More

  Se întâmplă în tech joi, 18 iulie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Din seria se întâmplă în tech joi, 18 iulie 2019, vorbim despre Facebook, aplicația care îmbătrânește lumea. De asemenea, discutăm și despre Netflix, Instagram și like-urile sale sau sistemul de vot sigur de la Microsoft.

  Senatorii democrați din SUA cer investigarea FaceApp

  Din cauză că este dezvoltată de ruși, aplicația FaceApp trebuie verificată riguros. Cel puțin, asta cred și vor să facă senatorii democrați din Statele Unite ale Americii. Aplicația FaceApp a declanșat o avalanșă de postări în care utilizatorii simulează cum ar arătă la vârsta de 50 sau 80 de ani.

  Dar nu este singura avalanșă pe care aplicația a declanșat-o. În SUA, senatorul Chuck Schumer a solicitat o investigație a aplicației. Investigația ar trebui, potrivit senatorului, să fie realizată de către FBI și FTC. Motivul pentru această solicitare este foarte simplu: aplicația vine de la ruși.

  Problema de la care a pornit valul de neîncredere în aplicația FaceApp nu este țara de proveniență. Cea mai mare problemă vine de la permisiunile pe care aplicația le solicită. Mai multe persoane susțin că aplicația cere permisiunea pentru accesarea unor informații de care nu ar avea nevoie. Simularea vârstei unei persoane nu ar trebui să necesite toate acele informații.

  Revenind la motivația din spatele solicitării de investigare, senatorul Schumer este foarte tranșant. Acesta spune că este o mare problemă dacă cetățeni americani trimit poze personale unei „puteri străine ostile”. Mai ales dacă acea țără este implicată în atacuri cibernetice împotriva SUA.

  Un reprezentant FaceApp a clarificat modul de funcționare al aplicației. Aplicația încarcă poze pe serverele companiei, pentru a aplica efectul de îmbătrânire. Dar aplicația încarcă doar pozele indicate de utilizator și nu toate pozele din galeria foto.

  Se întâmplă în tech joi FaceApp

  CEO-ul Netflix rămâne optimist, în ciuda cifrelor dezastruase din al doilea trimestru

  Reed Hastings, CEO-ul Netflix, păstrează un ton optimist, chiar dacă cele mai noi cifre financiare îl contrazic.

  Neflix se confruntă cu o pierdere majoră pe piața din America. Au pierdut 130.000 de conturi plătitoare. Este cea mai mare scădere înregistrată din 2011 până acum. Deși la nivel global Netflix a câștigat 2,7 milioane de conturi noi, este la jumătate din cât au anticipat directorii companiei.

  Scăderea Netflix este atribuită în special diversificării ofertei pentru aplicațiile de streaming. Vedem noi companii care oferă acest serviciu, precum Disney, WarnerMedia, Apple și NBC Universal.

  CEO-ul Netflix este conștient de concurența tot mai mare pe această nișă, dar spune că este mai mult un lucru pozitiv decât negativ. Este loc în piață pentru toată lumea. Rămâne de văzut dacă Hastings va reușit să îi convingă și pe investitori. Cuvântul de bază ar fi „răbdarea”. Netflix se află într-o poziție foarte bună, iar Hastings vrea ca Netflix să ajungă la fel de mare ca YouTube. Rămâne de văzut când și dacă acest lucru se va întâmpla.

  Se întâmplă în tech joi CEO Netflix

  Se întâmplă în tech joi: Instagram extinde testul prin care ascunde numărul de LIKE-uri

  Instagram oferă publicului posibilitatea de a ascunde contorizarea LIKE-urilor pentru postări.

  Compania a anunțat că extinde testarea funcționalității de ascundere a LIKE-urilor. Această funcționalitate a fost anunțată prima dată în luna mai 2019. Acum, Instagram a anunțat extinderea testului în alte șase țări. Vorbim despre Irlanda, Italia, Japonia, Brazilia, Australia și Noua Zeelandă.

  Testarea acestei funcționalități a început în Canada. Utilizatorii care au participat la acest test au avut implicit ascunsă contorizarea LIKE-urilor. Aceștia puteau să opteze pentru a li se afișa public numărul de like-uri, deși aveau posibilitatea să vadă LIKE-urile propriilor postări.

  Rămâne de văzut care va fi și reacția utilizatorilor din celalalte țări care vor participa la acest test.

