More

  Dauntless – A venit vremea să vânăm niște Behemonți

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De ce joc Dauntless? Pentru că este foarte distractiv. Este un joc în care ai tot timpul ceva de făcut și nu te plictisești. Jocul este free-to-play și este disponibil pe Epic Games Store.

  Ce este Dauntless? Este un co-op action RPG al cărui unic scop este să omori monștrii, denumiți Behemonți. Premisa este foarte simplă. Nu există o poveste care să te introducă în acest univers și nici nu există un fir narativ pe care trebuie să îl urmărești. Din fericire, nici nu este nevoie.

  Jocul nu are mai multe clase, ci mai multe arme pe care poți să te specializezi. Din acest punct de vedere, nu ai cum să te plictisești și nici să epuizezi timpul petrecut în joc. Vei avea tot timpul un motiv să farmezi behemonți, fie pentru materiale, să produci o nouă armă, fie pentru a mări mastery-ul pentru arma respectivă.

  Fiecare armă oferă o abilitate specială. Este bine să experimentezi cu fiecare armă în parte și să găsești arma potrivită stilului tău de joc. Eu, recunosc că am trișat și m-am uitat pe YouTube, înainte de a mă hotărî să îmbrățișez „Chain Blades”. Le-am ales pentru că sunt foarte ușor de utilizat și, deși au o putere mică, acestea compensează cu viteza foarte mare.

  De ce joc Dauntless: Este suma tuturor lucrurilor care mie îmi plac

  Un review spunea că> Dauntless este un Monster Hunter din care dezvoltatorii au eliminat tot excesul și au păstrat elementele de bază ale jocului. După care l-au oferit gratuit. Mai mult, mi se pare că Dauntless nu este doar o copie simplificată a Monster Hunter. De obicei, eu nu rezonez foarte mult cu jocurile care copiază alte jocuri, dar trebuie să recunosc că această copie este una destul de reușită. De ce spun asta? Pentru că nu s-a rezumat la a copia elemente din Monster Hunter. După doar 6 ore de gameplay, mi-am dat seama că Dauntless nu a făcut altceva decât să integreze toate lucrurile care mi-au plăcut la mai multe jocuri, într-unul singur.

  Să încep cu primul lucru evident. Grafica. Grafica este cea pe care o vedem la Fortnite. Aș spune că sunt aceleași modele. Monster Hunter folosește o grafică asemănătoare celei din PUBG. Dacă ar fi să aleg între cele două, doar din punct de vedere al graficii, aș alege Fortnite, deci Dauntless. Asta și pentru că cei foarte mulți ani de World of Warcraft m-au ținut captiv în acest univers al graficii.

  Mergând mai departe, jocul are foarte multe elemente din Warframe. Un joc extrem de popular, pe care l-am jucat, dar la care am renunțat din cauza modului de farming. Dacă Warframe ar fi avut același mod de farmare pe care îl are Dauntless, poate că încă mai jucam.

  În Warframe, pentru a atinge un obiectiv, trebuie să parcurgi un nivel întreg și să omori foarte mulți mobi, înainte de a ajunge la boss-ul final. Mulți vor spune că așa ar trebui să fie un joc care nu îți oferă „instant gratification”. Când trebuie să faci asta foarte des și ai și un drop rate foarte mic, te saturi destul de repede.

  De ce joc Dauntless: A eliminat grinding-ul inutil

  În afara faptului că Dauntless a simplificat modul de farmare pe care îl vedem în Warframe, a „împrumutat” și modul de călătorie și interacțiune cu mediul. În Dauntless nu suntem pe o navă spațială, unde putem să ne construim tot ce avem nevoie și să călătorim unde alegem să facem misiunile. Suntem în schimb în Ramsgate, un oraș în care poți face tot ce puteai face și pe nava din Warframe.

  Mai departe, atunci când mergem la vânătoare, personajul nostru este transportat cu ajutorul unei nave zburătoare, la fel ca în warframe, iar pe planetă sare direct din navă și aterizează exact ca în Warframe. Și știți ceva? Nu mă deranjează deloc!

  Lucrul care îmi place cel mai mult la acest joc este că nu necesită să fii logat non-stop. Nu trebuie să îl joci non-stop. Matchmaking-ul este rapid, iar asta datorită sistemului cross-platform. Asta înseamnă că vei juca atât cu jucători de PC, cât și PlayStation sau Xbox.

  Vânătoarea poate fi atât în grup, cât și privată. Nu contează că te duci singur sau cu mai mulți jucători. Behemontul și va scala viața în funcție de numărul de jucători. Damage-ul și abilitățile rămân aceleași.

  În ceea ce privește gameplay-ul, este simplu, dar deloc banal. Nu este suficient să mergi lângă monstru și să spamezi butoanele de la mouse. Este necesar să te ferești de loviturile behemontului, să știi când să folosești abilitățile speciale și cum să faci cât mai mult damage.

  Să mori nu este o opțiune

  Vestea bună este că nu mori atât de ușor, atunci când te lupți cu un behemont. Ești imobilizat până când un coechipier te ridică de la pământ. Cu toate acestea, este bine să eviți un astfel de scenariu, decoarece te influențează la scorul final și la experiența cumulată. Behemonții trebuie omorâți înainte de a depăși limita de poricol. Limita de pericol este contorizată în colțul din dreapta-sus al ecranului. Dacă ai depășit limita, behemontul devine „enraged”, rezistențele sau scăzute, coechipierii nu te mai pot ridica atunci când mori.

  În acest scenariu monstrul trebuie omorât sau gonit înainte ca nava să rămână fără combustibil. Nava are combustibil pentru 30 de minute, deci, orice ar fi, o vânătoare nu poate dura mai mult de 30 de minute. Ideea este simplă. Trebuie să omori  behemontul înainte să atingi limita de pericol, iar dacă ai depășit-o nu trebuie să mori. Eu am murit de câteva ori și, crede-mă, nu este deloc amuzant să aștepți până coechipierii tăi omoară monstrul.

  Este un joc în care pornești de jos și urci pe scara vânătorilor de monștrii, ca în final să ajungi la end-game. Eu nu am reușit să ajung acolo, deoarece abia m-am apucat de joc, dar sunt sigur că voi ajunge curând.

  Ce configurație PC folosesc

  Dacă sunteți curioși ce configurație folosesc pentru a rula jocul, sistemul meu este format din: Carcasă FSP CMT520, placă de bază Gigabyte GA-AB350-Gaming 3, procesor AMD Ryzen 7 1700, placă grafică Nvidia RTX 2080Ti, memorie RAM XPG Flame DDR4 16GB, iar pentru a rula jocurile folosesc un Kingston SSDNow UV400 de 480GB.

  Voi ce părere aveți? Cum vi se pare Dauntless? Lăsați-mi părerile voastre în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.