More

  Se întâmplă în tech vineri, 05 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Printre ce se întâmplă în tech vineri, 05 iulie 2019, vorbim despre ce serviciu nou de e-car sharing se lansează în România. Continuăm cu știri despre mașini, Google, telefoane și căști cu adevărat wireless.

  Serviciul internațional de e-car sharing Spark se lansează în București

  Spark vine în România cu o flotă formată în totalitate din mașini electrice. Misiunea SPARK este aceea de a oferi soluții de transport la prețuri competitive și eco-friendly.

  Spark își propune să ajute la rezolvarea problemelor cotidiene cu care se confruntă locuitorii din marile orașe. Printre acestea se numără traficul îngreunat, poluarea aerului și nivelul de zgomot. Mașina electrică Spark este un vejicul avansat din punct de vedere tehnologic. Aceasta va deveni o alternativă accesibilă pentru toată lumea care oferă fiabilitate, siguranță și protecție pentru mediu.

  Bucureștiul se află pe locul 6 în Europa în ceea ce privește indexul de poluare. Mașinile se află în top 5 principale surse de poluare în orașe. Prin utilizarea mașinilor electrice, cantitatea de emisii poluate poate fi redusă considerabil, în condițiile în care acest tip de autovehicule nu emit noxe.

  În ceea ce privește tarifele Spark, rămâne să aflăm mai multe informații imediat ce serviciul se lansează în România. Vom reveni cu detalii pe Noobz.ro.

  Se întâmplă în tech vineri SPARK Nissan Leaf

  Mașinile Mercedes și BMW vor conduce singure pe autostradă până în 2024

  Cei doi producători și-au unit forțele pentru a obține sistemul autonom de nivel 4. Munca la acets proiect a demarat încă de la începutul acestui an.

  Producătorii spun că mașinile cu nivel 4 de autonomie vor putea conduce singure, pe autostradă, fără interacțiune umană. Cu toate acestea, o persoană va fi nevoie să fie în spatele volanului. Pe lângă sistemul de asitare la condus, vor beneficia și de sistemul de parcare automată. Aceste vehicule vor fi disponibile pentru achiziție până în anul 2024.

  Pentru a asigura succesul acestui proiect comun, Mercedes și BMW vor strânge 1200 de experți în sisteme autonome. Aceștia vor forma grupuri mixte, locați la campusul BMW de lângă Munich, dar și la alte două centre Daimler.

  Mașinile Mercedes și BMW vor fi complet autonome până în 2024

  Google suspendă alertele din Trends în Noua Zeelandă după ce a oferit numele unui suspect de crimă

  Decizia a fost luată după ce Google a transmis numele celor care s-au abonat la acel topic, încălcând astfel o decizie judecătorească.

  Incidentul s-a produs în luna decembrie 2018. Google Trends a publicat numele unui barbat acuzat de uciderea turistului britanic Grace Millane. Google a transmis tuturor abonaților Google Trends o alertă care conținea și numele celui acuzat de crimă.

  Inițial, Google a refuzat să adapteze sistemul pentru remedierea problemei. După ce ministrul Justiției, Andrew Little, a transmis o scrisoare extrem de critică în care critica gigantul tech, Google a revenit asupra deciziei.

  Compania a transmis o scrisoare cu scuze ministrului. Compania transmite și faptul că „înțeleg necesitatea de a proteja dreptul fiecăruia la un proces corect și înțeleg că acesta lucru este fundamental pentru sistemului judiciar”.

  Google suspendă alertele din Trends în Noua Zeelandă după ce a oferit numele unui suspect de crimă

  Posesorii iPhone nu cunosc deloc capabilitățile dispozitivelor pe care le dețin, potrivit unui sondaj

  Mulți dintre cei intervievați nu știu dacă smartphone-ul deținut are capabilități 5G. Alții nu știu nici măcar modelul de iPhone pe care îl dețin.

  Studiul a fost realizat pe Decluttr pe un eșantion de 2000 de posesori smartphone din SUA. Întrebările nu au fost unele destinate unui utilizator normal. Ca rezultat, majoritatea celor intervievați nu cunosc capacitățile reale ale dispozitivelor deținute.

  AProape jumătate dintre cei intervievați credeau că dispozitivul lor are capabilități 5G. Pe piață nu există niciun smartphone 5G lansat. Mai mult, două treimi dintre aceștia susțin că au observat îmbunătățiri la nivel de performanță. Aceștia nu au putut identifica modelul pe care îl dețin, comparat cu alte modele al aceluiași brand. Dar este de înțeles, design-ul fiind similar în cazul modelelor iPhone mai vechi.

