Se întâmplă în tech miercuri, 17 iulie 2019

Mădălina Gănescu
- 17.07.2019, 19:05 în Se întâmplă în tech
3

SHARES
Se întâmplă în tech miercuri emoticonuri google

Astăzi, în se întâmplă în tech miercuri, 17 iulie 2019, vorbim despre planul lui Musk de a conecta creierul uman la un computer. De asemenea, vedem ce noi telefoane pregătește HTC, despre care nu am mai auzit multe în ultima vreme. Și, mai vedem și ce emoticonuri noi mai lansează Google în Android Q.

Mici roboți cu vibrații ar putea repara corpul din interior în viitor

Există numeroase provocări în ceea ce privește dezvoltarea de roboți ce ar putea funcționa în interiorul corpului. Asta dacă nu menționăm și o posibilă sursă de alimentare (nu e ca și cum poți încărca roboții la o baterie externă).

Ei bine, acest lucru ar putea să mai reprezinte o problemă și asta datorită cercetătorilor din Georgia Tech.

Aceștia au dezvoltat „bristle-bots” – boți minusculi, ce se mișcă cu ajutorul vibrațiilor luate dintr-o varietate de surse externe. Putem vorbi aici de ultrasunete sau de un difuzor din apropiere.

Trucul a fost să cupleze un mic actuator piezoelectric (un tip de ceramică care se extinde sau se contractează atunci când se aplică o încărcătură electrică) la un corp de polimer imprimat 3D (material fabricat din lanțuri lungi de molecule repetate).

Picioarele, ce sunt asemănătoare firelor sunt înclinate pentru a se deplasa în direcții specifice, într-un răspuns rezonant la vibrații.

Boții au lungimea de numai 2mm și cântăresc 5mg, dar se pot mișca relativ intens la aproximativ 8mm pe secundă. În vreme ce, servomotoarele sunt fabricate dintr-un material ce poate transforma tensiunea în vibrații. Totul pentru a servi mișcare înainte sau în sens invers dacă au nevoie de senzori de alimentare.

Design-ul existent al Georgia Tech nu este foarte util în forma sa actuală. Se poate deplasa într-o singură direcție. Mișcarea ar putea fi rezolvată prin combinarea boților pentru a răspunde diferitelor frecvențe. Însă creatorii speră să dezvolte roboți care pot sări sau înota.

În cazul în care tehnologia continuă să avanseze, vom putea vedea boți non-invazivi ce ar putea repara problemele de sănătate din interior. Aceștia ar putea și sarcini mai simple cum ar fi urmărirea condițiilor de mediu și mutarea obiectelor mici.

Se întâmplă în tech miercuri mini roboti

Toyota va investi 10 ani pentru a-și perfecționa Rover-ul pentru misiuni pe Lună

Japonia are un plan ambițios de a trimite astronauți pe Lună până în 2030 ca parte a unei misiuni multinaționale. Odată ajunși acolo, astronauții vor să se plimbe pe suprafața Lunii.

Agenția spațială japoneză JAXA și partenerul Toyota au dezvăluit că rover-ul lunar sub presiune, anunțat la începutul acestui an, ar trebui să fie gata de lansare până în 2029.

Vehiculul cu șase roți va transporta două persoane pe distanța de 10.000 km folosind tehnologia solară și tehnologia celulelor de combustibil. Rover-ul va avea 20 de metri lungime, 17 metri lățime și 12 metri înălțime.

Adică va avea 140 de metri pătrați de spațiu locuibil. Datorită presiurizării atmosferice, astronauții nu vor avea nevoie de costume spațiale în interior.

Având în vedere provocările dezvoltării tehnologiei pentru explorarea spațiului uman, Toyota și JAXA vor face bine pentru a-și respecta termenele dacă vor sa respecte calendarul anunțat. Planul initial de dezvoltare rulează timp de trei ani, până în 2022, cu un plan de testare între 2022 și 2029.

Cu acest calendar, rover-ul va fi pregătit pentru lansarea programată pentru anul 2030. În teorie, va ajunge pe Lună înaintea exploratorilor umani și se conduce în mod autonom până la sosirea acestora.

JAXA dorește să folosească rover-ul pentru a ajuta astronauții să exploreze polii lunari în căutare de apă înghețată. În același timp, dezvoltând tehnologie ce ar putea fi folosită pe alte planete.

În cazul în care proiectul ambițios va avea succes, rover-ul va oferi astronauților o evadare confortabilă în deșertul uluitor al pustiului lunar.

jaxa lunar rover

Se întâmplă în tech miercuri: Elon Musk are un plan să conecteze un computer la creier

Acum doi ani, auzeam că Elon Musk a investit foarte mult în Neuralink, o companie dedicată construirii unui dispozitiv care leagă creierul uman de computere.

