More

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 29 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ziua de sâmbătă aduce noutăți de la summit-ul G20, unde Donald Trump s-a întâlnit cu Xi Jinping. Cum se schimbă lucrurile între SUA și China, aflăm din rândurile ce urmează. Dar, vorbim și despre ce se întâmplă în tech sâmbătă, în general.

  Trump va ridica o parte dintre restricții pentru Huawei

  Donald Trump și Xi Jinping au ajusns la un consens în războiul comercial dintre SUA și China. Astfel, administrația prezidențială Trump va înlătura o serie de restricții puse pentru vânzarea de tehnologie Huawei.

  Nu este clar cum se vor schimba lucrurile. Dar, Trump sugerează că SUA va permite comercializarea echipamentelor care ”nu prezintă probleme de securitate națională”. Acest lucru ar putea ajuta Huawei să refacă o parte dintre parteneriatele pentru smartphone-uri și PC-uri. În ceea ce privește hardware-ul de rețea, se pare că nu intră în discuții.

  Huawei rămâne, cel puțin pentru moment, pe lista de entități interzise în SUA. Până când nu va exista o autorizație oficială din partea guvernului american, lucrurile rămân neschimbate. Trump spune că SUA va decide să înlăture Huawei de pe lista entităților. De asemenea, a mai precizat că pe 2 iulie va susține o ședință în care va discuta despre acest subiect.

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 29 iunie 2019! SpaceX a pierdut controlul asupra trei sateliți de internet

  Dintre cei 60 de sateliți de internet pe care SpaceX îi are în spațiu în proiectul Starlink, s-a pierdut controlul asupra trei dintre ei. Nu este clar ce s-a întâmplat cu cei trei sateliți care au eșuat. Specialiștii se așteaptă ca aceștia să cadă pe Pământ pe măsură ce gravitația îi trage în jos.

  SpaceX are în plan să scoată de pe orbită alți doi sateliți funcționali, cu scopul de a efectua un test pentru acest proces. Compania își propune ca în cele din urmă să pună pe orbită o constelație de aproximativ 12.000 de sateliți pentru internet.

  Nu este sigur câți la sută dintre sateliți vor fi un succes. În timp, cel mai probabil, sute de sateliți vor fi afectați, crescând riscul de resturi spațiale persistente. SpaceX se așteaptă deja ca sateliții să reziste cinci ani de zile înainte să intre în atmosferă.

  Se întâmplă în tech sâmbătă sateliti spaceX

  Android Messages ar putea primi efecte de realitate augmentată 

  Google are în plan să transforme aplicația Android Messages într-un rival al Instagram și Snapchat. XDA Developers a descoperit că gigantul de tehnologie testează efecte de realitate augmentată în aplicația de mesagerie.

  În acest moment, se pare că Google testează cinci efecte. Unul dintre acestea te plasează la fereastra unui avion aflat în zbor. Aplicația va aduce un efect de confetti, altul cu o pereche de aripi care te transformă în înger și unul cu baloane care zboară.

  XDA spune că a reușit să acceseze efectele prin camera aplicației de mesagerie. Aceste nu sunt disponibile prin aplicația de cameră de sine stătătoare. Momentan, efectele sunt la nivel experimental, așa că probabil va mai trece o vreme până când să devină disponibile publicului larg.

  Se întâmplă în tech sâmbătă efecte android messages

  Se întâmplă în tech sâmbătă, 29 iunie 2019! Noile mașini electrice din Europa trebuie să facă zgomote artificiale

  Mașinile electrice care vor rula pe străzile din Uniunea Europeană sub 19 km/h trebuie să emită un anumit nivel de zgomot. Pentru a face asta, vehiculele electrice trebuie să aibă instalate un dispozitiv special de emitere a sunetului.

  Acoustic Vehicle Alert System sau AVAS va preveni situațiile în care pietonii și bicicliștii nu aud mașinile electrice care se deplasează cu viteze foarte mici.

  Până în 2021, toate mașinile electrice, inclusiv cele deja lansate, trebuie să includă dispozitive care produc zgomot.

  Apple se concentrează pe calitate, nu pe cantitate când vine vorba despre programele TV

  Apple își propune să lanseze conținut nou în fiecare lună. Primul show care va fi lansa este The Morning Show. Eddy Cue, vicepreședinte senior Apple spune că producătorul a adoptat calitatea în detrimentul cantității, când vine vorba despre serviciile Apple TV Plus.

  ”Nu e nimic rău cu acel model, dar nu este modelul nostru.”, afirmă Cue atunci când este întrebat despre modelul de programe Netflix. De asemenea, reprezentantul Apple spune că Apple nu va ”crea cel mai” original conținut pentru utilizatori, dar va „crea cel mai bun” conținut.

  Apple intră destul de târziu în industria de streaming video. După companii precum Amazon, Hulu și Netflix. ”Încercăm să dăm ce e mai bun și nu trebuie să fim primii pentru a fi cei mai buni”, mai spune Cue.

  Se întâmplă în tech sâmbătă apple tv plus

  Mozilla anunță o nouă versiune pentru Firefox pe Android

  Mozilla anunță o nouă versiune pentru Firefox pe Android. Aceasta se concentrează mai mult pe viteză, organizare și intimitate. Mozilla vorbea despre reinventarea browser-ului într-o postare recentă pe blog. Iar acum, deja este disponibilă o versiune pilot pentru cei dornici să testeze.

  Firefox Preview este de două ori mai rapid decât versiunile anterioare Firefox pentru Android. Pentru a spori productivitatea, inclusiv interfața browserului și modul de lucru a fost îmbunătățită.

  Mozilla spune că versiunea finală a noului browser Firefox va fi lansată pe Android în toamna acestui an. Compania a mai adăugat că experiența de utilizare va fi ”semnificativ” diferită pe versiunea finală. Descarcă și tu Firefox Preview.

  firefox preview

  Am aflat ce se întâmplă în tech sâmbătă. Dacă mai aveți și alte știri interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.