More

  Soarta telefonului tău Huawei – Partea a 5-a

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aceasta este partea a V-a din Soarta telefonului tău Huawei. Ghinioanele par să se sfârșească pentru Huawei sau cel puțin asta a lăsat Donald Trump să se înțeleagă la summit-ul G20 din Osaka.

  Vă spuneam în ediția anterioară că președintele Statelor Unite ale Americii urma să se întâlnească cu președintele Chinei, Xi Jinping. Să discute despre războiul comercial fără sfârșit. Una dintre monedele de schimb a fost Huawei. Companie care a întâmpinat multe provocări în ultima jumătate de an.

  Donald Trump i-a surprins pe mulți la Summit-ul G20. Acesta a dat de înțeles că ”mai slăbește frâiele” în cazul Huawei. Aparent, companiile americane, precum Google și Qualcomm pot continua să facă afaceri cu Huawei, fără să ceară aprobare specială din partea autorităților federale americane.

  Acum, rămâne de văzut din ce puncte de vedere poate Huawei să facă afaceri în State. Este prea devreme să afirmăm cum vor sta lucrurile de acum înainte cu producătorul chinez și furnizorii de componente americani. Asta pentru că, Departamentul de Comerț și Casa Albă nu au clarificat dacă decizia va afecta utilizarea sistemului de operare Android de la Google sau a Windows de la Microsoft.

  Dar, haideți să vedem ce declarații a făcut Donald Trump presei după Summit-ul G20. Apoi, încercăm să înțelegem morala din spatele afirmațiilor. Pentru că, nu este suficient să ascultăm o declarație, este necesar să și decriptăm mesajul din spatele acesteia. Dar mai ales să înțelegem cum ne-ar putea influența direct, în calitate de consumatori.

  În ceea ce privește China, mesajul lui Trump sună așa:

  ”Mă înțeleg cu mulți oameni. Am o relație senzațională cu președintele Xi. Nimeni nu ar fi încheiat afacerea pe care am încheiat-o noi. Primim zeci de miliarde de dolari din China. Se întâmplă multe lucruri. În ciuda a toate aceste lucruri, ne îndreptăm către ceva ce ar putea fi foarte istoric.”

  Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, pare că negocierile dintre Statele Unite ale Americii și China se îndreaptă în direcția în care Trump și-a propus. Președintele Americii și cel al Chinei au împărțit cărțile. Au trasat granițele în războiul comercial dintre cele două popoare, iar de aici încolo afacerile își reiau cursul. Semn că, vom mai asista la o serie de anunțuri și de modificări în plan comercial. Atât în ceea ce privește afacerile companiilor americane, cât și cele chineze.

  Dar, în materialul de astăzi o să ne concentrăm doar pe afacerile Huawei. Pentru că, saga relației dintre producătorul de tehnologie și statul american dă semne că se apropie de sfârșit.

  Iată ce a avut Trump de spus despre Huawei după întâlnirea cu Xi Jinping la Summit-ul G20

  ”Companiile americane pot să-și vândă echipamentele către Huawei. Vorbim despre echipamente unde nu sunt probleme majore urgente de securitate națională. Dar, companiile americane pot să-și vândă echipamentele. Avem o mulțime de companii în Silicon Valley și în alte părți ale țării, care produc echipamente extrem de complexe. Le lăsăm să vândă companiei Huawei.”

  Iar acum să decriptăm mesajul din spatele declarației. Trump a ajuns la un acord cu președintele Chinei. Xi Jinping a jucat cartea în care Huawei trebuie să reia colaborarea cu furnizorii americani, iar lucrurile par să revină la normal.

  Deși Ren Zengfei, fondatorul și CEO-ul Huawei a susținut în toate interviurile acordate presei în ultima lună și jumătate că Huawei nu reprezintă nimic în războiul comercial dintre SUA și China, Trump a demonstrat contrariul.

  Nu știu câți dintre voi ați urmărit interviul CNBC de pe 22 iunie. Aici, Ren Zengfei  evită prin toate mijloacele să răspundă cu subiect și predicat întrebărilor reporterului. Acesta lasă să se înțeleagă în cele 41 de minute, cât are interviul, că nu îi pasă de războiul comercial și nici să facă afaceri în Statele Unite ale Americii.

  De unde, în urmă cu o săptămână Ren Zengfei spunea

  ”Nu mă așteptam la un asemenea impact în urma interdicției din America”. La minutul 02:45 din interviul CNBC spune că: ”pierderea de 30 de miliarde de dolari din State are un impact foarte mic asupra Huawei. Nu este un număr foarte mare. Anul acesta, Huawei își propune să atingă un venit de 100 de miliarde de dolari.” Ca spre finalul interviului, la minutul 40, să afirme că ”imediat ce această presiune va fi ridicată, va fi o cerere incredibilă din partea clienților. Pentru asta, întrebarea noastră este: vom fi suficient de capabili să răspundem la toate aceste cereri?”

  Soarta telefonului tău Huawei: Ce înțelegem din această afirmație a CEO-ului Huawei?

  Că știa cu cel puțin o săptămână înainte de summit-ul G20 că Trump va ridica interdicția pusă Huawei în State. Sau cel puțin, asta înțeleg eu. Voi ce spuneți?

  La minutul 11:16 secunde, Ren Zengfei este sigur că statul american va trata corect Huawei. Iar dacă ascultați declarația acestuia, veți observa primele semne care indică spre faptul că CEO-ul Huawei este la curent cu negocierile dintre președinții celor două state. Dar, în același timp, el spune că nu vorbește la telefon nici cu președintele Chinei, nici cu Trump.

