More

  Se întâmplă în tech luni, 08 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se întâmplă în tech luni, 08 iulie 2019 începe cu deznodământul în cazul aplicației care a păcălit peste 10 milioane de utilizatori. Aflăm detalii despre aplicația care te ajută să te uiți la Netflix de la muncă, fără să te prindă șeful. Instagram lucrează la o funcționalitate nouă, dar aflăm și despre un program mai vechi, folosit de Facebook. Pe larg ce ne-a adus ziua de luni în materie de tech, în rândurile ce urmează.

  Aplicația falsă ”Updates for Samsung” a fost retrasă din Google Play Store

  Aplicația ”Updates for Samsung” a reușit să păcălească peste 10 milioane de utilizatori. Aceștia au instalat aplicația falsă care se folosea de numele Samsung și care promitea update-uri de firmware.

  La solicitarea publicației „The Verge”, Google a comunicat că aplicația a fost suspendată. Motivul invocat este încălcarea politicilor Google Play Store. Totuși, nu au fost precizate politicile pe care aplicația le-a încălcat. Într-o declarație recentă, Google spune că prioritatea este oferirea unei experiențe sigure. Politicile pentru dezvoltatori interzic aplicațiile înșelătoare, periculoase sau care abuzează de o rețea, dispozitiv sau date personale.

  A fost o greșeală pe care utilizatorii o impută Google pentru că nu a aflat mai devreme de această aplicație. Compania a luat măsuri abia după ce mai multe articole au fost publicate pe această temă.

  Aplicația falsă ”Updates for Samsung” a fost retrasă de pe Google Play Store

  O extensie Chrome care ascunde Netflix într-un apel de tip conferință fals

  De ce ai nevoie de această extensie? Să nu te prindă șeful, evident. Extensia pentru Chrome se numește, sugestiv, Netflix Hangouts. Ce face? Te ajută să te uiți pe Netflix, de la birou, fără să își dea seama colegii sau șeful că tu, de fapt, nu muncești.

  Ce trebuie să faci? Trebuie să instalezi extensia. Odată instalată, o activezi și ai pornit. Atâta timp cât nimeni nu observă tabul în care rulează Netflix, între celelalte 3 taburi în care sunt 3 persoane diferite, ai liber la Netflix, fără stres.

  Netflix Hangouts este cea mai nouă extensie dintr-un lung șir de alte extensii menite să te ajute să te relaxezi la locul de muncă? De ce ai face asta? Nu știm. Cert este că dacă vrei, ai unealta perfectă să faci binging de la birou, fără să te prindă cineva.

  O extensie Chrome care ascunde Netflix într-un apel de tip conferință fals

  Instagram testează o funcționalitate care permite utilizatorilor interzicerea accesului la postări a celor care îi agresează

  Funcționalitatea va ascunde comentariile agresorilor pentru toată lumea, fiind vizibile numai pentru ei. Aceasta va combina inteligența artificială prin evidențierea comentariilor cu capacitatea utilizatorilor de a ascunde acele comentarii.

  Această funcționalitate este pregătită pentru a fi testată pe un grup mai mare de utilizatori. De asemenea, cu ajutorul inteligenței artificiale, anumite comentarii for fi marcate ca fiind nepotrivite. Cei care au postat acele comentarii vor avea posibilitatea de a modifica comentariile. În acest mod, Instagram spune că oferă utilizatorilor un moment de a se gândi mai bine înainte de a posta ceva care ar putea fi jignitor.

  Este încă o funcționalitate cu care Instagram încearcă să țină sub control acest fenomen. Agresiunea online devine din ce în ce mai des întâlnită și este considerată toxică pentru comunități.

  Se întâmplă în tech luni Instagram testează o funcționalitate care permite utilizatorilor interzicerea accesului la postări a celor care îi agresează

  Se întâmplă în tech luni: Facebook a construit o unealtă care găsește informații false publicate despre sine

  Facebook nu se îngrijorează numai de răspândirea știrilor false, teoriilor conspiraționiste sau a conținutului periculos. Se preocupă și de informațiile sau zvonurile despre propria platformă.

  Potrivit Bloomberg, compania a dezvoltat un program denumit „Stormchaser” (Vânătorul de furtună). Scopul programului ar fi de a urmări și a demasca informațiile false despre Facebook. Aplicația se pare că a fost dezvoltată în 2016. Întrebat despre scopul acestui program, un purtător de cuvânt al Facebook a negat că acesta ar fi fost scopul.

  Potrivit lui, unealta internă a fost dezvoltată pentru a detecta postări despre Facebook, bazat pe anumite cuvinte cheie. În acest mod, Facebook poate răspunde, punctual, cu privire la anumite confuzii ale utilizatorilor cu privire la scopul platformei online.

  Cu toate acestea, nu e ceva neobișnuit pentru o companie să monitorizeze mediile sociale când vine vorba de imaginea companiei în online.

  Se întâmplă în tech luni Facebook a construit o unealtă care găsește informații false publicate despre sine

  Se întâmplă în tech luni: Peste 1300 de aplicații Android accesează date personale, indiferent de permisiunile setate de utilizator

  Sistemele de operare s-au modificat foarte mult în ultimii ani. Acestea oferă utilizatorilor posibilitatea să controleze permisiunile pentru fiecare aplicație instalată. Aparent, nu e garantat 100% că și funcționează.

  Un studiu recent arată că peste 1300 de aplicații pot accesa date personale, chiar dacă utilizatorul a interzis explicit acest lucru. Cercetătorii de la International Computer Science Institute (ICSI) au creat un mediu controlat unde au testat 88.000 de aplicații din Google Play Store-ul din SUA. Numărul exact de aplicații care încalcă permisiunile explicite ale utilizatorului este de 1325.

  Între aplicațiile găsite, se află și aplicații populare, din toate categoriile. Cercetătorii au oferit concluziile cercetăriilor FTC și la Google. Cea mai mare problemă pentru utilizatori este că remedierea problemei va veni abia după ce se va lansa Android Q.

  Se întâmplă în tech luni Peste 1300 de aplicații Android accesează date personale, indiferent de permisiunile setate de utilizator

  Cam asta se întâmplă în tech luni, 08 iulie 2019. Dacă aveți și alte știri interesante din tehnologie ne puteți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.