More

  Se întâmplă în tech JOI, 11 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din ce se întâmplă în tech joi, 11 iulie 2019, aflăm despre funcția la care Apple renunță pe Apple Watch. De asemenea, vorbim despre două servicii de e-hailing din București și despre ce noi monitoare lansează Philips în România.

  Apple a dezactivat aplicația Walkie Talkie din cauza unei vulnerabilități care permitea altor persoane să asculte convorbirile

  Apple și-a cerut scuze pentru BUG și pentru eventualele neplăceri cauzate prin dezactivarea aplicației. Aplicația va rămâne dezactivată până va fi găsită o soluție.

  Aplicația permite transmiterea unor mesaje între doi utilizatori, prin funcția push-to-talk. Este principiul asemănător mesajelor vocale trimise pe WhatsApp.

  Apple a fost anunțat despre problemă direct, prin intermediul portalului propriu de sesizare a vulnerabilităților. Compania spune că nu există urme care să indice că această vulnerabilitate a fost exploatată de cineva.

  Cu siguranță, aplicația va fi disponibilă imediat ce va fi remediată problema. Apple nu a spus când se va întâmpla acest lucru. Până atunci, utilizatorii care foloseau această funcționalitate vor trebui să caute alternative.

  Se întâmplă în tech joi Apple a dezactivat aplicația Walkie Talkie din cauza unei vulnerabilități

  Se întâmplă în tech joi: Plăcile grafice RTX 2060 SUPER și RTX 2070 SUPER sunt disponibile în România

  Noile plăci grafice NVIDIA RTX 2060 SUPER și RTX 2070 SUPER sunt acum disponibile acum în întreaga lume. Acestea sunt cu 25% mai rapide decât generația anterioară. Sunt disponibile de la parteneri precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit și Zotac.

  Modelele sunt disponibile și la retaileri locali. Versiunile Founder’s Edition pot fi achiziționate de pe site-ul GeForce. Modelele RTX SUPER vin cu o copie la alegere a jocurilor Wolfenstein: Youngblood sau Control, două titluri ray-traced care beneficiază de performanțele și caracteristicile plăcilor grafice RTX SUPER.

  Se întâmplă în tech joi Plăcile grafice RTX 2060 SUPER și RTX 2070 SUPER sunt disponibile în România

  Se întâmplă în tech joi: Serviciul de e-car sharing SPARK se lansează în București

  Prețurile finale sunt de 1,20 lei/minut pentru Renault ZOE și de 1,40 lei/minut pentru modelul premium Nissan Leaf 40. Clienții SPARK au alocați 150 de km gratuiți pe zi, după care vor trebui să achite o taxă suplimentară de 0,75 lei/km pentru ZOE și de 0,85 lei/km pentru Nissan Leaf. Durata minimă de închiriere este de 12 minute și nu există o durată maximă de utilizare.

  Mașinile pot fi găsite în zonele speciale SPARK, ce acoperă în prezent majoritatea punctelor importante din centrul orașului. Cum ar fi Piața Unirii, Piața Romană, Gara de Nord, Cotroceni, Parcul Izvor, Palatul Parlamentului, Piața Obor, Piața Iancului, Piața Muncii, Dristor și multe alte zone centrale. Modelul de închiriere de la SPARK nu-i obligă pe utilizatori să aducă înapoi mașinile de unde le-au luat. Ci să le lase în una din zonele indicate pe harta aplicației.

  Cum funcționează serviciul Spark? Ce îți trebuie înainte de apela la serviciile SPARK:

  – Aplicația „Spark – Your Electric Drive”, ce poate fi descărcată din Google Play sau App Store;

  – Permis de conducere valabil (obligatoriu cel puțin un an de conducere);

  – Un cont activ de plăți.

  Se întâmplă în tech joi Renault ZOE

  Philips lansează monitoarele hibrid USB docking station dedicate profesioniștilor

  Cele două monitoare sunt: modelul LCD de 24 inchi, 241B7QUBHEB și modelul de 27 inchi, Philips 272B7QUBHEB. Ambele monitoare vin echipate cu docking station-uri USB destinate îmbunătățirii productivității în mediul office.

  Porturile USB Type-C și docking station-ul oferă flexibilitate. În vreme ce, tehnologia IPS a ecranului, securitatea garantată de camera web retractabilă cu recunoaștere și standul ergonomic SmartErgoBase asigură productivitate.

  Ambele monitoare folosesc tehnologia IPS. Spre deosebire de obișnuitele monitoare TN, aceasta oferă imagini cu un contrast mai bun precum și culori bogate. Lucru ce face 241B7QUBHEB și 272B7QUBHEB ideale pentru graficieni, proiectanții ce lucrează în CAD, fotografi și editori video.

  Monitoarele Philips 241B7QUBHEB și 272B7QUBHEB sunt disponibile la prețurile recomandate de 1669 Lei, respectiv 2509 Lei.

  Se întâmplă în tech joi Philips 272B7QUBHEB

  Se întâmplă în tech joi: Yango aduce funcționalități noi, unice pe piața de profil din România

  Dacă vă întrebați ce puteți face diferit cu Yango față de ce puteți face cu celelalte servicii de e-hailing disponibile, vă lăsăm mai jos câteva lucruri.

  Prin intermediul aplicației Yango, utilizatorii au posibilitatea de a comanda până la trei mașini în același timp de pe un singur dispozitiv mobil. Pentru a comanda mai multe călătorii de pe același telefon, utilizatorul trebuie să aleagă opțiunea “Mai comandați o mașină”, care devine activă pe ecranul telefonului când aplicația începe să caute prima mașină. Apoi, pe ecran vor apărea mici ferestre cu informații despre statusul călătoriilor, timpul de sosire al mașinilor și alte detalii despre fiecare călătorie.

  Rezervarea unei călătorii pentru o altă persoană. Opțiunea “Cursă pentru o altă persoană” poate fi accesată din meniul “Preferințe”. Acesta este disponibil în ecranul de comandă sau apăsând direct butonul “O altă persoană”, dacă este selectată o altă adresă de preluare decât locația actuală. Utilizatorul este invitat să selecteze persoana de contact din agenda telefonului sau să introducă manual numărul de telefon al acesteia. Toate detaliile cursei vor fi transmise direct pasagerului prin SMS.

  Yango Romania

  Se întâmplă în tech joi: Traducerea automată a conversației cu șoferul în chat

  Utilizatorii au disponibile opțiunile de apelare sau conversație în chat cu șoferul. O funcționalitate utilă, în special pentru expați sau turiști, este traducerea în timp real a conversației din chat. Aceasta este activată automat în cazul în care setările de limbă ale dispozitivelor mobile ale utilizatorului și șoferului nu sunt aceleași. Această opțiune este valabilă pentru circa 100 de limbi.

  Partajarea locației în timp real cu șoferul. Dacă utilizatorul dorește să activeze permisiunea de acces a aplicației Yango la geolocație, butonul glisant “Permiteți-i șoferului să vadă unde vă aflați” va apărea pe ecran imediat ce comandă o călătorie.

  Odată intrat în mașină, funcția se va dezactiva automat și aplicația nu va mai afișa șoferului geolocația utilizatorului. Funcția devine din nou activă doar la comanda unei noi călătorii și poate fi oricând dezactivată prin glisarea înapoi a butonului.

  google translate

  Asta se întâmplă în tech joi, 11 iulie 2019. Dacă aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.