More

  Se întâmplă în tech duminică, 14 iulie 2019

  Haideți să vedem ce se întâmplă în tech duminică, 14 iulie 2019. Vorbim despre amenda pe care o va plăti Facebook pentru ”erori de confidențialitate”. De asemenea, vedem ce se mai întâmplă cu Huawei în SUA și ce altă companie aeriană retrage din circulație Boeing 737 Max.

  Facebook plătește o amendă de 5 miliarde de dolari pentru ”erorile de confidențialitate”

  După luni de rapoarte prezentate în fața Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) din SUA, Facebook a ajuns la o înțelegere. Potrivit Wall Street Journal, comisarii au votat să aprobe înțelegerea de 5 miliarde de dolari. Este un lucru pe care Facebook l-a luat deja în calcul, pentru a-și plăti ”erorile de confidențialitate”.

  Trei republicani au votat pentru și doi democrați s-au opus. Încă nu este clar ce restricții vor fi stabilite, cum se va monitoriza sau reglementa Facebook de aici înainte. De asemenea, nu reiese nici de ce ar trebui oamenii să se aștepte că datele lor vor fi mai în siguranță în viitor.

  Amenda pe care o va plăti Facebook este cea mai mare aplicată pentru o companie de tehnologie. Aceasta eclipsează de departe amenda Google de 22.5 milioane de dolari pentru practicile sale de partajare a datelor.

  Se întâmplă în tech duminică facebook

  Se întâmplă în tech duminică: Huawei pregătește concedieri în masă în SUA

  Războiul comercial dintre Statele Unite ale Americii și China e departe de a se sfârși în viitorul apropiat. Se pare că, Huawei se pregătește pentru o bătălie comercială de lungă durată. Asta în ciuda promisiunilor guvernamentale de reducere a restricțiilor.

  Surse citate de Wall Street Journal spun că Huawei se pregătește ”să trimită acasă mai mulți angajați” din birourile de cercetare Futurewei pe care le are în State. Astfel, aproximativ 850 de angajați sunt așteptați să își piardă locul de muncă. Parte dintre angajații cu cetățenie chineză vor avea posibilitatea să rămână în companie dacă se întorc în China.

  Potrivit Reuters, Futurewei a încercat să separe operațiunile de ale Huawei, în urma stabilirii listei entităților. Compania Huawei a refuzat să comenteze. Dacă informația se dovedește a fi reală, reducerile locurilor de muncă ar putea să împiedice semnificativ eforturile de cercetare ale gigantului. Asta, cel puțin până când va crește R&D-ul în afara SUA.

  concedieri huawei

  American Airlines anulează zborurile cu Boeing 737 Max până în noiembrie

  În urmă cu doar câteva zile, United Airlines a anunțat anularea a peste 5000 de zboruri cu Boeing 737 Max. Astăzi, American Airlines anunță că suspendă zborurile pe acest model de avion până pe 2 noiembrie anul curent.

  Inițial, compania aeriană a anulat zborurile până pe 3 septembrie. Dar, după ce FAA a descoperit noi probleme ale computerului de zbor de pe aeronave, a ales să retragă 737 Max până târziu în toamnă.

  În total, au fost anulate aproximativ 115 zboruri pe zi. Acest lucru a costat compania până la 185 de milioane de dolari în al doilea trimestru al acestui an. Compania spune că ”este încrezătoare că actualizările iminente de software pe Boeing 737 Max, împreună cu noile elemente de instruire pe care Boeing le dezvoltă în colaborare cu partenerii de sindicat, vor conduce la recertificarea aeronavei anul acesta.”

  Se întâmplă în tech duminică

  Se întâmplă în tech duminică: Microsoft Word pentru Android a fost instalat de peste un miliard de ori

  Alte aplicații Microsoft au fost instalate de 500 de milioane de ori. Recent, Microsoft a atins un target istoric. Aplicația Microsoft Word pentru Android a fost instalată de peste un miliard de ori. Informațiile au fost oferite de Android Police, care citează Google Play Store.

  Alte aplicații Microsoft, precum Excel, PowerPoint, OneNote și OneDrive au fost instalate de peste 500 de milioane de ori. În vreme ce, Outlook pentru Android a înregistrat peste 100 de milioane de instalări. Desigur, cifrele nu reprezintă neapărat instalări directe din Play Store. Microsoft are parteneriate cu unii producători, iar aplicațiile vin preinstalate pe mai multe dispozitive.

  Se întâmplă în tech duminică: Armata SUA va testa vehicule blindate robotizate în 2020

  Testul este conceput pentru a vedea cum reușesc soldații să opereze roboții pe teren. Armata Statelor Unite spune că va derula cinci teste live cu noul Vehicul Robotic Combat anul viitor.

  Testul nu va implica vehicule care vor ajunge în final pe teren. Acestea vor fi folosite pentru a prezenta anumite tehnologii care vor fi integrate pe platformă în viitor. Ca de altfel și cum ar putea soldații să le utilizeze pe terenul de luptă.

  RCV-urile sunt construite pe un transportator de personal blindat M113. Acesta va fi controlat de soldați într-un vehicul denumit Mission Enabler Technologies-Demonstrators (MET-Ds). Este vorba despre un upgrade al Bradley Fighting Vehicle. MET-Ds va fi echipat cu camere și turelă de la distanță, pe care membri echipajului le vor controla prin display-uri touchscreen.

  Asta se întâmplă în tech duminică, 14 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte informații interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here