  Se întâmplă în tech joi Instagram

  Se întâmplă în tech joi: Synology lansează DiskStation Manager 6.2.2

  Synology a lansat versiunea 6.2.2 a sistemului de operare DiskStation Manager – o platformă solidă de gestionare a informației.

  Lansarea Synology DiskStation Manager 6.2.2 își propune să aducă în primul rând o optimizare a sistemelor. Aceasta se realizează prin îmbunătățirea performanțelor în mediile de producție cu ajutorul unor opțiuni de configurare granulare. Sunt disponibile pentru Snapshot Replication, iSCSI Manage și Synology High Availability. Este introdus un mecanism inteligent de actualizări, prin care acestea sunt instalate numai atunci când oferă avantaje reale. Decizia de update este luată în mod automat după efectuarea unei analize, în funcție de serviciile care rulează pe un sistem.

  Astfel, sunt reduse la minimum întreruperile de funcționare, fără ca experiența utilizatorilor să aibă de suferit. Și suportul tehnic a fost îmbunătățit, Storage Manager oferind acum mai multe informații și sfaturi.

  O noutate absolută o reprezintă Migration Assistant. Este un instrument aflat deocamdată în stadiu Beta, ce promite procese mult mai rapide și mai sigure în cazul modificărilor hardware.

  Synology lansează DiskStation Manager 6.2.2

  Televizorul Philips 7304 The One este disponibil din această lună în România

  Televizorul Philips 7304 The One este disponibil din această lună în magazinele din România. Televizorul beneficiază de o construcție premium și cele mai noi tehnologii Philips disponibile la prețul unui model mid-range.

  Philips The One beneficiază de specificați tehnice premium la prețul unui model mid-range. Este o alegere bună pentru utilizatorii ce își doresc un televizor nou.

  Televizorul va fi disponibil în 6 dimensiuni: 43, 50, 55, 58, 65 și 70 inchi.

  Philips 7304 este disponibil în România la un preț recomandat începând de la 2999 Lei.

  Televizorul Philips 7304 The One este disponibil din această lună în România

  Se întâmplă în tech joi: Microsoft creează demo pentru sistemele sale de vot „sigure”

  Microsoft dorește să demonstreze că sistemul său de securitate electorală este mai mult decât un exercițiu teoretic. Compania a demonstrat primul sistem de vot pentru utilizarea tehnologiei ElectionGuard, promițând un vot mai ușor și mai de încredere.

  ElectionGuard utilizează criptarea homomorfă pentru a număra votul, păstrând în același timp criptarea datelor. De asemenea, oferă un cod de urmărire pe care alegătorii îl pot introduce pe web pentru a verifica dacă votul a fost numărat și nu a fost modificat.

  Va dura ceva timp până când ElectionGuard va ajunge pe piață. Microsoft a declarat că va testa platforma în alegerile din 2020 ale SUA. Microsoft arată că sistemul său AccountGuard a emis 781 de notificări de atacuri de cont de stat (mai ales din Rusia, Iran și Coreea de Nord) de la debutul său din august 2018.

  Se întâmplă în tech joi microsoft

  Inteligența artificială învață să rezolve un Cub Rubik în 1,2 secunde

  Cercetătorii de la Universitatea din California au creat un sistem de inteligență artificială care poate rezolva un Cub Rubik. Media este de 1,2 secunde și aproximativ 20 de mișcări. Este cu două secunde mai rapid decât actualul record uman de 3,47 secunde, în timp ce oamenii care pot termina puzzle-ul repede fac de obicei acest lucru în aproximativ 50 secunde.

  Cu toate acestea, DeepCubeA de la UC Irvine nu deține recordul pentru rezolvarea automată a acestui puzzle. Anul trecut, cercetătorii au construit un robot care putea completa puzzle-ul în 0,38 secunde. Algoritmul Institutului de Tehnologie din Massachusetts min2phase, care nu este un sistem AI, a rezolvat-o de trei ori mai repede decât DeepCubeA.

  Din moment ce DeepCubeA nu a fost conceput special pentru rezolvarea de puzzle-uri din anii ’70, algoritmul ar putea avea unele implicatii mai largi. „Cum creăm AI avansată, mai inteligentă, mai robustă și mai capabilă de raționament, înțelegere și planificare?”, întreabă profesorul de informatică și autor principal al studiului, Pierre Baldi. „Acest sistem este un pas spre acest scop imens”, spune el.

  se întâmplă în tech joi cub rubic

  Asta se întâmplă în tech joi, 18 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte informații interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.