More

  Electric Castle 2019: Un festival cu patinoar în plină vară

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mai sunt doar 8 zile până începe festivalul Electric Castle 2019. Ne-am pregătit cizmele, pelerinele, iar din articolul de astăzi aflăm ce ne așteaptă pe parte de distracție. Electric Castle 2019 va fi plin de evenimente care completează seria concertelor de pe scanele festivalului.

  Indiferent dacă vorbim de primele ore ale zilei sau târziu în noapte, castelul și domeniile sale vor găzdui activități care oferă un program complet, 24 de ore din 24, între 17 și 21 iulie. Castelul Banffy, un monument de patrimoniu cu secole de istorie, se va transforma devine o punte de legătură între trecut și viitor.

  Combinând  tehnologia, arta și arhitectura de secol XV, instalațiile new media create special de către 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite vor da o nouă dimensiune acestui spațiu.

  „Producem o arhitectură imaterială într-un monument ce încearcă să-și regăsească perioada de glorie. Și, oferim publicului noi moduri de a experimenta zidurile, încăperile și turnurile castelului.

  E un pas natural pe care festivalul, deja un eveniment cu notorietate pentru inovația sa constantă, îl face. Oferind o platformă în care artiști ce reprezintă avangarda mondială în domeniu expun proiecte ce crează un dialog între tehnologie și materiale intangibile precum lumina, sunetul sau spațiu.”, descrie conceptul de New Media Castle curatorul acestui proiect, artistului digital Alex Czetwertynsk.

  Cine asigură efectele speciale, proiecțiile și experiențele senzaționale la festival

  Efectele de laser și hologramele sunt semnate de  Matthew Schreiber. Proiecțiile imersive de video mapping sunt ale francezului Oliver Ratsi. În vreme ce, japonezul Shohei Fujimoto creează matematic noi perspective. Acestora li se alătură experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio.

  În proiect au fost incluși și studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj. Acestora le este oferită una dintre puținele oportunități de a-și prezenta lucrările în domeniul new media art.

  Patinaj la Electric Castle 2019

  Dintre toate sporturile posibile, cu siguranță nu v-ați imaginat vreodată că ați putea practica patinajul tocmai la Electric Castle!

  Festivalul aduce tehnologia „like-ice”. Este vorba de un tip de gheață artificială care nu condiționează distracția de temperaturile exterioare. Participanții vor avea la dispoziție patine speciale pentru acest tip de material. Acesta din urmă este creditat și pentru folosirea la competițiile internaționale de patinaj sau curling. Patinoarul estival va fi amplasat în apropiere de Booha Mansion. Un loc perfect pentru a realiza selfie pe patine cu vedere asupra castelului medieval!

  La Electric Castle te uiți și la filme

  Fanii filmelor sunt invitați la cinematograful special amenajat în spatele castelului. Aici este amplasat un ecran pop-up de mari dimensiuni pe care vor fi prezentate filme de acțiune, animații sau fantastice în fiecare seară.

  Pentru diminețile de după concerte, All the Activities Tent va oferi ședințe de streching sau yoga. Acestea o să îi pregătească pe participanți pentru o nouă zi activă, iar pe parcursul zilei va organiza concursuri și ateliere.

  electric castle 2019 EC interactive

  Muzică prin tehnologie la Electric Castle 2019

  Sensorial Playground este un concept prezentat în premieră la Electric Castle. Acesta face muzica accesibilă tuturor prin experiențe interactive mediate de tehnologie. Sfera vibrațiilor, sfera vizuală, generatorul Van der Graaf și zona SubPack sunt câteva dintre experiențele ce așteaptă să fie descoperite în noul „spațiu de joacă senzorială”.

  Reverse Bunjee revine la Electric Castle 2019

  Reverse bunjee este provocarea de a te lăsa aruncat la zeci de metri în aer. În deplină siguranță, dar acest lucru nu exclude adrenalina! Revine la castel și Royal Wheel, caruselul care a devenit în ultimii ani unul dintre reperele de pe teritoriul festivalului.

  „The beat goes on” este genericul sub care se vor desfășura în acest an EC Talks. Este vorba despre sesiunile de dezbateri la care vor fi invitați, de joi până duminică, specialiști recunoscuți din domenii diverse de comunicare și artă.

  Jurnaliștii Dragoș Pătraru, Paula Herlo și Attila Biro. Ca de altfel, actorii Dragoș Bucur și Andi Vasluianu, alături de influencerii Andreea Raicu, Ana Morodan și Adrian Teleșpan, sunt printre invitații acestei ediții.

  ECTalks

  Pentru a fi siguri că nu ratați nimic din oferta festivalului, harta Electric Castle este deja disponibilă online. Accesați adresa electriccastle.ro/map sau descărcați aplicația atât din AppStore cât și din Google Play.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.