  Același lucru s-a întâmplat și în cazul posesorilor Samsung. Aceștia nu știau că au tehnologie de încprcare wireless. Din păcate, studiul pierde din credibilitate din cauză că Decluttr comercializează smartphone-uri resigilitate. În acest sens, studiul spune că foarte multe dintre funcționalitățile dispozitivelor nu ar fi necesare.

  Posesorii iPhone nu cunosc deloc capabilitățile dispozitivelor pe care le dețin, potrivit unui sondaj

  Se întâmplă în tech vineri: Sony prezintă căștile wireless WF-1000XM3 cu tehnologia de anulare a zgomotului de fundal

  Sony lansează căștile wireless WF-1000XM3. Acestea vin cu tehnologia de anulare a zgomotului de fundal, procesorul QN1e Noise Cancelling HD și tehnologia Dual Noise Sensor.

  Datorită acestei tehnologii, două microfoane montate pe suprafața căștilor, în față și în spate, captează mai mult din zgomotul ambiental. Apoi, procesorul dedicat QN1e Noise Cancelling HD trece la treabă. Acesta creează o undă de sunet inversată pentru a atenua sunetul deranjant de fundal.

  Nu doar că anulează mai mult zgomot pe aproape orice frecvență, dar folosește și mult mai puțină energie. Toate tipurile de sunete, de la zgomotul iritant din avion și până la haosul de pe străzile orașului, sunt reduse la minimum de aceste căști.

  Căștile WF-1000XM3 sunt create special pentru confort sporit și stabilitate la nivelul urechii. Structura ergonomică „tri-hold” menține căștile la locul lor, fiind fixate în ureche prin trei puncte de susținere. De asemenea, a fost inclusă o suprafață de cauciuc pentru a asigura o amplasare și mai stabilă. Astfel, sunt disponibile 4 mărimi pentru modelul hibrid și 3 pentru cele cu susținere triplă.

  Căștile Sony WF-1000XM3 vor fi disponibile începând cu jumătatea lunii august la un preț de aproximativ 250 de euro.

  Se întâmplă în tech vineri

  Se întâmplă în tech vineri: VW și Ford vor încheia un parteneriat pentru mașini electrice și mașini autonome

  VW și Ford urmează să încheie un parteneriat pentru vehicule electrice și autonome. Surse citate de Reuters spun că cei doi producători au încheiat un „acord cadru” care îi va ajuta să se alieze pentru mai mult decât vehicule comerciale. Volkswagen va împărți platforma MEB orientată pe vehicule electrice cu Ford.

  În data de 11 iulie, cele două companii urmează să discute despre extinderea parteneriatului, potrivit unor surse. Dacă în cele din urmă se va încheia un acrod între cele două companii, acesta ar putea avea un efect de amploare atât asupra întreprinderilor, cât și asupra industriei în ansamblu.

  Între timp, Ford ar putea să-și urmărească planurile de electrificare și să se concentreze mai mult pe design. Consumatorii ar câștiga prin reducerea opțiunilor, cât și a costurilor de adoptare a noii tehnologii.

  VW și Ford vor încheia un parteneriat pentru mașini electrice și mașini autonome

  Se întâmplă în tech vineri: Viitoarele versiuni Chrome ar putea elimina reclamele malițioase de pe internet

  Google Chrome versiunea 76 este aproape de lansare. Cu toate acestea, se lucrează la o funcționalitate care ar putea ajunge pe versiunea 77 a Chrome.

  Funcționalitatea are ca scop blocarea reclamelor „grele”. Chiar funcționalitatea a primit numele de „Intervenție a reclamelor grele”.

  Când vorbim de reclame grele, ne referim la acele reclame care solicită multe resurse de la calculator. Astfel, paginile accesate se încarcă mult mai greu sau nu se mai încarcă deloc.

  Viitoare versiune Chrome va bloca reclamele care depășesc dimensiunea de 4MB sau solicită resursele procesorului mai mult de 60 de secunde.

  Se întâmplă în tech vineri - Viitoarele versiuni Chrome ar putea elimina reclamele malițioase de pe internet

  Asta se întâmplă în tech vineri, 05 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte știri interesante din tehnologie le puteți lăsa în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.