este și coverul HALO, care amplifică efectul de lumini din carcasă. Carcasa vine cu un filtru magnetic de praf, în partea superioară, unde poți monta ventilatoare suplimentare. De asemenea, în carcasa FSP CMT520 pot fi montate radiatoare de 360 mm. După cum am spus, carcasa asta oferă un raport calitate preț destul de avantajos.

  Dacă ar fi să menționez un dezavantaj, acela ar fi lipsa unui filtru de praf pentru ventilatoarele din față. Dar pentru mine nu este un deal breaker.

  Prețul FSP CMT520 ATX RGB variază în funcție de retailer și promoții. Poți găsi carcasa la 500 lei, dar la fel de bine poți prinde și o campanie de reduceri de la eMAG și să dai 350 lei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.