Acum, sunt dezvăluite „legăturile” și alte componente hardware despre care se spune că pot să-și facă treaba. Până acum, testele au fost effectuate pe șobolani și, conform lui Musk, „o maimuță a reușit să controleze calculatorul folosindu-și creierul”.

Există acum speranța nu numai de a reda pacienților mișcarea sau vederea, dar poate ajuta umanitatea să țină pasul cu AI. Acest lucru se pare că va fi posibil în urma unei operații.

Operația presupune a lăsa un robot să introducă cu atenție senzori în apropierea grupurilor de neuroni. Informațiile arată că Neuralink speră să înceapă să lucreze pe subiecți umani, din al doilea trimestru al anului viitor.

se întâmplă în tech miercuri elon musk

Google introduce 65 de emoticonuri noi în Android Q – Inclusiv leneșul și vafe

Indiferent dacă utilizați high five, pupici, emoji a devenit un punct de pornire în conversațiile bazate pe web din întreaga lume. Varietatea de emoji se extinde tot timpul, iar acum Google a anunțat că aduce chiar mai mult pe Android.

Compania a anunțat că aduce 65 de emoji noi la Android ca parte a Zilei Mondiale a Emoji. Unele dintre cele mai notabile adăugiri includ leneșul, falafel, vidra, lampă diya, usturoi, vafe, câini de serviciu, un orangutan și un sconcs.

Google confirmă că a inclus și 53 de modele de gen pentru emoji. De exemplu, emoji pentru „ofițer de poliție” este de obicei prezentat ca bărbat și „persoana care se tunde” este de sex feminin. Ceea ce poate întări stereotipurile de gen, a explicat Google în comunicatul său de presă.

„Cu această actualizare, aceste emoji-uri vor avea un design ambiguu de gen pe Android. Dar puteți alege reprezentările de sex masculin și feminin dacă doriți să vă înscrieți într-un gen”.

emoticonuri google

Se întâmplă în tech miercuri: Cum să schimbați și să creați propriile voci pe Waze

Waze, ca și alte aplicații de navigare, vine cu o voce de ghidare pentru a asista în timpul condusului. Dacă ai obosit să asculți aceeași voce Waze în fiecare zi, acestă știre e pentru tine.

Iată cum poți schimba și crea propriile voci Waze!

Deschide aplicația Waze.
Atinge pictograma difuzorului din colțul din dreapta jos.
Apăsă pe Waze Voice.
Vei vedea acum o listă cu vocile disponibile pe care le poți modifica.
Alege vocea preferată.
Poți alege între diferite voci în diferite limbi.

Dacă dorești ca vocea să citească numele străzilor, alege numai opțiunile care afișează „Inclusiv numele străzilor”.

În afară de vocile implicit disponibile, Waze adesea adaugă voci ale celebrităților în listă. Acestea sunt de obicei făcute pentru a promova filme, emisiuni TV sau muzică viitoare și sunt disponibile pentru o perioadă limitată de timp. Vedete precum Kevin Hart sau DJ Khaled te vor ajuta cu navigația.

Fii cu ochii pe aceste anunțuri promoționale, deoarece nu sunt disponibile prea mult timp.

voci waze

Se întâmplă în tech miercuri: HTC pregătește o gamă mid-range accesibilă

2019 a fost un an oarecum liniștit pentru HTC. Compania a optat să nu lanseze un smartphone emblematic și a ales să meargă cu unele telefoane mid-range. Dacă v-ați fi așteptat să vedeți un flagship de la HTC anul acesta, ați putea fi dezamăgit. În același timp, dacă încercați să economisiți niște bani, HTC ar putea avea răspunsul la problema dvs.

Potrivit unor informații apărute în presă, se pare că producătorul lucrează la patru noi smartphone-uri. Acestea vor face parte din seria de telefoane Wildfire. Printre ele se numără HTC Wildfire E, HTC Wildfire E +, HTC Wildfire E1 și HTC Wildfire.

HTC Wildfire E

Se întâmplă în tech miercuri

HTC Wildfire E+

Se întâmplă în tech miercuri

HTC Wildfire E1

Se întâmplă în tech miercuri

HTC Wildfire

Se întâmplă în tech miercuri

Pe baza acestor specificații, întreaga gamă Wildfire se așteaptă în mare măsură să fie o serie de smartphone-uri mid-range / entry-level, astfel veți salva câteva mii de lei. Acestea fiind spuse, doar pentru că sunt mid-range nu înseamnă că ar trebui ignorate.

La începutul acestei luni, HTC anunța că s-a bucurat de o lună destul de bună în luna iunie, când datorită HTC U19e, a reușit să dubleze veniturile trimestriale ale HTC.

Cam asta se întâmplă în tech miercuri, 17 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte informații din tehnologie interesante, ne puteți scrie în comentarii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!