  Ren afirmă că: ”un incident minor, cum este interdicția Huawei în State nu va face compania să își piardă încrederea în SUA.” Mai ales pentru că, spune Zengfei, ”istoria Statelor Unite din ultimii 200 de ani a arătat că acest tip de eveniment nu reprezintă SUA pe de-a întregul.” Orice om bun de comunicare înțelege că în spatele acestui mesaj al CEO-ului Huawei se află o batistă albă aruncată pe câmpul de luptă.

  Administrația prezidențială Trump este așteptată să susțină o serie de ședințe pentru a decide cum vor sta lucrurile în continuare în peisajul comercial dintre China și Statele Unite ale Americii. Ar fi trebuit să aflăm mai multe încă de pe 2 iulie, dar se pare că lucrurile se mișcă un pic mai greu decât declarația lui Trump de la G20.

  Soarta telefonului tău Huawei: Să recapitulăm ce aflăm nou din America după declarația lui Trump la G20

  Pentru moment, singurul mesaj din partea oficialilor vine de la Secretarul de Comerț Wilbur Ross. Aflat la o conferință, acesta spune că licența de vânzare către Huawei va fi rezolvată dacă nu mai există amenințări cu privire la securitate.

  Cuvânt cu cuvânt, el spune așa: ”Pentru a implementa directiva președintelui de la Summit-ul G20, de acum două săptămâni, Comerțul va emite licențe în care nu există amenințare cu privire la securitatea națională a Statelor Unite ale Americii. Respectând aceste limite, vom încerca să ne asigurăm că nu doar transferăm venituri din Statele Unite ale Americii către firme străine.”

  Ross mai adaugă că Huawei se află în continuare pe Lista Entităților. Ceea ce înseamnă că încă sunt efectuate controale semnificative cu privire la exportul între firmele din State și Huawei.

  Din păcate, nu aflăm încă ce va putea să obțină Huawei de la Statele Unite ale Americii. Un avocat specializat pe comerț a declarat pentru Reuters că singura modalitate prin care pot fi clarificate lucrurile ar fi ca fiecare companie să depună o aplicație pentru licență la Departamentul de Comerț. Să vadă ce se întâmplă.

  Consilierul economic, Larry Kudlow a declarat, de asemenea, recent că i se va permite Huawei să facă afgaceri în zone în care nu reprezintă o amenințare la securitatea națională.

  Soarta telefonului tău Huawei: Legat de sistemul de operare Android și de afacerile Google – Huawei

  Nu aflăm încă nimic concret. De asemenea, Huawei nu pare să fi renunțat la ideea de a lansa un sistem de operare personal. Hongmeng își va face cale pe telefoanele producătorului chinez. Dar, rămâne de văzut dacă doar în China sau și în afara ei.

  Știm cum stau lucrurile cu vânzările Huawei în State. Dar, nu știm nimic despre vânzările Huawei în România. Momentan, comunicarea Diviziei Huawei în România pare să indice către prosperitate, că lucrurile stau mai bine ca niciodată și, de fapt, interdicția din America nu a avut un impact atât de mare pe cât s-ar preconiza.

  Săptămâna trecută, Huawei România prezenta vânzările de 2 milioane de smartwatch-uri Watch GT la nivel global în primul trimestru din 2019, ca pe un real succes atins de companie. În condițiile în care, în total, Huawei a reușit să vândă doar 5 milioane de produse din această categorie, de la lansarea din toamna anului trecut.

  Vi se par multe 2 milioane de dispozitive sau 5 milioane?

  În condițiile în care Huawei a vândut în 2018 200 de milioane de smartphone-uri? De asemenea, curios de aflat este și câte smartwatch-uri dintre acestea au fost oferite gratuit la cumpărarea telefoanelor P30.

  Huawei România a lansat de curând și o campanie atractivă pentru orice utilizator de smartphone. Aceasta asigură înlocuirea gratuită a ecranului pentru oricare telefon din seria P30 achiziționat în perioada 10 – 31 iulie 2019.

  O ofertă atractivă, nu-i așa? Poate fi un semn că vânzările seriei P30 nu au fost foarte strălucite sau putem înțelege că producătorul pune preț pe suportul pe termen lung pentru consumator. Analizați voi și trageți concluziile.

  Un alt gimmick prin care Huawei România face tot posibilul să vândă în continuare telefoanele sale

  Este prin modificarea fotografiilor de produs de pe site-urile retailerilor parteneri. Toate imaginile, după cum puteți verifica, vin cu iconițele Play Store, Gmail, YouTube și Maps de la Google. Dar, să spunem că e numai un mijloc prin care se doresc a fi promovate telefoanele și nu există nicio legătură cu interdicția din State, stagnarea sau scăderea vânzărilor.

  Printre telefoanele nou lansate de Huawei în România se numără Mate 20X 5G și P Smart Z

  Le vom testa și noi și revenim cu detalii despre ele, aici, pe YouTube Noobz. Anul acesta, Huawei și Orange fac echipă la Electric Castle. Așadar, cei care veți fi acolo puteți interacționa direct cu produsele și puteți experimenta activările brandurilor. Dacă aveți întrebări suplimentare, cu siguranță vi se va răspunde la festival.

  Acestea sunt informațiile pe care le aducem noi în Partea a V-a din Soarta telefonului tău Huawei. Așteptăm cu interes să ia sfârșit saga Huawei – Statele Unite ale Americii și să reintre lucrurile pe făgașul normal. La urma urmei, interesul consumatorilor este să beneficieze de produse de foarte bună calitate, de tehnologii de ultimă generație, la prețuri accesibile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.