More

  Maneaua accident nu reprezintă Electric Castle 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Maneaua accident nu reprezintă Electric Castle 2019. Cum nu a reprezentat nici Neversea 2019. Să nu lăsăm momentele epice de la EC să fie umbrite de extravaganța specifică anumitor artiști sau de nostalgia unor festivalieri pentru un anumit stil muzical.

  Ziua a 3-a de Electric Castle 2019 a fost ceva mai aglomerată, dar plină de surprize și emoție. Estimările arată un total de 55.000 de festivalieri prezenți vineri pe Domeniul din Bonțida. Din cauza lipsei unei infrastructuri rutiere corespunzătoare, festivalierii au petrecut ore în șir în trafic între Cluj și Bonțida. Dar, așteptarea a meritat efortul.

  Florence + The Machine a fost cel mai așteptat headliner al acestei ediții a festivalului EC. Florence Leontine Mary Welch a cucerit publicul cu vocea ei deosebită și cu sensibilitatea aparte. După cum spun unii festivalieri: ”un adevărat înger a apărut pe scenă la Electric Castle.”

  Leontine este cunoscută pentru sensibilitate, dar și pentru sinceritatea cu care își recunoaște punctele vulnerabile. Solista Florence Welch i-a rugat pe toți cei prezenți să lase telefoanele, să se bucure de momentul prezent. Ca de altfel, să privească la cei din jur, și, astfel, să simtă cât sunt de conectați unii la ceilalți și să trăiască show-ul alături de ea.

  „Mulțumesc, România, pentru locul acesta minunat, sunt foarte fericită că mă aflu aici.”, a spus Florence cu emoție în voce în timpul concertului. Artista a coborât în mulțime, iar purtată pe brațele publicului ei, a interpretat hit-urile sale celebre.

  CTC, The Vaccines și Sigma au construit programul zilei pe scena principală. Într-un mixt complex de stiluri muzicale, care se regăsește, de altfel, peste tot în Electric Castle. Un punct fierbinte în festival a fost, ieri, Shizzle Stage. Aici, peste 20 de artiști hip hop au reușit unul din cele mai lungi cypher-uri realizate vreodate în România.

  Ce să așteptăm sâmbătă, 20 iulie 2019 de la Electric Castle

  Astăzi, tot pe scena Shizzle Stage va avea loc mult așteptatul battle în care se vor confrunta nu mai puțin de 20 de concurenți. Aceștia se vor „întrece” în flow-uri pentru cel mai bun delivery.

  La EC Talks vor susține discursuri Doru Trăscău, Cătălina Penciu, Patricia Blaj sau Andi Vasluianu. Dar și Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Ioan Șandru.

  Fanii Electric Castle nu trebuie să uite că, până duminică inclusiv, pot susține restaurarea Castelului Bánffy printr-o modalitate foarte simplă. Pentru fiecare PET adus la Royal Bank of Plastic – stațiile de colectare selectivă de lângă Royal Market și Eco Stage -, Lidl va dona câte un leu pentru renovare.

  Inițiativa face parte din programul Environment First. Acesta își propune să reducă amprenta ecologică a festivalului, să încurajeze colectarea selectivă și să controbuie la reducerea risipei alimentare.

  Cât despre prestația lui Tommy Cash – Maneaua accident nu reprezintă Electric Castle 2019

  Probabil vreți să aflați păreri. Noi suntem de părere că nu trebuie să lăsăm cazurile excepționale să strice farmecul festivalului. Tommy Cash este într-adevăr un artist controversat. Dar trebuie să ne gândim și la specificul festivalului, nu doar la momentele care fac buzz peste hotare. Da, Salvatore Ganacci a prins la public la Neversea. Dar, dacă deja o manea devine trend la festivaluri, trebuie să ne gândim dacă e de bine și ne dorim asta sau trebuie să stopăm curentul din fașă. Nu este rasism, nici pe departe. Doar că, Electric Castle nu este festivalul reprezentat de acest gen muzical.

  ”Thank you, Tommy Cash! For your last ever performance at Electric Castle.” (”Mulțumim Tommy Cash! Pentru ultima ta prestație la Electric Castle.”), este mesajul organizatorilor, transmis imediat după momentul lui Cash. Reacțiile oamenilor pe Facebook au fost diversificate. De la cei care acuză organizatorii de rasism, până la cei care le mulțumesc pentru poziția adoptată.

  Unii spun că, EC ar trebui să se ocupe de problema traficului, ceea ce e o tâmpenie, pentru că asta e treaba organelor competente ale statului. Nu de alta, dar pentru asta sunt plătiți cu bani mulți și au fonduri ”fără număr” de la Uniunea Europeană. Alții vor paravane care să îi apere de soare dacă se cazează la cort (ceea ce e o nebunie). De ce te cazezi la cort, dacă ești sensibil la apariția soarelui?

  Aș vrea să cred că reacțiile nejustificate sunt ale celor care au interacționat cu EC pentru prima dată. Mi-e greu să cred că cei prezenți la EC de la prima ediție gândesc așa.

  Părerile voastre despre Electric Castle 2019 le așteptăm, ca de fiecare dată, în comentarii. Până una alta, distracție plăcută în continuare în ultimele două zile de festival.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here