Se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019 | NOOBZ.RO

Se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019

Mădălina Gănescu
- 25.06.2019, 20:39 în Se întâmplă în tech
23

SHARES
Se întâmplă în tech marți

Avem câteva subiecte interesante despre care vorbim astăzi în articolul se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019. Este vorba despre noi lansări de televizoare de la Philips TV. De asemenea, despre filmul post-apocaliptic regizat de George Clooney. Dar și de ce se mai aude despre mașinile viitorului.

Lightyear One este o mașină care se alimentează cu energie solară

Cupola și capota mașinii sunt acoperite cu 5 metri pătrați de celule solare, aflate sub un geam securizat. Compania producătoare pretinde că această protecție ”este atât puternică încât un adult în toată firea poate să meargă, fără să provoace daune”. Iar prin faptul că este foarte ușor, materialul este mult mai eficient energetic.

Mașina poate parcurge 725 km la o singură încărcare. Iar o baterie de mici dimensiuni poate să se încarce direct de la soare și oferă o autonomie de 12 km. Lightyear One nu va fi ieftină. Numai rezervarea uneia dintre cele 500 de mașini care vor fi produse va costa 119000 euro. Livrare este așteptată să aibă loc până în 2021.

Se întâmplă în tech marți lightyear one

FedEx dă în judecată SUA pentru mandatul de monitorizare al expedițiilor Huawei

FedEx spune că nu poate monitoriza pachetele la nivelul la care își dorește guvernul american. Compania este acuzată că livrează colete Huawei și experimentează o serie de reclamații. Curierul a dat în judecată Departamentul de Comerț american. Ca de altfel și pe secretarul Wilbur Ross și asistentul acestuia, Nazar Nikakhtar.

FedEx nu vrea să își asume resposabilitatea pentru monitorizarea pachetelor Huawei, care ar putea încălca termenii de export. Curierul argumentează că, cerința, nu numai că încalcă Constituția, dar este imposibil de pus în aplicare din punct de vedere tehnic.

Se întâmplă în tech marți FedEx

Se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019! BMW va avea 25 de mașini electrice până în 2023

Inițial, compania spunea că va lansa cele 25 de mașini electrice până în 2025. Acum, BMW afirmă că se poate adapta rapid la cererile clienților. BMW plănuiește să crească vânzările de mașini electrice sau hybrid cu mai mult de 30% până în 2025.

Producătorul auto a lansat o serie de modele în Munchen marți. Inclusiv un concept de mașină sport 100% electrică, BMW Vision M Next.

Harald Krüger, director executiv al grupului BMW, a declarat că impulsionarea accelerată a vehiculelor electrice a fost determinată de necesitatea respectării reglementărilor privind emisiile, precum și de sustenabilitatea mediului.

BMW

George Clooney, regizor și actor într-un film pe Netflix

George Clooney va regiza și va juca într-un film post-apocaliptic bazat pe romanul ”Good Morning, Midnight”, scris de Lily Brooks-Dalton.

Pelicula va apărea pe Netflix și va prezenta pe omul de știință Augustine, interpretat de Clooney, la Polul Nord, complet singur. Acesta încearcă să ia legătura cu echipajul unei nave spațiale pentru a reuși să se întoarcă pe uscat.

Scenariul este scris de Mark L. Smith, care a scris și The Revenant sau Overlord. Filmul va apărea, cel mai probabil, spre finalul anului viitor, dar nu va fi singurul proiect la care Clooney lucrează.

Se întâmplă în tech marți George Clooney

Tesla beneficiază de o scutire de taxe pentru aluminiul importat din Japonia

Tesla a câștigat o scutire 10% la plata tarifelor pentru aluminiul importat din Japonia. Compania a depus o cerere la Departamentul de Comerț încă din aprilie pentru scutire tarifelor pe 10 milioane de kilograme de metal pe an de la Nippon Light Metal Co. Materialul va fi utilizat de Nevada Gigafactory în producția de celule pentru baterii.

”Tesla este singurul producător din Statele Unite ale Americii de acest tip de baterii. Iar producția de astfel de baterii va crește exponențial în următorii câțiva ani.”, se arată în cererea Tesla, potrivit Reuters. Tesla mai precizează că celulele bateriilor sunt folosite și pentru a asigura energie pe Model 3. Ca de altfel, și în sistemele de stocare a energiei, precum Powerwall și Powerpack.

tesla

Se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019! Philips TV lansează televizorul „The One” cu Ambilight

„The One” dispune de toate specificațiile tehnice unice disponibile în gama mid-range. În cele din urmă, televizorul 7304 se adresează unui public mai larg și mai divers de consumatori, oferind un raport mai bun calitate/preț.

Televizorul Philips seria 7304 va fi disponibil în 6 dimensiuni de ecran diferite: 43PUS7304, 50PUS7304, 55PUS7304, 58PUS7304, 65PUS7304 și 70PUS7304.

Printre funcțiile The One se numără tehnologia emblematică Ambilight și procesorul Philips P5. De asemenea, avem funcția HDR Smart 4K, împreună cu Dolby Vision și Dolby Atmos. Dar, să nu uităm de Android TV cu Google Assistant.

Se întâmplă în tech marți The One

Google Drive testează o soluție de stocare offline

Cea mai mare provocare este să ai acces la un document important când ești pe drumuri și nu ai acces la internet. Google Drive introduce modul offline pentru documente, slide-uri și spreadsheets, ca răspuns la această problemă.

Gigantul testează și capacitatea de a salva PDF-uri, imagini, documente Office și documente non-Google offline în Drive. Pentru moment, doar organizațiile G Suite pot aplica să ia parte la testare. Nu există informații despre când și dacă se va lansa această funcție și care vor fi condițiile de accesare a ei. Dar, vă ținem la curent cu detaliile pe măsură ce acestea apar.

Se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019! WhatsApp este folosită pentru comenzi de cumpărături

Walmart Mexico începe să livreze cumpărături pe baza comenzilor primite prin WhatsApp. Compania acceptă acum comenzi de produse pentru supermarket-urile Superama prin aplicația de mesagerie. Potrivit Reuters, clienții pot trimite comenzile prin WhatsApp la un număr deținut de Walmart.

Clienții pot scrie lista printr-un mesaj sau pot, pur și simplu, să fotografieze o listă scrisă de mână. Superama solicită 2.55 dolari pe livrare pentru comenzile aduse în 90 de minute. Iar pentru comenzi care sunt livrate în peste 90 de minute solicită 2.03 dolari.

whatsapp

Asta se întâmplă în tech marți, 25 iunie 2019. Dacă mai ai și alte informații interesante din tehnologie, scrie-ne în comentarii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!